Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Concertgebouwshop

Een Concertgebouw in Lego, stempels voor kinderen, een uniek Bach-Playmobilsetje, kunst van Maud Bekaert, boeken en cd's, ... dit en zoveel meer vind je in de Concertgebouwshop in de Inkomhal. Koop jouw favoriete artikel tijdens de openingsuren van Concertgebouw Circuit of vanaf een uur voor de voorstelling.

Een ruim aanbod aan boeken

The Sacrifice Zone - Eddo Hartmann

“Beste fotoboek van het jaar 2023.”
— de Volkskrant

€ 59

 

The Silence of the Lens – David Claerbout

Langverwachte monografie van videokunstenaar David Claerbout. Zijn kunstwerk 'Close' is te zien tijdens ons Concertgebouw Circuit.

€ 64,50

Collegium Vocale Gent – Philippe Herreweghe

Persoonlijke en visuele terugblik op leven en werk van dirigent Philippe Herreweghe en Collegium Vocale Gent

€ 60

Een huis vol geluiden 

auteur: Rik De Jonghe

Een huis vol geluiden is een meeslepend verhaal over de warme band tussen een opa en zijn kleinzoon.
Oskar en zijn opa bezoeken samen een groot concertgebouw. Als de jongen de weg kwijtraakt in het doolhof met vele kamers is dat het begin van een spannend avontuur. Hij ontdekt een bijzonder huis vol geluiden: van ratelende ijskarren, zingende walvissen en een orkest dat klinkt als klankensoep. Een wereld waarvoor je ogen en oren tekortkomt en niets is wat het lijkt.

Alain Verster illustreerde al vele prentenboeken die in binnen- en buitenland verschenen. Rik De Jonghe debuteert met dit verhaal dat verschijnt naar aanleiding van 20 jaar Concertgebouw.

Voor kinderen vanaf 6 jaar
Zelf lezen vanaf 9 jaar
Uitgeverij De Eenhoorn

€ 19,95  

 

Troost in muziek

Kan muziek troost bieden? Is er voor muziek een rol weggelegd in het omkaderen van onze emoties in deze tijd van drama en leed? En indien muziek inderdaad kan troosten, hoe doet ze dat? In dit boek van Hendrik Opdebeeck wordt, vanuit een open pluralistische blik op de Mattheuspassie van J.S. Bach, gezocht naar antwoorden op deze vragen.

€ 30


Beeld van de Stad

Brugge is veel meer dan gotiek, reien, kant en chocolade. Dat weten wij als geen ander, maar ook Triënnale Brugge toont de wereld dat onze thuisstad uitblinkt in hedendaagse kunst en architectuur. In het boek Beeld van de stad stelt de organisatie in projectteksten en essays scherp op een hedendaags Brugge, bij haar twintigste verjaardag als Werelderfgoedstad. De gids neemt je mee op wandeling langs een uitgekiende selectie van 70 kunst- en architectuurprojecten, waaronder ons Concertgebouw. 

Meer over dit boeiende boek

€ 30


 


Schubert, de biografie

In zijn nieuwste boek schetst musicoloog Yves Knockaert een fascinerend en menselijk beeld van de Oostenrijkse componist Franz Schubert. Weg van fabels en stereotypen beschrijft hij op een genuanceerde en waarachtige manier Schuberts levensverhaal. Haal het boek in huis via onze Concertgebouwshop of laat je het hele verhaal gewoon live vertellen. 

€ 32,50

 

 

Mondschilderingen

Peter Verhelst schreef het themagedicht Op een dag voor Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa. Dat gedicht bewerkte hij tot een lang verhaal dat op de stoelruggen werd aangebracht van onze concertzaal in Brugge. Daarnaast schreef hij enkele teksten voor het (E)migrantenproject van de Werf en enkele verhalen die zo kort zijn dat ze in een mondholte kunnen worden geschilderd.

€ 10

Boek_mondschilderingen

 

Beethoven, een leven in negen composities

Ludwig van Beethoven: voor velen de grootste componist van westerse klassieke muziek ooit. En toch is zijn leven nog altijd een groot mysterie en blijft het beeld van een vuistschuddende maar geniale excentriekeling voortleven.

