Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Welkom terug! Lees in onze FAQ hoe we je hartelijk én veilig ontvangen!
menu
menu

FAQ

Al jouw vragen beantwoord

We proberen onderstaande lijst met veelgestelde vragen steeds zo goed mogelijk aan te vullen.

Ticketverkoop seizoen 21-22

 • De tijd is bijna rijp voor een gloednieuw seizoen. We lanceren seizoen 21—22 feestelijk én geheel coronaproof met een online seizoensvoorstelling vanuit het Concertgebouw, live (en gratis) te volgen vanuit je zetel op maandagavond 14 juni om 20 uur.

  Volg hier de seizoensvoorstelling op 14 juni.

 • Vanaf woensdag 16 juni voor Vrienden en Keys-leden om 9.30 uur online en op afspraak.

  - Online vanaf dinsdag 22 juni om 9 uur voor iedereen
  - Telefonisch op afspraak enkel op donderdag 24 juni vanaf 10u
  Hiervoor kan je jouw afspraak vastleggen vanaf vrijdag 11 juni

  Klik hier voor alle praktische info rond tickets, voordelige tarieven & abonnementen.

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina en blijf op de hoogte van onze plannen!

 • Interesse om volgend seizoen met jouw groep of vereniging (+15) naar het Concertgebouw te komen? Wij luisteren naar jouw vragen en wensen en werken graag vrijblijvend een voorstel op maat uit. Wie boekt in groep geniet niet alleen het vroegboekvoordeel maar ook een mooie korting van 15%.
  Neem vrijblijvend contact op via groepen@concertgebouw.be of 050 47 69 62.

   

 • Wil jij ook Vriend worden van het Concertgebouw?
  Als Vriend laat je zien dat je ons huis een warm hart toedraagt en draag je ook meteen financieel een steentje bij. Je geniet van onder meer een vroegboekvoordeel, een gratis vriendenvoorstelling met drankje achteraf en een leuk geschenk!

  Lees hier alles over de voordelen en hoe je Vriend kunt worden.
  Betaal jouw bijdrage vóór 7 juni en geniet van alle voordelen tijdens seizoen 21-22.

 • Wil je je verder engageren en lid worden van The Keys?
  Help de ambities van Concertgebouw Brugge mee waar te maken! Door jouw steun als lid van The Keys kunnen we solisten en orkesten van wereldklasse naar Brugge halen, jonge musici ondersteunen in hun ontwikkeling en de topkwaliteit van onze piano’s blijven garanderen. Daarnaast geniet je van talloze voordelen en word je deelgenoot van ons artistieke, politieke en ondernemersnetwerk.

  • ontdek hier alle voordelen
  • word lid vóór 7 juni om te genieten van het vroegboekvoordeel
  • vrijblijvend info via mail of 050 47 69 62
 • Voor de periode september-november zijn we nog even voorzichtig en werken we met het principe van overal 1 stoel tussen de bubbels.

  Vanaf december 2021 staan alle stoelen in de concertzaal in verkoop.

Veiligheidsmaatregelen COVID-19

 • Vanaf 9 juni mag het weer: live genieten van de mooiste voorstellingen in ons Concertgebouw. Wat kijken we ernaar uit je weer te ontvangen, met open armen en ontsmette handen! Uiteraard volgen we de voorgeschreven limiet van maximum 200 aanwezigen in onze zalen. Vanaf juli wordt die capaciteit normaalgezien nog wat verhoogd. Welkom terug!

  Normaalgezien – schrijven we – want voor de heropening en een eventuele verhoging van de publieksaantallen houden we de randvoorwaarden zorgvuldig in de gaten: 80% van de risicopatiënten moet gevaccineerd zijn en op de afdelingen intensieve zorg mogen slechts 500 bedden zijn ingenomen. We durven wedden dat jij meeduimt! En intussen maken we je graag warm voor de heerlijke performances die in juni en juli bij ons op het programma staan.

  Meer info over ticketverkoop vind je hier.

 • Het preventieplan van Concertgebouw Brugge evolueert steeds met de meest recente maatregelen vanuit de overheid.

  Het houdt rekening met de twee belangrijkste parameters: social distancing en hygiëne. De genomen maatregelen worden duidelijk aangegeven via affichage en bestickering doorheen het hele gebouw. 

  Hygiënemaatregelen

  • Iedere bezoeker dient de handen te ontsmetten bij het betreden van het gebouw.
  • Onze poetsploeg heeft een uitgebreid en uitgekiend poetsprogramma om de mogelijke verspreiding van het coronavirus maximaal te bestrijden. 
  • Het spreekt voor zich dat waar nodig handgel is voorzien en vaak gebruikte oppervlakken (zoals deurklinken) meermaals ontsmet worden. 
  • Een ingenieus ventilatiesysteem in het Concertgebouw garandeert een constante aanvoer van verse lucht.

