Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
COVID-19. De ticketverkoop van ons nieuwe seizoen stellen we voorlopig uit. We kijken uit naar een veilige heropstart. meer info
menu
menu

FAQ

Al jouw vragen beantwoord

We proberen onderstaande lijst met veelgestelde vragen steeds zo goed mogelijk aan te vullen.

Veiligheid - preventiemaatregelen n.a.v. COVID-19

 • Het preventieplan van Concertgebouw Brugge houdt rekening met twee belangrijke parameters: social distancing en hygiëne. De genomen maatregelen worden duidelijk aangegeven via affichage en bestickering doorheen het hele gebouw. 

  Hygiënemaatregelen

  • Iedere bezoeker dient de handen te ontsmetten bij het betreden van het gebouw.
  • Onze poetsploeg heeft een uitgebreid en uitgekiend poetsprogramma om de mogelijke verspreiding van het coronavirus maximaal te bestrijden. Het spreekt voor zich dat waar nodig handgel is voorzien en vaak gebruikte oppervlakken (zoals deurklinken) meermaals ontsmet worden.

  • De ventilatie in het gebouw garandeert 100 % verse lucht.
  • Iedere bezoeker van Concertgebouw Circuit dient een een mondmasker te dragen.

  Maatregelen rond social distancing

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht.
  • We vragen indien mogelijk het gebruik van liften te vermijden en de trap te nemen. Is het gebruik van de lift onvermijdelijk, neem dan de lift met 1 persoon tegelijk. We vragen voldoende mobiele personen om voor het gebruik van de lift steeds voorrang te geven aan diegenen die zonder lift niet op hun bestemming geraken.
  • We werkten een circulatieschema uit dat ervoor zorgt dat publieksstromen elkaar niet kruisen. Dit schema wordt via bestickering aangegeven aan bezoekers en medewerkers. 
  • We werken een aangepast zaalplan uit dat social distancing garandeert. Na elke voorstelling zullen de stoelen grondig ontsmet worden. 

  Bekijk hier de maatregelen die we specifiek nemen voor het Concertgebouw Circuit.

 • Ja, het dragen van een mondmasker is verplicht in het Concertgebouw.

  • Frontstage: Zodra je in het Concertgebouw bent, is het dragen van een mondmasker verplicht. De enige plaats waar het niet verplicht is, is in het Concertgebouwcafé aan jouw tafel.
  • Backstage: In de gangen en andere gemeenschappelijke ruimtes, is het dragen van een mondmasker verplicht. Enkel wanneer men aan zijn bureau zit, hoeft men geen mondmasker te dragen. 

   

 • Voor het Concertgebouw Circuit werkten we een specifiek circulatieplan uit. Bekijk hier de maatregelen die we specifiek nemen voor het Concertgebouw Circuit. Ook voor voorstellingen wordt een apart circulatieplan uitgewerk. We communiceren de maatregelen die van toepassing zijn steeds aan de ticketkoper enkele dagen voorafgaand aan het event in een e-mail. 

 • We willen social distancing garanderen aan ons publiek, en dus is er geen vestiaire beschikbaar.

 • Het ziet ernaar uit dat we in september niet met een volle zaal van concerten zullen kunnen genieten. We werken daarom verschillende scenario’s uit met verschillende capaciteiten. We baseren ons hiervoor steeds op de meest recente richtlijnen van de overheid. Van zodra we meer duidelijkheid hebben, zullen we uitgebreid en helder communiceren over de richtlijnen en de aanpak van het Concertgebouw onder deze richtlijnen. Vanaf de start van de ticketverkoop zullen wij de capaciteit te koop zetten die op dat moment wordt toegelaten. Indien er verdere versoepelingen aankomen kunnen we deze verhogen.

 • We organiseren pas voorstellingen als íeders veiligheid kan worden gegarandeerd, van het publiek en de medewerkers voor de schermen tot de artiesten en medewerkers achter de schermen. Wij bekijken per voorstelling en per ensemble of de geplande voorstelling kan doorgaan en welke alternatieven mogelijk zijn indien de anderhalvemeter-norm gehandhaafd blijft bij de start van ons seizoen. Meer info communiceren we hier graag later over. Zie ook programmawijzigingen 20-21.