In Beethoven doet Oxford-hoogleraar Laura Tunbridge de valse noten verstommen en geeft ze een nieuwe kijk op het leven van de Duitse virtuoos. In elk hoofdstuk behandelt ze een periode uit zijn leven, een muziekstuk en een onthullend thema, van familie tot vrienden, van heroïsme tot vrijheid. Het resultaat is een prachtig crescendo van rijke biografische details, een inkijk in de wereld van muziek en verwonderlijk historisch revisionisme, waardoor je anders naar zijn symfonieën zal luisteren. Zo ontdekken we hoe Beethoven qua zelfpromotie zijn tijd ver vooruit was, hoe zijn manier van componeren werd beïnvloed door veranderingen in instrumenten, en hoe er naar hem werd geluisterd – Ode an die Freude werd meestal niet eens gespeeld bij uitvoeringen van zijn Negende Symfonie!

Deze tour de force van Beethoven-expert Tunbridge viert de 250e verjaardag van Beethoven en levert een weergaloos levensverhaal en een rijkdom aan nooit eerder verschenen materiaal. Een vernieuwend en menselijk portret van Beethoven en een beknopte kijk op een van ’s werelds meest geniale geesten.

€ 25

 

Thuis in muziek

Als Vriendengeschenk kozen wij tijdens seizoen 20-21 voor een exemplaar van het boek Thuis in muziek. Een oefening in menselijkheid, van filosofe (en onze seizoensdenker tijdens seizoen 17-18) Alicja Gescinska. In het boek beschrijft ze wat muziek kan betekenen op moreel vlak en citeert ze de Franse filosoof Vladimir Jankélévitch, die schreef over le désarmement des coeurs: hoe muziek onze harten ontwapent en een oefening is in empathie. 

€ 20Prentenboek 20 jaar Concertgebouw

We vieren ons twintigjarige bestaan met enkele unieke projecten. Een daarvan is een prentenboek voor families, een doelgroep die ons huis na aan het hart ligt. In het verhaal bezoekt Oscar samen met zijn opa het Concertgebouw.

Maak je (klein)kinderen gelukkig met dit mooie muzikale verhaal én krijg er ook nog eens 10% korting bovenop als je het boek koopt in onze Concertgebouwshop tijdens onze feestweken (tussen 13 en 27 februari).

Met illustraties van Alain Verster en tekst van Rik De Jonghe.
In samenwerking met Uitgeverij De Eenhoorn
Om voor te lezen voor kinderen vanaf zes jaar en om zelf te lezen vanaf 9 jaar

Concertgebouw in LEGO

LEGO blijft een hit, voor groot en klein. En wat dacht je van deze miniatuurversie van het Concertgebouw in LEGO?

€ 35

Maud Bekaert

De Brugse kunstenares Maud Bekaert graveerde een citaat in een van de muren van het hellend vlak van het Concertgebouw, maar je kan haar werk ook gewoon kopen in de Concertgebouwshop. 

  • ZING & GENIET in Flesje naast DANS in Flesje
  • OGEN DICHT EN DANS in Grijs Steen
  • VIND DE STILTE IN JEZELF EN HOOR DE MUZIEK in Grijs Steen
  •  ’T IS HIER GOED in hout
  • ONVERWOESTBAAR ONS in hout
  •  HIER KOMEN WIJ TOT BLOEI in Cortenstaal (groot exemplaar als Eye Catcher)
  • Erbarme Dich in hout
  • Alles komt goed in hout
  • Zonder Muziek zou het leven een vergissing zijn in Wit Steen

Concertgebouw-postkaarten

€ 12

Kaftje met 10 postkaarten met prachtige beelden van ons Concertgebouw door fotograaf Filip Dujardin

Playmobil Johann Sebastian Bach

Dit unieke setje van Playmobil bevat de historische figuur Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 – Leipzig, 28 juli 1750).

€ 7

Stempel + stempelkussen

Met de Liervogel! Om al je belangrijke papieren mooi af te stempelen.

€ 8

Een keur aan cd’s

Rombaux selecteert de mooiste nieuwe en legendarische opnames én laat die steevast aansluiten bij de concerten op het programma in het Concertgebouw. 

