Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Werken in het Concertgebouw

Het Concertgebouw is een huis van mensen: artiesten, publiek, vrijwilligers, partners, bijna 70 medewerkers, en wie weet binnenkort ook jij!  

Wie zijn wij?

Het Concertgebouw is een kunstenhuis, en vooral bekend als een plek voor klassieke muziek en hedendaagse dans. Maar er is meer: ons bezoekersparcours Concertgebouw Circuit toont dat we ook zot zijn van klankkunst, beeldende kunst en architectuur die zelfs kinderen kan aanspreken. Verder zijn onze zalen de uitvalsbasis van heel wat congressen, meetings & events. 
Meer weten over onze missie.

Maak kennis met de collega’s

Ons team bestaat momenteel uit bijna 70 medewerkers: van programmatoren, technici, logistieke ondersteuning, communicatiemedewerkers, productieleiders, HR-collega’s, onthaal en café-medewerkers tot zelfs een conciërge die in het Concertgebouw woont! Verder rekenen we tijdens drukke momenten in het seizoen ook op een aantal freelancers en uitzendkrachten en doen we graag een beroep op een enthousiast team vrijwilligers voor allerhande taken. 
Meer weten over ons team

Onze waarden

Het Concertgebouw-team bestaat uit mensen met diverse talenten, in soms erg specifieke domeinen. Net in de bundeling van al die krachten, zit de sterkte van dit huis. We kiezen er heel bewust voor om een duurzaam hr-beleid te voeren. Aan deze waarden hechten wij in het bijzonder:

1.     Samenwerken

Wij geloven dat verbondenheid met de collega’s de sleutel is tot efficiënt en oplossingsgericht samenwerken. Uiteraard werk je nauw samen met de collega’s binnen je team, maar we zorgen ervoor dat je geregeld de kans krijgt om ook collega’s uit andere teams te ontmoeten. Zo is er een maandelijkse healthy meal-teamlunch, een interne nieuwsbrief, een keuken en artiestenfoyer, maar ook een jaarlijkse teamdag, een personeelsetentje … We geloven in de kracht van diversiteit en gaan voluit voor inclusiviteit in onze werking. We geven kortom graag iedereen alle kansen om hun talenten te ontplooien.

2.     Welzijn

We hechten groot belang aan het Concertgebouw als een gezonde werkplek, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat proberen we ook elke dag in de praktijk om te zetten. Zo riepen we met Vitamine C een welzijnswerkgroep in het leven die allerhande initiatieven op poten zet, van een loopclubje tot yoga over de middag, van een healthy meal met de collega’s tot fruit in de keuken.  Concertgebouw Brugge kreeg het label 'Sportbedrijf 24-25' van Sport Vlaanderen als erkenning voor de initiatieven.  

3.     Leren en groeien

We bieden de Concertgebouw-werknemers de kans om permanent bij te leren en hun talenten verder te ontwikkelen. We voorzien een opleidingsbudget om binnenshuis en buitenshuis bij te scholen, maar we delen ook kennis en inspiratie met de collega’s zelf. Zo kan je als Concertgebouw-medewerker een dagje meelopen met collega’s uit andere teams.