 • Hierover hoef je je absoluut geen zorgen te maken. We garanderen jou tijdens een bezoek aan het Concertgebouw 100% verse en gezonde lucht.

 • De voorstellingen in september en oktober zullen geen pauze hebben. De pauzebars op de foyers zullen dus niet geopend zijn. Voor of na een voorstelling kan er wel iets (gegeten of) gedronken worden in het Concertgebouwcafé. Hou er hier echter rekening mee dat ons café gebonden is aan een beperkte capaciteit van tafels en stoelen. Bestellen en betalen zal enkel kunnen aan tafel. Lees hier meer over hoe het Concertgebouwcafé omgaat met de coronamaatregelen.

 • Overal in het Concertgebouw is signalisatie voorzien: boodschappen die je op elk moment herinneren aan waarop we met z'n allen moeten op letten om het bezoek zo veilig mogelijk te maken.

  Koop je een ticket voor een voorstelling of Concertgebouw Circuit? Dan krijg je voorafgaand aan je bezoek een e-mail met alle veiligheidsmaatregelen op een rijtje. Zo kan ieder goed voorbereid en zonder zorgen uitkijken naar het geplande bezoek aan het Concertgebouw. Een van de verplichtingen is het dragen van een mondmasker.

  In deze lijst kan je onze veiligheids-en preventiemaatregelen m.b.t. Concertgebouw Circuit terugvinden.

Tickets, abonnementen en geschenkbonnen

  • We hebben de toegangsprijs bewust laag gehouden, zodat iedereen volop de kans krijgt om van de evenementen te genieten. Daarnaast willen we ook de artiesten een hart onder de riem steken. Alle ticketinkomsten gaan naar fondsen voor de culturele sector zoals Live 2020 ter ondersteuning van al wie livemuziek mogelijk maakt. Je toegangsticket is meteen ook een rechtstreekse bijdrage aan deze ondersteuningsfondsen. Lees meer 
 • We blijven voorzichtig, en stellen eind augustus voorlopig enkel de voorstellingen in september en oktober open voor verkoop.

  Neem je agenda erbij en noteer:

  • di 25.08.2020, vanaf 09.30: start voorverkoop Vrienden en The Keys (online & op afspraak)*
  • ma 31.08.2020, vanaf 9.00: start algemene ticketverkoop (online)
  • do 03.09.2020, vanaf 10.00: start algemene ticketverkoop (op afspraak)*
  • do 03.09.2020, vanaf 14.00: start algemene ticketverkoop (telefonisch +32 70 22 12 12, zonder afspraak)

  Het spreekt voor zich dat we je tijdens de zomermaanden nog eens aan deze heuglijke data zullen herinneren via onze nieuwsbrief. 

  * interesse om Vriend of Keys-lid te worden en zo als eerste je tickets te kunnen boeken? Lees over dit voordeel en andere privileges voor Vrienden en The Keys en word lid!
          
 • Het is mogelijk om vanaf half augustus online je verlanglijstje aan te maken. Hiervoor log je in op onze website. Vervolgens kan je per voorstelling aangeven of je deze wil toevoegen aan je verlanglijstje via deze knop onder de datum van het event:  We doen er alles aan om die koppeling te realiseren. Wanneer de verkoop van start gaat, zal in dat lijstje duidelijk zijn aangegeven welke voorstellingen eventueel geannuleerd, verplaatst of uitgesteld zijn. 

 • Is de voorstelling van seizoen 20-21 geannuleerd of uitgesteld door Concertgebouw Brugge ten gevolge van COVID-19? Dan geldt deze ticketregeling.   

 • We voorzien een aanpassing van de kortingen op keuzeabonnementen waardoor het aankopen van verschillende voorstellingen ook binnen eenzelfde golf interessant kan blijven. Meer info hierover vind je binnenkort op deze website.

 • Gezien de impact van de coronacrisis zullen zowel bepaalde voorstellingen als bepaalde tarieven gecommuniceerd in de brochure, herzien moeten worden. Bij de start van de ticketverkoop geven we je alle correcte informatie en tarieven, zodat je een eventuele aankoop van tickets daarop kan afstemmen.