€ 20 - 35

Een greep uit het aanbod:

Chris Joris: Until The Darkness Fades
Philadelphia Orchestra: Florence Price
Hélène Grimaud: For Clara
B'Rock & Sinkovsky: Händel / Water & Fire
Danish String Quartet: Beethoven, Webern, Bach
Dirk Brossé: Our Nature
Vox Luminis: Ein Deutsches Barockrequiem
Collegium Vocale: Bach / Cantates 6, 99, 147
Dionysos Now!: Adriaen Willaert
Julien Libeer: Bach / Well-tempered conversation

Tote Bag Black Body

€ 22

Dries Segers (°1990) onderzoekt het fotografische medium en vertrekt steeds vanuit licht, tijd en ruimte: essentiële elementen van een beeld. Stap per stap zoekt hij naar de limieten en mogelijkheden van de fotografie. 

In de reeks Black Body vervangt hij de camera door slijpschijven, boormachines en zagen. Hij perforeert filmrolletjes en laat verschillende lichtbronnen en kleurtemperaturen het lichtgevoelige materiaal binnendringen. 

Voor de seizoensbeelden van seizoen 18-19 met als thema KOSMOS werkte Segers deze methode uit om het licht van het Concertgebouw te vangen. Daarnaast vertrok hij van de partituren van John Cages Etudes Australes, een reeks studies die op hun beurt gebaseerd waren op sterrenkaarten. Aan de hand van de muzieknoten maakte hij fotogrammen en camera obscura’s. Ook hier gebruikte hij het licht in het gebouw. De magie van de fotografie is hier duidelijk aan zet, Dries Segers kijkt toe wat er ontstaat in het proces.

Concertgebouwcahiers

€ 10 - 12

Het Concertgebouw publiceerde samen met uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts een reeks cahiers. Deze publicaties bevatten diepgravende duiding, aangevuld met vaak prachtige en verhelderende illustraties. Zo is elke cahier een hebbeding voor iedereen met een passie voor muziek, muziektheater of dans.

Ontdek alle Concertgebouwcahiers hier

T-shirt

€ 10

T-shirt met spreuken van bekende componisten.

"Ta-Ta-Ta-Taa" - Ludwig van Beethoven
"The only love affair I have ever had, was with music." - Maurice Ravel
"I haven't understood a bar of music in my life, but I have felt it." - Igor Stravinsky

Concertgebouw-paraplu

€ 10

Kom steeds droog aan in het Concertgebouw met jouw Concertgebouw-paraplu!

Concertgebouw-drinkfles

€ 5

Het eco-team van het Concertgebouw zorgde enkele jaren terug voor een vroeg Sint-geschenkje voor al zijn personeelsleden: een eigen herbruikbaar Concertgebouw-drinkflesje in duurzaam plastic. Ook de artiesten krijgen een flesje aangeboden en worden aangemoedigd om het te vullen aan een van de ‘waterpunten’ in ons gebouw. Alleen maar winnaars dus in dit verhaal: we kunnen pronken met een stijlvol Concertgebouw-drinkflesje, krijgen een duwtje in de rug om genoeg water te drinken én helpen alvast een beetje om de plasticsoep te reduceren. De actie mist zijn effect overigens niet: verschillende ladingen flesjes waren al besteld! Koop jouw exemplaar in onze shop.

Paperclipset Liervogel

€ 10

Doosje met 15 paperclips van de Liervogel.

-c- mondmasker

€ 10

Small of large, met een Concertgebouw-mondmasker geniet je gerust.

Drinkfles skyline Brugge

Stad Brugge haar inwoners aanzetten tot een gezonde levensstijl. Een van de elementen daarvan is hen aanzetten om voldoende water te drinken.

Deze unieke herbruikbare drinkfles met de skyline van Brugge is een echte musthave! De drinkfles is volledig uit suikerriet vervaardigd en werd ontwikkeld door Stichting Join The Pipe. Deze Nederlandse Stichting zet zich in voor  het voorzien van drinkwater in ontwikkelingslanden. Met de opbrengsten van verkoop van duurzame drinkwaterflessen en watertappunten in Europa worden waterprojecten opgezet in ontwikkelingslanden.

€ 12

De onvermoede schatkamer van de Duitse Barok Muziek

auteur: Ignace Bossuyt

prijs: € 20