  Maatregelen rond social distancing

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht, ook tijdens voorstellingen, ook voor wie al gevaccineerd is.
  • We vragen indien mogelijk het gebruik van liften te vermijden en de trap te nemen. Is het gebruik van de lift onvermijdelijk, neem dan de lift met 1 persoon tegelijk. We vragen voldoende mobiele personen om voor het gebruik van de lift steeds voorrang te geven aan diegenen die zonder lift niet op hun bestemming geraken.

  Bekijk hier de maatregelen die we specifiek nemen voor het Concertgebouw Circuit.

 • Ja, het dragen van een mondmasker is verplicht in het Concertgebouw, ook tijdens de voorstellingen. Deze regel geldt ook voor wie al gevaccineerd is.

 • Het dragen van een mondmasker in het Concertgebouw is verplicht, we verzekeren ons publiek van 100% verse lucht en alle contactoppervlakken worden voor aanvang van de voorstelling ontsmet.

  We vragen ook aan iedere bezoeker om de handen te ontsmetten bij het binnenkomen van het gebouw en afstand te houden van andere bezoekers. 

  Verder zijn er overal in het Concertgebouw boodschappen voorzien die je op elk moment herinneren aan waarop we met z'n allen moeten op letten om het bezoek zo veilig mogelijk te houden. Ook het Concertgebouwpersoneel staat in voor vlekkeloze en veilige begeleiding tijdens jouw bezoek.

  We communiceren de maatregelen die van toepassing zijn steeds aan alle ticketkopers enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling in een e-mail. 

  In geval van nieuwe maatregelen brengen we onze bezoekers uiteraard op de hoogte.

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina en blijf steevast op de hoogte!

 • Voor het Concertgebouw Circuit werkten we een specifiek circulatieplan uit. Bekijk hier de maatregelen die we specifiek nemen voor het Concertgebouw Circuit.

  Voor voorstellingen werd een apart circulatieplan uitgewerkt op basis van de geldende maatregelen van de Vlaamse Overheid voor de cultuur- en evenementensector.

  Er is een aangepast zaalplan dat de vooropgestelde veilige afstand garandeert. We werken met een vast zaalplan van 200 bezoekers, of zo’n 15% van de bijna 1300 plaatsen. Voor en achter je, is er steeds een lege rij; naast je (bubbel) is er steeds 1 lege stoel. 

  We werken met een rij-garantie. De rij die u hebt gekozen ligt vast. Jouw stoel wordt net voor de voorstelling toegewezen volgens de instroom van het publiek. We respecteren daarbij zoveel mogelijk de gekozen plaatsen.

  Het dragen van een mondmasker in het Concertgebouw – ook tijdens de voorstellingen – is verplicht. Met ons ingenieus ventilatiesysteem verzekeren we ons publiek van een constante aanvoer van verse lucht en alle contactoppervlakken worden voor aanvang van de voorstelling ontsmet.

  We vragen ook aan iedere bezoeker om de handen te ontsmetten bij het binnenkomen van het gebouw en afstand te houden van andere bezoekers.

 • Om voldoende afstand te kunnen bewaren van mekaar is er geen vestiaire beschikbaar.

 • De gezondheid van ons publiek, onze artiesten en onze medewerkers blijft onze hoogste prioriteit. Zorgeloos genieten kan ook enkel als iedereen zich veilig voelt in onze zalen. We volgen dan ook strikt de meest recente maatregelen voor de cultuur- en evenementensector opgelegd vanuit de overheid en passen die toe in ons Concertgebouw.

  • Er is een aangepast zaalplan dat de vooropgestelde veilige afstand garandeert. We werken met een vast zaalplan van 200 bezoekers in de Concertzaal, of zo’n 15% van de bijna 1300 plaatsen en 176 bezoekers (ongeveer 50%) in de Kamermuziekzaal. Voor en achter je, is er steeds een lege rij; naast je (bubbel) is er steeds 1 lege stoel.

  • Het dragen van een mondmasker – ook tijdens de voorstellingen – is verplicht, ook voor wie al gevaccineerd is. Zo willen we extra inzetten op gerust genieten.
 • Om een vlotte publieksstroom met de nodige afstand te garanderen gaan de  deuren van de Concertzaal 45 minuten voor aanvang van de voorstelling open. Je kan dus vanaf dan al rustig plaatsnemen in de zaal. 

 • We organiseren pas voorstellingen als íeders veiligheid kan worden gegarandeerd, van het publiek en de medewerkers voor de schermen tot de artiesten en medewerkers achter de schermen. Wij bekeken per voorstelling en per ensemble of de geplande voorstelling kon doorgaan volgens de maatregelen van de overheid en welke alternatieven mogelijk zijn. 

