Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Concertgebouw Circuit
Het Concertgebouw Circuit geeft je een unieke inkijk in onze werking, de architectuur en de (klank)kunstcollectie en brengt je op plekken waar je anders nooit komt. Ook kinderen halen hun hartje op tijdens een speelse tocht. Op bepaalde dagen is er een gegidste rondleiding.

Een uniek belevingsparcours vol kunst en prachtige uitzichten

Beeldende kunst

Tijdens het parcours kan je de moderne architectuurhedendaagse kunstcollectie van het Concertgebouw en tentoonstellingen bezichtigen. Info over de lopende tentoonstellingen

Klankkunst

Sla met de interactieve klankinstallaties zelf aan het musiceren. Er zijn 80 audioguides met koptelefoon beschikbaar in de Inkomhal voor wie de geluidskunst nog intenser wil ervaren.

Uitzicht

Op het dakterras kan je genieten van het unieke uitzicht over de historische kern van werelderfgoedstad Brugge tot aan de kust. Het ideale startpunt dus om een bezoek aan Brugge mee te beginnen.

Speelse verkenningstocht voor kinderen

We werkten een parcours uit voor kinderen, met een boekje vol leuke opdrachten en spelletjes die de nieuwsgierigheid prikkelen. Met de liervogel trekken de kleinsten op verkenning op zoek naar stempels. Het Concertgebouw Circuit is gratis voor kinderen jonger dan zes en voor Bruggelingen.

Openingsuren & tickets

OPGELET: In uitzonderlijke situaties is Concertgebouw Circuit niet open. Check steeds deze kalender alvorens je bezoek te plannen!

Rondleiding

  • Op bepaalde dagen is er om 15 uur een gegidste rondleiding (voor volwassenen).  zie kalender en boek online
  • De standaardtaal van de rondleiding is Nederlands. Wil je een rondleiding in het Engels? Laat het ons weten via info@concertgebouw.be.

Tarieven en kortingen

€ 12 Standaard
€ 6 Jongeren tot 26 jaar
Op vertoon van European Disability Card
Gratis - 6 jarigen
Bruggelingen (inwoners van Brugge en deelgemeenten -  postcodes 8000, 8200, 8310, 8380)
Vrienden van het Concertgebouw (1 ticket per lidmaatschap per bezoek)
Leden van The Keys (max. 2 tickets per bezoek)
Begeleider European Disability Card (max. 1 ticket)

(je dient een gratis ticket aan te kopen om je plaats te reserveren)
€ 10 Voor leraren met een lerarenkaart. Zowel aan de balie als online.

Leden van de Gezinsbond genieten 10% spaarkorting op een ticket voor het Concertgebouw Circuit bij het scannen van een geldige lidkaart aan de balie.  
Meer op ledenvoordelen.gezinsbond.be.

  • Een bezoek duurt ongeveer 60 minuten.
 We hechten veel belang aan een toegankelijk gebouw voor iedereen!  

- Ben je minder mobiel? Het Concertgebouw bevat veel trappen maar we voorzien begeleiding op maat en zorgen voor een aangepast en rolstoelvriendelijk parcours via liften en hellende vlakken. Via deze alternatieve route kan je enkele verborgen plekjes niet bereiken. Maar niet getreurd! In ruil geeft onze begeleider jou een unieke blik in de bijzondere zalen van het Concertgebouw. Laat ons iets weten via info@concertgebouw.be of 050 47 69 99.
- Ons gebouw ontdekken tijdens Concertgebouw Circuit met een jong kindje gaat vlotter met een draagzak of -doek. De buggy kan je veilig achterlaten op onze buggyparking.

De spelletjes, zoek- en doe-opdrachten prikkelden hun nieuwsgierigheid

mama Bianca

Concertgebouw Circuit door de lens van bezoekers

Wist je dat ons belevingsparcours Concertgebouw Circuit een gemiddelde score krijgt van 9/10? Beleving en ontdekking troef, en dat merken we aan de vele positieve berichten en foto's op de sociale media!

Een leuke souvenir voor na je bezoek?

Met de steun van