Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

DE TIJD IS NU — ontdek seizoen 21–22

DE TIJD IS NU — ontdek seizoen 21–22

Muziek en dans blazen leven in de tijd, en dus cirkelen we tijdens seizoen 21–22 rond de ongrijpbare fenomenen ‘tijd & herinnering’. Maak je op voor een seizoen van hink–stap–springen doorheen wat was–is–komt, en vooral: van de tijd grijpen voor kunst in alle maten en kleuren. De tijd is NU!
Geheimtips van onze programmatoren

Geheimtips van onze programmatoren

Geheimtips van onze programmatoren
Ja, ook onze programmatoren vinden het o zo moeilijk om een keuze te maken uit onze propvolle kalender. Maar als we ze dan toch echt de duimschroeven aanzetten en hen smeken om één favoriet te tippen uit de vele voorstellingen waar ze enorm naar uitkijken, dan gaan ook zij door de knieën. Als het aan ons artistiek team lag, dan stuurden ze je naar onderstaande niet te missen voorstellingen. En geloof ons, ze kennen er wat van!
Jeroen Vanacker, artistiek directeur

Vijf nieuwe Topstukweken

We zetten onze missie verder om je elk seizoen vijf topstukken uit vijf verschillende eeuwen voor te schotelen. Meesterwerken die je één keer in je leven live moet gehoord hebben, worden geflankeerd door verdiepende activiteiten, originele context en voorstellingen die het topstuk nog meer luister bijzetten. Dit seizoen kan je Drumming van Steve Reich, Symphonie fantastique van Hector Berlioz, Il trionfo del Tempo e del Disinganno van Georg Friedrich Händel, Lachrimae van John Dowland en Missa L’homme armé van Guillaume Dufay van je bucketlist schrappen. Wist je dat je met het Abo Topstuk trouwens geen énkele noot hoeft te missen? Een aanrader! 

Festivals om naar uit te kijken

Getipt voor jou!

Twintig seizoenen Concertgebouw, dat zouden we nooit kunnen vieren zonder ons fantastisch publiek. We laten ook jullie graag aan het woord, en durven wedden dat onze tipgevers ook jou zullen inspireren! Je keuze maken uit ons kleurrijke aanbod gaat meteen een stuk vlotter.

Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur

Feest in huis!

20.02.2002 om 20.02 uur: dit iconische tijdstip staat gegraveerd in het geheugen van de Concertgebouw community. Twee decennia lang ontwikkelde het Concertgebouw zich tot een kunstinstelling die niet meer weg te denken valt in de hoofden en harten van muziek- en dansliefhebbers. Een feest vier je met je vrienden en dus tekenen drie huisartiesten present. De cadeaus zijn alvast voorzien; een wereldpremière van Rosas, een kinderboek, een nieuw werk van David Claerbout voor onze kunstcollectie en een trip down memory lane met Anima Eterna Brugge. Samen met het publiek en de partners maken we er een groot feest van, waarbij terugblikken én vooruitkijken hand in hand gaan. Hoe ons kunstenhuis letterlijk groeide, zie je in het fotoalbum hieronder!

Vijf huisartiesten onder één dak

Vijf huisartiesten onder één dak

Vijf huisartiesten onder één dak
Het Concertgebouw is behalve een huis voor muziek, dans, architectuur en beeldende kunst ook een thuis voor vijf ensembles: orkest Anima Eterna Brugge, vocaal ensemble Vox Luminis, nieuwe-muziekverkenners Nadar Ensemble en dansgezelschappen Rosas & ECCE. Stuk voor stuk artiesten in wie we als kunstinstelling graag extra en op alle mogelijke manieren investeren: met repetitieruimte, coproducties, opnames, inhoudelijke input en uiteraard met een prominente aanwezigheid op onze podia.
Een huis voor makers

Een huis voor makers

Een huis voor makers
Ons kunstenhuis is een inspirerende residentieplek voor makers die in optimale omstandigheden willen creëren, repeteren of opnemen. Maar we gaan verder dan het pure faciliteren: als actieve coproducent geven we mee vleugels aan bijzondere projecten. En ook creatieopdrachten hebben een belangrijke plek in onze werking. Dit seizoen alleen al kunnen publiek en uitvoerders 16 keer verlangen naar gloednieuwe composities en creaties die ontstaan met onze steun.