 • Een ingenieus ventilatiesysteem in het Concertgebouw garandeert een constante aanvoer van verse lucht.

 • We organiseren voorlopig enkel voorstellingen zonder pauze. De pauzebars op de foyers zijn dan ook niet geopend. 

  Het Concertgebouwcafé en het grote terras is voor en na de voorstelling ook geopend.

 • Niet zoals gewoonlijk. De inleiding in de Kamermuziekzaal van 45 minuten voor een voorstelling wordt bij sommige voorstellingen vervangen door een korte inleiding (10 min) op het aanvangsuur van de voorstelling in de zaal zelf. Bij enkele voorstellingen voorzien we een online inleiding, een filmpje dat we meegeven in een e-mailbericht met praktische info enkele dagen voor de voorstelling.

  Verder vind je steeds uitgebreide informatie rond de voorstelling in het programmaboekje. Het programmaboekje van de voorstelling is steeds te downloaden op onze website op de pagina van de voorstelling en vanuit het e-mailbericht met praktische info dat je enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling ontvangt. 

  Het programmaboekje is ook steeds voor de voorstelling te verkrijgen in de Inkomhal.

 • Het programmaboekje van de voorstelling is steeds te downloaden op onze website op de pagina van de voorstelling. Enkele dagen voor de voorstelling krijg je ook steeds een e-mailbericht met praktische info waarin we verwijzen naar het te downloaden programmaboekje.

  Het programmaboekje is ook steeds voor de voorstelling te verkrijgen in de Inkomhal.

 • Zowel in de concertzaal als in de kamermuziekzaal werken we met het principe van 1 stoel en 1 rij tussen. Om iedereen op een veilige manier naar zijn plaats in de zaal te begeleiden werken we met rij-garantie. De rij die u hebt gekozen ligt vast. Jouw stoel wordt net voor de voorstelling toegewezen volgens de instroom van het publiek. We respecteren daarbij zoveel mogelijk de gekozen plaatsen.

  Voor de voorstellingen van september tot november kiezen we voorlopig voor een ‘voorzichtig’ zaalplan met 1 stoel tussen, in afwachting van de maatregelen die zullen gelden op dat moment.
  Komt u alleen naar de voorstelling? Ons zaalplan is opgedeeld in single-zitjes en duo-zitjes. Kies uw favoriete zitje dat apart staat. Komt u met meer dan 2? Kies dan bubbels naast elkaar in het zaalplan.

   

   

 • Tickets worden in duo’s en singles aangeboden.

  Om iedereen op een veilige manier naar zijn plaats in de zaal te begeleiden werken we met rij-garantie. De rij die u hebt gekozen ligt vast. Jouw stoel wordt net voor de voorstelling toegewezen volgens de instroom van het publiek. We respecteren daarbij zoveel mogelijk de gekozen plaatsen.

  Kom je met meer dan twee? Kies voor stoelen in dezelfde rij en kom de avond van de voorstelling samen de zaal binnen om aansluitende stoelen in te nemen in de gekozen rij.

   

 • Je hoeft geen negatieve test af te leggen of bewijs van vaccinatie voor te leggen om tickets te kopen of naar het Concertgebouw te komen.

 • Gekochte tickets worden niet omgeruild of terugbetaald tenzij in enkele uitzonderlijke gevallen.

  • bij annulatie van een voorstelling (wel of niet ten gevolge van COVID-19)
  • bij verplichte quarantaine (attest vereist)
  • bij besmetting door het coronavirus (doktersattest vereist), niet in geval van andere ziekte
  • bij onverwachte, dringende ziekenhuisopname (doktersattest vereist)
  • bij overlijden van de ticketkoper (akte van overlijden vereist), niet bij overlijden van een familielid of aanverwante

  Lees meer op Ticketregeling bij annulatie

  Heb je een ticket voor een uitverkochte voorstelling en ben je verhinderd? Contacteer ons via tickets@concertgebouw.be. We bekijken graag of we iemand op de wachtlijst met jouw ticket gelukkig kunnen maken.

Tickets, abonnementen en geschenkbonnen

 • Vanaf 9 juni mag het weer: live genieten van de mooiste voorstellingen in ons Concertgebouw. Wat kijken we ernaar uit je weer te ontvangen, met open armen en ontsmette handen! Uiteraard volgen we de voorgeschreven limiet van maximum 200 aanwezigen in onze zalen. Vanaf juli wordt die capaciteit normaalgezien nog wat verhoogd. Welkom terug!

