Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Leuke opdrachten in de natuur voor kinderen

Het educatief team van het Concertgebouw entertaint kinderen met toffe opdrachtjes die ons nieuwe seizoen rond biodiversiteit ook voor hen tastbaar maken.

Vlinderplaat

Vlinderplaat

Vlinderplaat
Hou deze ‘ontdekplaat’ altijd ergens bij je in de buurt. Heb je een vlinder gespot? Veel kans dat je ze vanaf nu ook een naam kunt geven.
Stoepkrijt

Stoepkrijt

Stoepkrijt
Kijk eens rond je. Je staat versteld van wat tussen de stoeptegels en op de muren groeit in je buurt. Met krijttekeningen of een woordje uitleg maak je dat groen alleen nog leuker!
Schatkist

Schatkist

Schatkist
Puilen je broekzakken of je lades ook uit met allerlei mooie dingen die je onderweg vond? Vanaf nu orden je die kleine bijzonderheden in deze schatkist!
Vogelcafé

Vogelcafé

Vogelcafé
De vogels uit je buurt zullen je ongetwijfeld dankbaar zijn voor deze handgemaakte drink- en voederplek.
Luchtfoto

Luchtfoto

Luchtfoto
Ben je op het strand of gewoon buiten in je tuin of in een bos? En heb je een camera of smartphone bij de hand? Maak dan een maffe luchtfoto van broer, zus of vrienden.
Herbarium

Herbarium

Herbarium
Ben je ook zo gefascineerd door planten? Wij helpen je om door het bos de bomen te zien én er nog iets van op te steken ook. Kijk even mee hoe je een plantenboek of herbarium maakt.
Zonnewijzer

Zonnewijzer

Zonnewijzer
Hoe werd heel lang geleden de tijd in de gaten gehouden? Tijd om je polshorloge op te bergen en een zonnewijzer in mekaar te boksen. Een makkie!
Bijenhotel

Bijenhotel

Bijenhotel
Bijen zijn heel belangrijk voor de natuur. De meeste gewassen zijn voor de bestuiving afhankelijk van bijen. Zonder bijen zouden we heel veel bloemen en voedselgewassen missen. We helpen ze dan ook graag een handje door een bijenhotel te bouwen.
IJsjes

IJsjes

IJsjes
Een ijsje is altijd lekker. Zeker als je het zelf hebt gemaakt, met het beste uit de natuur!
Deel dit nieuwsbericht