 • De vaste abonnementen zullen we komend seizoen gezien de keuze om in golven te verkopen dit seizoen niet aanbieden. We voorzien echter wel een aanpassing van de kortingen op keuzeabonnementen waardoor het aankopen van verschillende voorstellingen ook binnen eenzelfde golf interessant kan blijven. Meer info hierover vind je binnenkort op deze website.  

 • Je bon blijft vanaf ontvangstdatum 1 jaar geldig en kan gebruikt worden voor alle voorstellingen uit het eigen programma van Concertgebouw Brugge. De geldigheid van de bon geeft de einddatum aan om een ticket te boeken voor een voorstelling die ook na deze datum kan plaatsvinden. Je kan dus tot een dag vóór vervaldatum van de bon tickets aankopen voor een voorstelling naar keuze. Ook voor aankoop van tickets voor seizoen 21-22 kan deze bon dus ingezet worden. Je kan je bon gebruiken bij het online boeken, maar ook als betaalmiddel aan de ticketbalie van het Concertgebouw (van zodra die terug open is) en In&Uit. 

  We gaan ervan uit dat we volgend seizoen toch heel wat voorstellingen zullen kunnen organiseren waarvoor je de waardebon kan inzetten. Mocht er een tweede crisis komen, dan bekijken we uiteraard de mogelijkheid om de waardebon te verlengen. Voor alle verdere vragen hierrond kan je contact opnemen met tickets@concertgebouw.be.

 • In deze uitzonderlijke situatie kan je een verlenging van de geldigheidsdatum van je waardebon aanvragen. Hiervoor kan je contact opnemen met tickets@concertgebouw.be.

 • Geschenkbonnen voor Brugse jubilarissen die vervallen voor 30.06.20 zullen worden verlengd tot 31.12.20. Neem hiervoor contact op met tickets@concertgebouw.be.

 • Indien we een verminderde capaciteit in de zaal moeten hanteren, zullen voorstellingen wellicht sneller uitverkocht zijn. We bekijken de mogelijkheid om concerten te herhalen – al dan niet op dezelfde dag – om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van muziek en dans.  Deze mogelijkheid is evenwel een moeilijke oefening waarbij heel wat partijen betrokken zijn. Daarom kunnen we je helaas nog niets meer vertellen hierover. Van zodra dat wél kan, brengen we je meteen op de hoogte. Koop je ticket van bij de start van de voorverkoop

 • Het overzichtsformulier (met data, namen van voorstellingen, tarieven, ...) hebben we bewust nog niet meegegeven omdat het programma zoals aangegeven in de seizoensbrochure nog onzeker is. Eens we meer zekerheid hebben, zullen we het (aangepaste) programma duidelijk communiceren. Het is wel mogelijk om vanaf halverwege augustus online je verlanglijstje aan te maken. Hiervoor log je in op onze website. Vervolgens kan je per voorstelling aangeven of je deze wil toevoegen aan je verlanglijstje via deze knop onder de datum van het event:  Eens het (aangepaste) programma voor de start van het seizoen vaststaat, zal in dat lijstje duidelijk zijn aangegeven welke voorstellingen eventueel geannuleerd zijn. 

 • We bekijken momenteel volop hoe we jouw bezoek veilig en conform de maatregelen kunnen organiseren. Toch blikken we al graag vooruit naar het moment dat we jouw groep weer kunnen ontvangen. Daarom kan je nu reeds je groepsaanvragen doorgeven via groepen@concertgebouw.be of op +32 50 47 69 62. Je reservaties zijn niet bindend, en worden blijvend afgetoetst aan de opgelegde veiligheidsmaatregelen. Dichter bij datum bieden we je alle info over hoe de avond zal en kan verlopen.

 • Tickethouders van de geannuleerde of verplaatste voorstellingen worden persoonlijk op de hoogte gehouden. Normaalgezien ben je hierrond al gecontacteerd. In onderstaande lijst kan je zien welke voorstellingen geannuleerd, uitgesteld of verplaatst worden en wat je met je tickets kan doen. In deze lijst vind je alle aangepaste evenementen van 19-20 met info over de ticketregeling. 

 • De voorstellingen die in onze communicatie gelabeld zijn als ‘Ook in het Concertgebouw’, zijn in handen van een externe organisatie. We raden je aan om de communicatie vanuit die organisator af te wachten. In deze lijst vind je steeds het actuele overzicht van alle aangepaste evenementen. 

 • Wie geen compensatie wil voor tickets voor geannuleerde voorstellingen steunt ons solidariteitsfonds waarin alle donaties samenkomen. Met die financiële middelen willen we de zwaarst getroffen artiesten en cultuurwerkers, met name de freelancers, proportioneel gaan vergoeden voor het wegvallen van hun artistieke opdrachten in het Concertgebouw. We beseffen dat deze middelen niet toereikend zullen zijn. Ze kunnen enkel als een gebaar gezien worden om het inkomstenverlies van kunstenaars en kunstenorganisaties te compenseren, naast meer substantiële steun vanuit de overheid.
  [Giften aan ons solidariteitsfonds zijn niet fiscaal aftrekbaar.]

 • Goed nieuws want ook Sodexo heeft de geldigheidsduur van deze cheques verlengd met 3 maanden, ze blijven dus geldig tot 31 december 2020

 • Wij voorzien een aangepast zaalplan dat rekening houdt met social distancing en de toegelaten bubbels.
  Enkele stoelen zullen daarom niet beschikbaar zijn. De beschikbare, niet beschikbare en verkochte stoelen zal je kunnen zien wanneer je jouw ticket aankoopt.

  Het zou kunnen dat wij u achteraf nog omwille van technische of logistieke redenen moeten verplaatsen om de veiligheid van publiek, medewerkers en artiesten zoveel mogelijk te garanderen. Indien je een nieuwe plaats krijgt toegewezen zullen wij je persoonlijk contacteren en zullen de nieuwe plaatsen gekozen worden in functie van de rang en het zaaldeel van jouw oorspronkelijke tickets.

 • Omdat de situatie zo snel verandert willen we de tijd nemen om deze veranderingen op te vangen en het best mogelijke doen. De planning van heel wat artiesten en ensembles (tournees, opnames, …) werd en moet nog worden herzien waardoor we steeds kort op de bal moeten spelen. Ook (nieuwe) richtlijnen vanuit de overheid bepalen wat we wel of niet kunnen organiseren. Tickets verkopen voor voorstellingen in de latere maanden brengt het risico met zich mee dat we meer voorstellingen moeten annuleren of het programma moeten wijzigen. Dit brengt de nodige communicatie naar de tickethouders met zich mee. We kijken er alvast naar uit om de volgende periode zo integraal mogelijk met plezier aan ons publiek voor te stellen en zijn dankbaar voor het begrip.

 • Omdat de situatie zo snel verandert willen we de tijd nemen om deze veranderingen op te vangen en het best mogelijke doen. We wachten graag eventueel nieuwe maatregelingen af, versoepelingen om voorstellingen eind augustus zo maximaal mogelijk beschikbaar te maken voor ons publiek. We houden ook rekening met last-minute wijzigingen in de programmatie, planningen van artiesten en ensembles en verkleinen hiermee de kans om voorstellingen te moeten annuleren.

 • Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer en voor welke periode we voorstellingen na oktober te koop zullen aanbieden. Er zal echter steeds een voorverkoop zijn waardoor Vrienden en leden van The Keys voorrang krijgen om hun tickets te boeken*.

  Wanneer de data van deze voorverkoop worden beslist wordt dit gecommuniceerd via onze nieuwsbrief. Schrijf je in op deze nieuwsbrief onderaan deze pagina en kom steeds het laatste Concertgebouwnieuws te weten.

  * interesse om Vriend of Keys-lid te worden en zo als eerste je tickets te kunnen boeken? Lees over dit voordeel en andere privileges voor Vrienden en The Keys en word lid!
          

 • In de zaal worden stoelen te koop gezet per twee of per één. Om iedereen een kans te geven om een ticket te boeken zullen we dan ook vragen om enkel de aparte stoelen te boeken en niet deze geplaatst per twee. Wil je graag met je bubbel komen van meer dan twee en wil je samenzitten? Dat kan door contact op te nemen met ons: telefonisch, via de chat of per mail.

  Meer info hierover vind je later op deze pagina.

Programmawijzigingen 20-21

 • Het meest recente programma vind je steeds op onze website. We nemen de aanpassingen van de komende periodes steeds op in onze maandelijkse nieuwsbrieven dus hou je mailbox in de gaten! Ben je nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief? Dat kan helemaal onderaan deze pagina. 