  Normaalgezien – schrijven we – want voor de heropening en een eventuele verhoging van de publieksaantallen houden we de randvoorwaarden zorgvuldig in de gaten: 80% van de risicopatiënten moet gevaccineerd zijn en op de afdelingen intensieve zorg mogen slechts 500 bedden zijn ingenomen. We durven wedden dat jij meeduimt! En intussen maken we je graag warm voor de heerlijke performances die in juni en juli bij ons op het programma staan.

  TICKETS VOOR DE VOORSTELLINGEN IN JUNI & JULI
  zijn te koop op onze website vanaf wo 26.05.2021

  vanaf 09.00 uur voor Vrienden en leden van The Keys
  vanaf 12.00 uur voor iedereen

  Ontdek het programma!

  Mis je het Concertgebouw en kan je niet wachten tot 9 juni? Een bezoekje brengen kan elk weekend, want dan is Concertgebouw Circuit open.

  Een terugkeer naar de cultuurzalen is voor velen een hele stap. Dat begrijpen we maar al te goed. Wij zijn evenwel al heel lang bezig met denken, plannen en organiseren. We kunnen je dus verzekeren dat een bezoek aan het Concertgebouw in de veiligste omstandigheden zal verlopen. Ontdek alle maatregelen verderop bij Veiligheidsmaatregelen COVID-19.

   

 • De geldigheidsduur van alle waardebonnen die zouden vervallen in 2021 werd verlengd tot 30 juni 2022.

  Je waardebon kan gebruikt worden voor alle voorstellingen uit het eigen programma van Concertgebouw Brugge en voor het Concertgebouw Circuit. De geldigheid van de bon geeft de einddatum aan om een ticket te boeken voor een voorstelling die ook na deze datum kan plaatsvinden. Je kan dus tot een dag vóór vervaldatum van de bon tickets aankopen voor een voorstelling naar keuze. Lees hoe je met je waardebon kan betalen op onze website

  Je kan je bon gebruiken bij het online boeken, maar ook als betaalmiddel aan de ticketbalie van het Concertgebouw en In&Uit. 

  Een waardebon kan niet worden terugbetaald.

  Concertgebouw voor iedereen 

  Een waardebon kan je ook (deels) doneren. 
  Concertgebouw Brugge wil iedereen laten genieten van dans en muziek, door cultuur mee te maken of actief te beleven. Wij doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk drempels weg te werken en voor erg uiteenlopende doelgroepen een aangepast programma te presenteren. Doe een gift voor een bedrag naar keuze. Jouw gift maakt het verschil!

  [Giften zijn niet fiscaal aftrekbaar]

  Contacteer ons bij vragen

  Heb je vragen of opmerkingen over jouw waardebon? Neem contact op met tickets@concertgebouw.be

   

 • Tegoeden zijn geldig tot 30 juni 2022 en kunnen gebruikt worden voor alle voorstellingen en concerten in ons eigen artistiek programma én voor Concertgebouw Circuit.

  Op het einde van je bestelling kan je je openstaand tegoed gebruiken. Het bedrag van je bestelling wordt dan in vermindering gebracht met je tegoed. Je kan meerdere tegoeden toevoegen of een tegoed en waardebon samen gebruiken. Is je tegoed groter dan je bestelling, dan blijft het resterende bedrag beschikbaar op je account.

  Concertgebouw voor iedereen 

  Een tegoed kan je ook (deels) doneren. 
  Concertgebouw Brugge wil iedereen laten genieten van dans en muziek, door cultuur mee te maken of actief te beleven. Wij doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk drempels weg te werken en voor erg uiteenlopende doelgroepen een aangepast programma te presenteren. Doe een gift voor een bedrag naar keuze. Jouw gift maakt het verschil!

  [Giften zijn niet fiscaal aftrekbaar]

  Contacteer ons bij vragen

  Heb je vragen of opmerkingen over jouw waardebon? Neem contact op met tickets@concertgebouw.be

 • Wie geen compensatie vroeg voor tickets voor geannuleerde voorstellingen of een vrije donatie doet steunt ons solidariteitsfonds waarin alle donaties samenkomen.

  Met die financiële middelen willen we de zwaarst getroffen artiesten en cultuurwerkers, met name de freelancers, proportioneel gaan vergoeden voor het wegvallen van hun artistieke opdrachten in het Concertgebouw. We beseffen dat deze middelen niet toereikend zullen zijn. Ze kunnen enkel als een gebaar gezien worden om het inkomstenverlies van kunstenaars en kunstenorganisaties te compenseren, naast meer substantiële steun vanuit de overheid.

 • Het Concertgebouw aanvaardt verschillende cheques van Sodexo en Edenred (zie onder) als betaalmiddel voor voorstellingen binnen het eigen artistiek programma, voor tickets voor het Concertgebouw Circuit en artikelen uit de Concertgebouwshop.

