Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Zet bij uitverkochte voorstellingen je naam op de wachtlijst, de kans is groot dat er plaats vrijkomt! alle ticket- en bestelinformatie
menu
menu

Vrienden van het Concertgebouw

Het Concertgebouw heeft heel wat vrienden, onder artiesten, publiek, medewerkers, en andere culturele organisaties in binnen- en buitenland. Maar wist je dat ook jij Vriend van het Concertgebouw kan worden? Daarmee laat je zien dat je ons huis een warm hart toedraagt en draag je ook meteen financieel een steentje bij.

Start voorverkoop 20-21

 • We blijven voorzichtig, en stellen eind augustus voorlopig enkel de voorstellingen in september en oktober open voor verkoop.
 • Op dinsdag 25.08.2020 kan je als Vriend vanaf 09.30 tickets voor september en oktober aankopen, via www.concertgebouw.be (lees de instructies) of telefonisch. Maak vanaf donderdag 20 augustus een afspraak via 050 47 69 99 om telefonisch te boeken op dinsdag 25 of woensdag 26 augustus. Een medewerker van het Concertgebouw of In&Uit zal jou op het moment van afspraak dan opbellen om samen met jou de tickets te boeken.
 • Als Vriend geniet je steeds van het vroegboekvoordeel.  
 • Het meest recente programma vind je steeds op onze website.  
 • Voor deze eerste verkoopsperiode (september-oktober) kunnen we helaas geen abonnementen aanbieden omwille van de beperkte zaalcapaciteit. We bekijken waar mogelijk per verkoopsperiode of abonnementen haalbaar zijn.
 • Tickets voor november en december zullen vanaf half oktober te koop zijn. Meer details volgen vanaf half oktober via onze nieuwsbrief, op deze website en in het volgende magazine.
 • Wordt de voorstelling van seizoen 20-21 geannuleerd of uitgesteld door Concertgebouw Brugge ten gevolge van COVID-19? Dan geldt deze ticketregeling.   
 • Gezien de impact van de coronacrisis werden zowel bepaalde voorstellingen als bepaalde tarieven herzien. De beperkte capaciteit maakte het onmogelijk om in verschillende rangen te verkopen. Daarom kozen we er bewust voor om voor de periode september-oktober tickets in 1 rang en daarom ook aan 1 gewijzigd standaardtarief te verkopen. Ticketprijzen vind je op deze website.

Hulp nodig?

 • De lancering van een nieuw seizoen in deze vreemde tijden, wekt ongetwijfeld heel wat vragen op. Wat met je favoriete plaats, de social distancing in de zaal en op het podium …? Wij doen ons best om een antwoord te formuleren op je vragen op deze pagina.
 • Contacteer ons via vrienden@concertgebouw.be 
 • Bel naar de Ticketlijn +32 50 47 69 99 (bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur)
 • Laat je begeleiden via chat op de website van donderdag 20 augustus tot en met woensdag 2 september, telkens van 9 tot 17 uur. 

Vriendenvoorstellingen 20-21

Vrienden hebben recht op een of twee eersterangstickets voor een van de drie Vriendenvoorstellingen

Je gratis Vriendentickets kan je boeken samen met je andere (betalende) tickets. Ons ticketsysteem herkent jou als Vriend bij het inloggen, en zal jou voor de Vriendenvoorstelling van jouw keuze 1 of 2 gratis tickets toekennen.

ZO 13 SEP 2020 - 14.00
Daan Vandewalle & Gerda Dendooven

Caress

 

ZO 11 OKT 2020 - 14.00

CAROUSEL
Debussy, Ravel & Henderickx

 

VR 30 APR 2021 - 20.00

Symfonisch Orkest Opera Ballet Vlaanderen
Transcen(dance)

Getipt door je compagnon de route

Klarinettiste Annelien Van Wauwe tipte 3 voorstelling als compagnon de route van de Vrienden!

ZO 11 OKT 2020 - 14.00

CAROUSEL
Debussy, Ravel & Henderickx

 
VR 5 MRT 2021 - 20.00
Antwerp Symphony Orchestra
Ravel, de Falla, Rimsky-Korsakov & Henderickx
 
VR 9 APR 2021 - 20.00
Orchestre des Champs-Elysées & Collegium Vocale Gent
Fauré. Requiem

Vriendenvoordelen

 • Je bestelt als eerste je tickets voor het nieuwe seizoen 20-21. Lees meer over de start van de voorverkoop van seizoen 20-21
 • Je hebt recht op een of twee eersterangstickets voor een van de drie Vriendenvoorstellingen. In de pauze of na de voorstelling ontmoet je de artiest van de avond tijdens een meet & greet. Achteraf wordt je een drankje aangeboden en kan je gezellig napraten met andere Vrienden. 
 • Kom gratis naar het gesprek rond de seizoensdramaturgie en de opening van de tentoonstelling van Aline Héau op vrijdag 11 september 2020. Schrijf je in via dit formulier
 • Je bent steevast op de hoogte van weetjes en nieuws uit het Concertgebouw.
 • Je ontdekt als eerste het nieuwe programma.  
 • Ontvang een leuk geschenkje van het Concertgebouw aansluitend bij het seizoensthema.
 • Bezoek een jaar lang gratis het Concertgebouw Circuit.

Bestel je lidmaatschap

Je bijdrage voor twee personen bedraagt € 150, voor één persoon € 95. Je lidmaatschap is persoonlijk.

Getuigenissen

‘Hoe kan ik mijn echtgenote en mezelf meer plezieren dan door Vriend te blijven van ‘ons’ Concertgebouw? Zo staan er in onze agenda tijdig een resem topvoorstellingen ingepland die we als liefhebbers heel graag live willen meepikken. Dat geeft een gerust gevoel, van bij het begin van het seizoen. Dat we bovendien als Vriend genieten van interessante voorwaarden en een prima service, dat klinkt voor ons als muziek in de oren. Absoluut een aanrader dus!’

— Wim Ingels

Contact

 • vrienden@concertgebouw.be 
 • Ticketlijn In&Uit +32 50 47 69 99 (bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur)