menu
menu

Ecologisch ondernemen

Als Concertgebouw streven wij ernaar om een groene organisatie te zijn. We proberen ook ons publiek, klanten en partners te stimuleren om voor milieubewust en maatschappelijk verantwoord ondernemen te kiezen.

Sinds de bouw in 2002 besteden we grote aandacht aan ecologie en duurzaamheid. Doordat het Concertgebouw een recent gebouw is, scoort het relatief goed op vlak van isolatie, verwarming, elektriciteit …

Maar het verminderen van onze ecologische voetafdruk blijft een belangrijke ambitie.

Ons eco-team roept alle medewerkers op om mee ‘groen te denken’ en lanceert nieuwe ideeën rond duurzaamheid. Een aantal recente inspanningen op een rijtje:

  • Duurzame verlichting: Wij kiezen resoluut voor zuinige LED-verlichting en geautomatiseerde lichten in bergingen en toiletten. Daarnaast heeft onze monumentale buitenverlichting een uit-knop.
  • Reductie en sortering van afval: Wij sorteren ons afval zo veel mogelijk. Sinds 2014 zijn we backstage overgestapt naar het drinken van kraantjeswater in plaats van flessenwater.
  • Reductie papierverbruik: Concertgebouw Brugge streeft naar een paperlessoffice. Als er dan toch iets moet uitgeprint worden, gebeurt dit uitsluitend op recyclagepapier.
  • Groene onderhoudsproducten: Sinds 2011 onderhouden we het hele gebouw met de meest groene producten op de markt.
  • Al sedert 2014 op rij draagt de seizoenbrochure het FSC label, voor gebruik van papier uit verantwoord bosbeheer. Bovendien haalden we de oplage enkele seizoen geleden drastisch naar beneden, en vroegen we ons publiek wie in plaats van een papieren een digitale versie wil krijgen.
  • Het Concertgebouw maakt enkel gebruik van 100% groene energie.
  • We stimuleren personeel en artiesten om de trap te nemen in plaats van de lift.

Wij proberen ook de ecologische voetafdruk van ons publiek te verkleinen. Zo bieden wij zo veel mogelijk informatie digitaal aan.

Bovendien roepen we het publiek en personeel op om indien mogelijk te carpoolen, openbaar vervoer te gebruiken, met de eigen fiets of Blue Bikes te komen.

Tenslotte draagt Concertgebouw Brugge bij tot een koolstofarme samenleving, door zich aan te sluiten bij Green Track, een transitienetwerk van partners dat de Brugse kunstensector duurzamer en ecologischer wil maken.

Nieuws

Concertgebouw-totebag: the Kosmos edition

Kunstenaar Dries Segers maakte in opdracht van het Concertgebouw een reeks beelden die aan verre ruimtereizen doen denken. Wij lieten zijn beelden op textiel drukken en maakten er een beperkte reeks totebags van. Je vindt jouw unieke stuk in de Concertgebouwshop voor € 22. 

  

Pagina inhoud
Open inhoud

Schrijf je in op onze nieuwsbrief