  Online aankopen of tickets reserveren voor Concertgebouw Circuit is niet mogelijk, cheques worden enkel aanvaard aan de balie. Je kan wel jouw tickets vooraf reserveren via de Ticketlijn.

  Goed nieuws voor Concertgebouw-klanten die in het bezit zijn van oudere Sodexo of Edenred cheques want de geldigheidsduur wordt nogmaals met 6 maanden verlengd.
  Deze cheques kunnen gebruikt worden als betaalmiddel aan onze balie en zijn uiteraard ook geldig voor ons Circuit:

  Sodexo Sport- en Cultuurcheques met vervaldatum 30/09/2020 blijven geldig tot 30/09/2021
  Sodexo Consumptiecheques met vervaldatum 30/06/2021 zijn geldig tot 31/12/2021
  Edenred Sport- en Cultuurcheques met vervaldatum 30/09/2020 blijven geldig tot 30/09/2021
  Edenred Consumptiecheques blijven geldig tot 31/12/2021

   

 • Op onze website maken we je wegwijs in hoe je een account kan aanmaken of hoe je kan inloggen. Log alvast eens in met je wachtwoord zodat dit vlot verloopt wanneer je een ticket wilt kopen.

 • We tonen je op deze pagina alvast hoe je vlot tickets kan boeken. Laat je tijdens de ticketverkoop begeleiden via chat of contacteer ons telefonisch op +32 50 47 69 99.

 • Als we meer dan het toegelaten aantal bezoekers verwachten moeten we noodgedwongen een aantal ticketkopers teleurstellen. Wie tickets heeft aangekocht na een bepaalde datum wordt telefonisch gecontacteerd in volgorde van het laatst aangekochte ticket. 

  Je hebt de keuze om je ticket te doneren, een tegoed of een terugbetaling aan te vragen.

 • De voorstellingen die in onze communicatie gelabeld zijn als 'Ook in het Concertgebouw', zijn in handen van een externe organisatie. We raden je aan om de communicatie vanuit die organisator af te wachten.

 • De jubilarissenbonnen die vervallen zijn sinds 15/03/2020 kunnen (enkel) aan de kassa van het Concertgebouw ingeruild worden tot eind september 2021.

Annulaties 20-21

 • Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gesteld van een annulatie van zodra die definitief is. Het online ticketsysteem is nu zo ontwikkeld dat je zélf en zonder verlies van ticketwaarde je tickets kunt terugvragen voor geannuleerde voorstelling van seizoen 20-21. Zo kan je in jouw account voor de geannuleerde voorstelling(en) kiezen voor een donatie, een klanttegoed of een terugbetaling van de ticketwaarde.

  1. Log in op je account.
  2. Ga naar tickets teruggeven in de accountomgeving, daar zie je het overzicht van je tickets van (de) geannuleerde voorstelling(en)
  3. Kies via het keuzelijstje bij elk ticket wat je met je tickets wenst te doen
   • Doneer dit ticket – de waarde van je ticket gaat naar het solidariteitsfonds voor artiesten van het Concertgebouw
   • Klanttegoed – de waarde van je ticket wordt bijgehouden in je account. Dit tegoed kan je later gebruiken voor een nieuwe boeking. Je hoeft geen bonnen bij te houden of nummers in te geven bij betaling. Alles wordt netjes bijgehouden in je accountomgeving en kan bij een volgende aankoop op eenvoudige manier gevalideerd worden.
   • Terugbetaling – de waarde krijg je teruggestort op je rekening. Vul na het kiezen van deze optie onderaan de pagina je IBAN rekeningnummer en naam in.
   • Geen actie – met deze optie kan je ervoor kiezen je tickets te behouden bij verplaatste voorstellingen of je tickets voorlopig op ‘geen actie’ laten staan om later een definitieve keuze te maken tussen donatie, tegoedbon of terugbetaling.
  4. Klik op de button ‘bevestig keuze’. Je ontvangt van ons een bevestiging per mail.

  In alle andere gevallen verloopt de aanvraag via klantendienst@concertgebouw.be

 • Een tegoed is persoonlijk en kan niet doorgegeven worden. Als je een tegoed hebt aangevraagd, zie je deze staan in je persoonlijke accountomgeving, onder je gegevens.

  Let op! Een waardebon van een geannuleerd concert in seizoen 19-20 of een geschenkbon is niet hetzelfde als een tegoed en zie je niet in je account staan.

 • Het tegoed is een jaar geldig en kan je gebruiken voor alle voorstellingen en concerten in het eigen artistiek programma van Concertgebouw Brugge.

  De geldigheidsdatum van tegoeden die zouden verlopen in 2021 is verlengd tot 30 juni 2022.