 • Op onze website kan je in de programmalijst steeds terugvinden welke gegevens er afwijken van de informatie die in de seizoensbrochure staat. Alle programmawijzigingen worden hierin opgenomen vanaf wanneer ze definitief zijn.

  Op deze manier kan je de aanpassingen interpreteren:

  • Uitgesteld = de voorstelling gaat niet op de oorspronkelijke datum door, maar op een latere datum. De latere datum is nog niet gekend.
  • Verplaatst = de voorstelling gaat niet op de oorspronkelijke datum door, maar op een latere datum. De latere datum is gekend.
  • Geannuleerd =  de voorstelling gaat niet door.
  • Aangepast programma =  het programma dat in de brochure van seizoen 20-21 staat, komt hier niet mee overeen. Het programma is aangepast ten gevolge van COVID-19.
  • Toevoeging = de voorstelling staat niet in de brochure van seizoen 20-21. De voorstelling hebben we toegevoegd aan onze kalender, ten gevolgde van COVID-19. 

  Midden augustus brengen we een magazine uit waarin de voorstellingen van september-oktober zullen worden uitgelicht. Dit en onze website kan jouw leidraad zijn om de voorstellingen te boeken waar jij graag wil bij zijn.

  Vragen over de ticketregeling kan je wat verderop op deze pagina terugvinden.

 • Op onze website kan je in de programmalijst steeds terugvinden welke gegevens er afwijken van de informatie die in de seizoensbrochure staat. Alle programmawijzigingen worden hierin opgenomen vanaf wanneer ze definitief zijn. Aanpassingen worden duidelijk aangegeven (zie antwoord op vorige vraag).

  Midden augustus brengen we een magazine uit waarin de voorstellingen van september-oktober zullen worden uitgelicht. Dit en onze website kan jouw leidraad zijn om de voorstellingen te boeken waar jij graag wil bij zijn.

Concertgebouw Circuit

 • Is het Concertgebouw Circuit open?

  Vanaf 1 juli kan je de hele zomer lang van woensdag tot en met zondag op verkenning in ons kunstenhuis, dat we coronaproof maakten. Van verborgen hoekjes, over de grote Concertzaal (die uitzonderlijk wordt opengesteld!) tot op het dakterras met fantastisch zicht op Brugge! Ook kinderen halen hun hartje op tijdens een speelse verkenningstocht. Bereid je voor of geniet in na in ons Concertgebouwcafé met schaduwrijk terras.

  Bruggelingen verkennen het Circuit helemaal gratis, maar ook niet-stadsgenoten worden verwend, bijvoorbeeld met de foto-expo walk_about van Jean Godecharle of (video)installaties in onze Expobox in de Inkomhal.

 • Een bezoek met gids is voorlopig niet mogelijk (COVID-19). Individueel kan je het parcours op je eigen tempo ontdekken. Je wordt gegidst door een boekje dat je krijgt bij de start.

 • Aan de Concertgebouwbalie in de Inkomhal, op onze website en bij In&Uit (www.ticketsbrugge.be en de balie op 't Zand). Handig is dat je jouw tickets in het gewenste tijdslot kunt reserveren. Ook gratis tickets voor Bruggelingen kunnen online worden gereserveerd.

 • Je kan het Concertgebouw Circuit bezoeken tot het aantal van de toegelaten bubbel. Tickets kan je online boeken op de gewenste datum in het gewenste tijdslot.

 • De Circuit-vouchers die geldig zijn tot 30.06.2020 zullen aanvaard worden aan de kassa tot eind augustus

 • We hechten veel belang aan de toegankelijkheid van ons gebouw voor rolstoelgebruikers. We beschikken over liften en hellende vlakken die het mogelijk maken voor mensen met een rolstoel om zich vlot te verplaatsen.  Er zijn ook speciale toiletten voorzien. 

  Heb je nog specifieke behoeften gerelateerd aan een bezoek aan het Concertgebouw? Aarzel dan niet om ons te contacteren via onthaal@concertgebouw.be. Wij zullen alles in het werk stellen om in de mate van het haalbare voor jouw noden een oplossing te vinden.

