Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Geef om de aarde

Puck Planet daagt je uit! 

Hoi ik ben Puck Planet, een coole superheld die samen met jou van deze wereld een mooiere plek wil maken.  Want minder stroom gebruiken, meer zorg dragen voor dieren en planten of zuinig omgaan met water. Wie kan daar nu iets op tegen hebben? Daarom daag ik jou en je familie uit!

Haal een superleuke poster met stickervel op in de bibliotheken in regio Brugge. 

Hang de poster op bij je thuis op een goed zichtbare plek. En ga vanaf oktober elke maand een uitdaging aan. Geslaagd? Kleef dan de sticker op de poster! Alle uitdagingen aangegaan en alle stickers gekleefd?

Dan ontvang je van mij een diploma!

 

NOG MEER LEUKE TIPS VOOR JOU!

Hieronder verschijnen de acht uitdagingen, elke maand een. Wat nog leuker is: als je op de uitdaging klikt, kom je op een TIPS-pagina uit met heel fijne weetjes, knutseltips, gekke ideetjes en nog meer uitdagingen. Volg je ze mee, elke maand?

1. Zuinig met energie

Als het kouder wordt, trek ik mijn warme pak aan. Dan hoeft mijn verwarming niet meteen een graadje hoger. Haal jij ook een warme trui uit de kast voor je de verwarming aanzet?

2. Opgelet met water

Mijn tanden hou ik graag sterk en gezond!
Ik poets ze elke dag, maar ik draai de kraan dicht tijdens het poetsen, zo spaar ik kostbaar water. Denk jij daar de volgende keer ook aan?          

3. Gebruik minder de auto

Voor een bezoekje aan mijn vrienden in de buurt of een uitstapje naar de bib laten we de auto thuis en nemen we de fiets. Tot snel op het fietspad? Vergeet je fietshelm niet!

4. Zorg voor minder afval

Als ik een wandeling maak, neem ik het afval dat ik onderweg vind mee naar huis en gooi het daar in de juiste vuilnisbak. Als iedereen dat zou doen, zou onze omgeving er een stuk netter uitzien.

5. Koop alleen het hoogstnodige

Ik speel supergraag spelletjes met mijn vrienden. Maar als ik mijn speelgoed beu ben, wissel ik het met iemand anders, organiseer ik een ruilnamiddag of leg ik mijn spulletjes op een rommelmarkt. Zo speel ik telkens met iets nieuws, zonder iedere keer weer spullen te moeten kopen. Want, eerlijk gezegd, kopen we soms niet te veel nieuwe dingen.

6. Gebruik minder plastic

Heb je mijn coole rugzak al gezien? Die neem ik me als ik naar de winkel ga. Heb jij ook een toffe boodschappentas?

7. Eet minder vlees

Wist je dat ik een geheim recept hebt voor een superlekkere groentenspread voor op mijn boterham? Daar haal ik elke dag mijn superkrachten vandaag. Ik zal je mijn recept verklappen dan kan jij het ook proberen?

8. Zorg voor planten en dieren

Met de lente voor de deur maak ik het graag gezellig in mijn tuintje. De bijtjes vertoeven er graag tussen de bloemen of kunnen uitrusten in mijn bijenhotel. Heb jij ook een bijzonder hoekje voor de dieren in jouw tuin of op jouw terras?