 • Op het einde van je bestelling kan je je openstaand tegoed gebruiken. Het bedrag van je bestelling wordt dan in vermindering gebracht met je tegoed. Je kan meerdere tegoeden toevoegen of een tegoed en waardebon samen gebruiken. Is je tegoed groter dan je bestelling, dan blijft het resterende bedrag beschikbaar op je account.

 • Het is niet mogelijk om je gemaakte keuze later nog te wijzigen. Je kan je tickets in je account voorlopig op ‘geen actie’ laten staan om later een definitieve keuze te maken tussen donatie, tegoedbon of terugbetaling.

 • De terugbetalingen worden gebundeld door onze boekhouding en worden in 1 keer verwerkt en terugbetaald aan het einde van een periode van ongeveer 14 dagen. Het kan dus even duren voor het geld terug op je rekening staat.

Ticketverkoop juni-juli

 • Vanaf 9 juni mag het weer: live genieten van de mooiste voorstellingen in ons Concertgebouw. Wat kijken we ernaar uit je weer te ontvangen, met open armen en ontsmette handen! Uiteraard volgen we de voorgeschreven limiet van maximum 200 aanwezigen in onze zalen. Vanaf juli wordt die capaciteit normaalgezien nog wat verhoogd. Welkom terug!

  Normaalgezien – schrijven we – want voor de heropening en een eventuele verhoging van de publieksaantallen houden we de randvoorwaarden zorgvuldig in de gaten: 80% van de risicopatiënten moet gevaccineerd zijn en op de afdelingen intensieve zorg mogen slechts 500 bedden zijn ingenomen. We durven wedden dat jij meeduimt! En intussen maken we je graag warm voor de heerlijke performances die in juni en juli bij ons op het programma staan.

  Ontdek het programma!

  Mis je het Concertgebouw en kan je niet wachten tot 9 juni? Een bezoekje brengen kan elk weekend, want dan is Concertgebouw Circuit open.

  Een terugkeer naar de cultuurzalen is voor velen een hele stap. Dat begrijpen we maar al te goed. Wij zijn evenwel al heel lang bezig met denken, plannen en organiseren. We kunnen je dus verzekeren dat een bezoek aan het Concertgebouw in de veiligste omstandigheden zal verlopen. Ontdek alle maatregelen verderop bij Veiligheidsmaatregelen COVID-19.

   

 • TICKETS VOOR DE VOORSTELLINGEN IN JUNI & JULI
  zijn te koop op onze website vanaf wo 26.05.2021

  vanaf 09.00 uur voor Vrienden en leden van The Keys
  vanaf 12.00 uur voor iedereen

  Ontdek het programma!

 • We hebben er allereerst voor gekozen om ons seizoen zoals het geconcipieerd is toch te lanceren in mei 2020. Het was op een andere manier dan gewoonlijk, maar we wilden dat verhaal wel vertellen. Niet alleen omdat we er lang aan hebben voorbereid, maar ook omdat het thema relevant is.

  We probeerden er zoveel mogelijk in te slagen om het programma te kunnen behouden. Hier en daar werden extra voorstellingen toegevoegd.

  Op deze website vind je het meest recente programma.

 • Op onze website kan je in de programmalijst steeds terugvinden welke gegevens er afwijken van de informatie die in de seizoensbrochure staat. Alle programmawijzigingen worden hierin pas opgenomen vanaf wanneer ze definitief zijn.

  Op deze manier kan je de aanpassingen interpreteren:

  • Uitgesteld = de voorstelling gaat niet op de oorspronkelijke datum door, maar op een latere datum. De latere datum is nog niet gekend.
  • Verplaatst = de voorstelling gaat niet op de oorspronkelijke datum door, maar op een latere datum. De latere datum is gekend en staat aangeduid als vaste datum in het evenement.
  • Geannuleerd =  de voorstelling gaat niet door.
  • Aangepast programma =  het programma van deze voorstelling dat in de brochure van seizoen 20-21 staat, komt hier niet mee overeen. Het nieuwe programma kan je vinden in het evenement onder 'programma'.
  • Toevoeging = de voorstelling staat niet in de brochure van seizoen 20-21. De voorstelling hebben we toegevoegd aan onze kalender.

  Vragen over de ticketregeling kan je wat verderop op deze pagina terugvinden.

 • Op onze website kan je in de programmalijst steeds terugvinden welke gegevens er afwijken van de informatie die in de seizoensbrochure staat. Alle programmawijzigingen worden hierin opgenomen vanaf wanneer ze definitief zijn. Aanpassingen worden aangegeven met verschillende termen (zie vorige vraag).

 • Voor deze korte periode en met een minimum capaciteit van 200 toeschouwers bieden we geen abonnementen aan. De reguliere kortingen en prijzen volgens rang blijven wel behouden. Sommige tarieven die je in de seizoensbrochure van 20-21 vindt werden herzien. Je vindt alle tarieven op de programmapagina van de voorstelling.