 • We garanderen je uiteraard een veilige, aangename verkenning van het Concertgebouw. Met extra bestickering en hygiënemaatregelen en aangepaste publieksstromen verloopt je bezoek helemaal conform de opgelegde maatregelen.

  In deze lijst kan je onze veiligheids-en preventiemaatregelen terugvinden.

   

 • Als Bruggeling kies je voor het tarief 'Bruggeling'. We vragen om online te reserveren. Zo heb je zeker de kans om op jouw gewenste tijdstip het parcours te ontdekken. Uiteraard zal een ticket aankopen aan de balie ook mogelijk zijn. Houd er dan echter rekening mee dat je misschien even zult moeten wachten of pas in het volgende tijdslot een plaatsje krijgt.

Concertgebouwcafé

 • Ons Concertgebouwcafé is terug open sinds 1 juli 2020! Bekijk de openingsuren, ontdek onze verse en seizoensgebonden gerechten op het menu en geniet van ons groot terras op 't Zand.

 • - We werken zo veel mogelijk op reservatie.
  - Er is handgel voorzien aan de in- en uitgang.
  - De deuren blijven zo veel mogelijk open tijdens de openingsuren. De klink wordt regelmatig gedesinfecteerd.
  - De voorziene preventiemaatregelen worden toegelicht bij verwelkoming.
  - Het dragen van een mondmasker is verplicht. Enkel aan jouw tafel hoef je geen mondmasker te dragen. Ook de cafémedewerkers dragen een mondmasker.
  - Binnen en buiten op het terras kan de afstand van 1,5 meter makkelijk bewaard worden.
  - Een plaats om te zitten wordt aangeduid door een cafémedwerker.
  - Jassen en accessoires worden niet aangenomen.
  - Contactloos betalen wordt zo veel als mogelijk aangeraden.
  - Het gebruik van het sanitair door niet-Concertgebouwbezoekers is niet toegelaten.
  - Iets eten of drinken kan enkel zittend aan een tafeltje. Aan de bar of rechtstaand is niet toegestaan.
  - Er kunnen maximum 10 personen samen aan één tafel zitten. De algemene regels over de toegestane sociale contacten (bubbels) zoals vastgelegd door de overheid, vragen we om te respecteren.
  - Op tafel worden géén boterpotjes, zout- en pepervaatjes, olie en azijn, ketchupflesjes, broodmandjes, siervoorwerpen geplaatst.
  - Tafels en stoelen worden na het vertrek van de gasten ontsmet, alvorens nieuwe gasten er mogen plaatsnemen. Alles wat op tafel komt wordt na het vertrek van de gasten in de afvalcontainer of wordt gereinigd en ontsmet.

   

  Verder gelden de algemene preventiemaatregelen voor een bezoek aan het Concertgebouw.

Programmawijzigingen 19-20

Zaalhuur

 • Wij kunnen recepties organiseren van maximum 50 personen vanaf 1 juli. Vanaf augustus voor maximum 100 personen. Neem contact op met ons team via zaalhuur@concertgebouw.be voor een voorstel op maat.  

  Evenementen kunnen worden georganiseerd voor maximum van 200 personen mits voorafgaandelijke check via https://www.covideventriskmodel.be/

 • De capaciteit in alle zalen is aangepast om de nodige social distancing te kunnen bewaren. De capaciteit is anders naargelang de opstelling (bijv. cabaret, zonder tafel, …). Neem contact op met ons team via zaalhuur@concertgebouw.be voor een accurate inschatting op maat van jouw event.

   

 • Uiteraard! Het Concertgebouw heeft alle maatregelen getroffen om op een veilige manier events te kunnen organiseren. Neem contact op met ons team via zaalhuur@concertgebouw.be voor een voorstel op maat. Wij doen het nodige om jouw event veilig en conform alle maatregelen te laten verlopen.

Contact

Ontbreekt het antwoord op jouw vraag in bovenstaande lijst? Stel ze ons dan zeker via onze onthaalploeg:

Wil je een afspraak maken om je tickets te bestellen? Dit kan pas vanaf halverwege augustus. We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrieven. Ontvang je onze nieuwsbrieven niet? Schrijf je in onderaan deze pagina. 
Pagina inhoud

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

 •  *