Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Vrienden van het Concertgebouw

Het Concertgebouw heeft heel wat vrienden, onder andere artiesten, publiek, medewerkers, en andere culturele organisaties in binnen- en buitenland. Maar wist je dat ook jij Vriend van het Concertgebouw kunt worden? Daarmee laat je zien dat je ons huis een warm hart toedraagt en draag je ook meteen financieel een steentje bij.

Vriend worden in 2024/25?

 • Je lidmaatschap is persoonlijk.
 • Boeken van je lidmaatschap gaat automatisch bij het aankopen van je abonnement via onderstaande knop.
 • Je lidmaatschap kost €85 per persoon.
 • Tickets bijboeken voor (klein)kinderen, jonger dan 26, kan zonder extra vriendenbijdrage.

Praktische tips tijdens het boeken

 • Wil je met andere Vrienden samenzitten? Boek dan in één beweging alle tickets. 
 • Van zodra je jouw abonnement - en dus automatisch ook je lidmaatschap - hebt gekocht, krijg je een bevestiging. Hierin kan je alle tickets terugvinden én een Vriendencode waarmee je nadien nog je gratis Vriendenvoorstelling kunt boeken.
 • Wil je graag Vriend worden zonder een abonnement te boeken? Dat kan! Contacteer ons via vrienden@concertgebouw.be
 • Wil je graag Vriend worden en ben je jonger dan 35? Dat kan! Contacteer ons via vrienden@concertgebouw.be

Bekijk de instructievideo:

Jouw voordelen als Vriend

 • Ontdek het nieuwe seizoen tijdens een seizoensvoorstelling met uitleg van artistiek directeur Jeroen Vanacker en het artistiek team.
 • Je krijgt voorrang op het grote publiek bij het boeken van je tickets en abonnementen.
 • Je hebt recht op gratis eersterangstickets voor een van de Vriendenvoorstellingen (één ticket/vriend). Achteraf wordt je een drankje aangeboden en kan je gezellig napraten met andere Vrienden in de foyer.
 • Bezoek een jaar lang gratis het Concertgebouw Circuit.
 • Je ondersteunt met jouw lidmaatschap de Makers van het Concertgebouw en volgt hun creatieproces van op de eerste rij.
 • Ontdek steeds als eerste de laatste nieuwtjes uit het Concertgebouw.

  Specifieke voordelen seizoen 24/25
 • Vrienden krijgen 50% korting op de openingsvoorstelling door de Junge Deutsche Philharmonie op vr 13 september en kunnen aansluitend de opening van de tentoonstelling van onze seizoenskunstenaar bijwonen.
 • Geniet op een middag naar keuze van -50% korting op een lunch (excl. drank) in ons Concertgebouwcafé*.  Je krijgt deze kortingsvoucher vanaf september 2024 via e-mail toegestuurd.

  * Deze korting is enkel geldig voor Vrienden. Voucher eenmalig in te wisselen van vr 13.09.2024 t.e.m. zo 23.06.2025 tijdens de middagservice in het Concertgebouwcafé.

Vriendenvoorstellingen

Je hebt recht op een of twee eersterangstickets voor een van onze geselecteerde Vriendenvoorstellingen. Achteraf wordt je een drankje aangeboden en kan je gezellig napraten met andere Vrienden. 

za 21 sep 2024 - 20.00 

I SOLISTI & Vlaams Radiokoor

In What We Trust 

meer info

 

 

wo 26 mrt 2025 - 20.00 

The Rise

Michiel Vandevelde & Ictus

meer info

 

 

vr 30 mei 2025 - 20.00 

Between Two Lights

Muziektheater Transparant & Nederlands Kamerkoor

meer info


 

Zo boek je je gratis Vriendenvoorstelling

Na de bestelling van je tickets – inclusief Vriendenbijdrage – krijg je een bevestigingsmail met link naar je tickets. In die mail vind je ook (een) vouchercode(s) waarmee je je gratis tickets voor een Vriendenvoorstelling kan boeken in een aparte bestelling.

Bekijk de instructievideo:

Getuigenissen

‘Deze nieuwe seizoensbrochure is voor ons meer dan ooit de voorbode van een nieuwe start, van uitkijken naar opnieuw thuiskomen in het Concertgebouw. Onze agenda’s wachten om volgepland te worden, en als Vrienden hebben wij het voorrecht om dat als eerste te mogen doen. We popelen!’

— Colette Heintz – De Bree

‘Hoe kan ik mijn echtgenote en mezelf meer plezieren dan door Vriend te blijven van ‘ons’ Concertgebouw? Zo staan er in onze agenda tijdig een resem topvoorstellingen ingepland die we als liefhebbers heel graag live willen meepikken. Dat geeft een gerust gevoel, van bij het begin van het seizoen. Dat we bovendien als Vriend genieten van interessante voorwaarden en een prima service, dat klinkt voor ons als muziek in de oren. Absoluut een aanrader dus!’

— Wim Ingels

Contact

Vragen over je lidmaatschap? Neem contact op via vrienden@concertgebouw.be.