 • Stel dat we voorstellingen toch moeten annuleren omwille van niet behaalde cijfers of nieuwe overheidsmaatregelen, dan contacteren we alle ticketkopers onmiddellijk.

  Je kan dan zelf gemakkelijk jouw tickets teruggeven via je accountomgeving op onze website. Daarbij kan je kiezen voor een donatie aan het solidariteitsfonds voor de getroffen artiesten, een waardebon of een volledige terugbetaling.

  Meer info omtrent het teruggeven van tickets vind je bij Annulaties 20-21.

 • Is een voorstelling waarvoor je tickets wilde boeken snel uitverkocht? Geef je naam dan zeker op voor de wachtlijst. Deze zal te vinden zijn op de programmapagina van de voorstelling van zodra de voorstelling is uitverkocht. 

  De kans bestaat altijd dat er tickets vrijkomen. Is dat het geval, dan wordt de wachtlijst opgebeld in volgorde van aanmelden.

  Kijk ook steeds eens of tickets voor de voorstelling van jouw keuze niet te koop worden aangeboden op de ticket zoekertjes van In&Uit.

 • Zeker! De geldigheidsdatum van alle waardebonnen die in 2021 zouden vervallen, werd verlengd tot 30 juni 2022. 

  Meer over waardebonnen en tegoeden vind je bij Tickets, abonnementen en geschenkbonnen.

 • Niet zoals gewoonlijk. De inleiding in de Kamermuziekzaal van 45 minuten voor een voorstelling wordt bij sommige voorstellingen vervangen door een korte inleiding (10 min) op het aanvangsuur van de voorstelling in de zaal zelf. Bij enkele voorstellingen voorzien we een online inleiding, een filmpje dat we meegeven in een e-mailbericht met praktische info enkele dagen voor de voorstelling.

  Verder vind je steeds uitgebreide informatie rond de voorstelling in het programmaboekje. Het programmaboekje van de voorstelling is steeds te downloaden op onze website op de pagina van de voorstelling en vanuit het e-mailbericht met praktische info dat je enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling ontvangt. 

  Het programmaboekje is ook steeds voor de voorstelling te verkrijgen in de Inkomhal.

Concertgebouw Circuit

 • Het Concertgebouw Circuit is open tijdens het weekend en tijdens de schoolvakanties.  

 • Een bezoek met gids is onder de gegeven omstandigheden niet mogelijk. Individueel kan je het parcours echter op je eigen tempo ontdekken. Je wordt gegidst door een boekje dat je krijgt bij de start.

 • Aan de Concertgebouwbalie in de Inkomhal, op onze website en bij In&Uit (www.ticketsbrugge.be en de balie op 't Zand).

  Handig is dat je jouw tickets in het gewenste tijdslot kunt reserveren. Ook gratis tickets voor Bruggelingen kunnen online worden gereserveerd. 

 • We hechten veel belang aan de toegankelijkheid van ons gebouw voor rolstoelgebruikers. We beschikken over liften en hellende vlakken die het mogelijk maken voor mensen met een rolstoel om zich vlot te verplaatsen.  Er zijn ook speciale toiletten voorzien. 

  Heb je nog specifieke behoeften gerelateerd aan een bezoek aan het Concertgebouw? Aarzel dan niet om ons te contacteren via onthaal@concertgebouw.be. Wij zullen alles in het werk stellen om in de mate van het haalbare voor jouw noden een oplossing te vinden.

 • Als Bruggeling kies je voor het tarief 'Bruggeling'. We vragen om online te reserveren. Zo heb je zeker de kans om op jouw gewenste tijdstip het parcours te ontdekken. Uiteraard zal een ticket aankopen aan de balie ook mogelijk zijn. Houd er dan echter rekening mee dat je misschien even zult moeten wachten of pas in het volgende tijdslot een plaatsje krijgt.

  Bruggelingen = inwoners van Brugge en deelgemeenten (postcodes 8000, 8200, 8310, 8380)

  Bij het aanmelden aan de balie in de Inkomhal wordt je identiteitskaart gevraagd. Hou deze dus zeker bij de hand.

 • We garanderen je uiteraard een veilige, aangename verkenning van het Concertgebouw. Met extra bestickering en hygiënemaatregelen en aangepaste publieksstromen verloopt je bezoek helemaal conform de meest recent opgelegde maatregelen.

  In deze lijst kan je onze algemene veiligheids-en preventiemaatregelen terugvinden.

  Hier vind je de specifieke maatregelen die gelden voor Concertgebouw Circuit.

Streamings

 • Neem een kijkje in de mediatheek van Concertgebouw Brugge. Je vindt er een schatkist boordevol opnames, publicaties, afspeellijsten en interactieve verhalen. Musicologische duiding bij onze concerten en diepgaande info over onze dansvoorstellingen vind je in de gratis programmaboekjes die we op onze concertpagina's aanbieden.

  Abonneer je ook op het YouTubekanaal van het Concertgebouw en mis geen enkele voorstelling!

 • Podium 19 was een gezamenlijke, virtuele zaal, waar (nieuwe) producties werden gebracht zolang het coronavirus de cultuurhuizen op slot hield. Een virtueel podium op je televisie dat kon herbekeken worden via de website en app van VRT NU t.e.m. zondag 16 mei 2021.

  De zeven Vlaamse Kunstinstellingen (Ancienne Belgique, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge, Opera Ballet Vlaanderen, deSingel en Kunstencentrum Voo?uit) namen het initiatief voor Podium 19. Heel wat cultuurpartners sloten aan waardoor ook producties van bijvoorbeeld KAAP of het Wilde Westen deel uitmaakten van het programma.

   

  Enkele voorstellingen die het Concertgebouw aanleverde zijn nog te herbekijken via ons YouTubekanaal.

 • Een livestream is vaak enkel tijdens het afgesproken uur te bekijken. Dit geldt alvast voor de betalende livestreams. In ons programma vind je alle voorstellingen die binnenkort worden uitgezonden.

  Heel wat voorstellingen zijn ook via het YouTubekanaal van Concertgebouw Brugge te herbekijken.

  Abonneer je op ons YouTubekanaal en mis geen enkele voorstelling!

Concertgebouwcafé

 • Het Concertgebouwcafé-team vindt het heerlijk om jullie te verwelkomen op zowel het ruime terras op 't Zand als binnen het café in het Concertgebouw. Je lest er je dorst maar kan er ook smullen van een heerlijke lentelunch of een krakend vers ontbijt op zondag. Reserveren kan niet, maar bel gerust even op voorhand om te horen of er plaats is op +32 50 47 69 81.


  Het Concertgebouwcafé opent op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 11.00 uur, op zaterdag om 10.00 uur, op zondag om 09.00 uur en is steeds open op de dag van een voorstelling. Na de voorstellingen is het café ook open.

  Bekijk hier de menukaart!

   

 • Ja! Na de voorstellingen is het Concertgebouwcafé telkens open om jullie na de voorstelling te kunnen ontvangen.

Zaalhuur

 • De voorstellingen die in onze communicatie gelabeld zijn als 'Ook in het Concertgebouw', zijn in handen van een externe organisatie. De organisator brengt je op de hoogte van eventuele verplaatsingen of annuleringen en de bijhorende ticketregeling.

 • Het Concertgebouw heeft alle maatregelen getroffen om op een veilige manier events te kunnen organiseren. Volgens de huidige richtlijnen kunnen de onze zalen niet gebruikt worden voor debatten of bijeenkomsten met publiek. Anderzijds kunnen de zalen wel gebruikt worden als vergaderzalen door bedrijven, overheidsdiensten,… om strikt professionele vergaderingen te organiseren wanneer deze niet op afstand kunnen georganiseerd worden.

  Neem contact op met ons team via zaalhuur@concertgebouw.be voor een voorstel op maat. Wij doen het nodige om jouw event of vergadering veilig en conform alle maatregelen te laten verlopen.  

   

 • Het preventieplan van Concertgebouw Brugge houdt rekening met twee belangrijke parameters: social distancing en hygiëne. De genomen maatregelen worden duidelijk aangegeven via affichage en bestickering doorheen het hele gebouw.

  Heb je vragen over de coronaproof mogelijkheden voor jouw event? Contacteer ons

 • De capaciteit in alle zalen is aangepast om de nodige social distancing te kunnen bewaren. De capaciteit is anders naargelang de opstelling (bijv. cabaret, zonder tafel, …). Neem contact op met ons team via zaalhuur@concertgebouw.be voor vragen of een accurate inschatting op maat van jouw event.

Onderwijs

 • Op onze website kan je informatie over ons gewijzigde aanbod en contactgegevens terugvinden:

Contact

Ontbreekt het antwoord op jouw vraag in de FAQ-lijst? Stel ze ons dan zeker via onze onthaalploeg:

 • +32 50 47 69 99 (ma - vr van 9.00 tot 17.00 uur)  
 • info@concertgebouw.be
 • chatten met een medewerker via de chatbox onderaan deze website is mogelijk vanaf donderdag 20 augustus tot en met woensdag 2 september, telkens van 9 tot 17 uur.
We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrieven. Ontvang je onze nieuwsbrieven niet? Schrijf je in onderaan deze pagina. 
Pagina inhoud

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

 •  *