Ga naar de hoofdcontent
De ticketverkoop voor seizoen 2024/25 start op 30 april voor Vrienden en leden van The Keys en op 7 mei voor allen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Aan de toekomst denken

Waar de wereld van de hedendaagse dans steunt op nieuw werk, wordt de klassieke muziek gedomineerd door het repertoire, en heel wat conventies. Het doorbreken van de ongeschreven regels en het verrijken van de canon is een belangrijke doelstelling van het Concertgebouw. De jongere generaties zijn daarbij een cruciale troef. En vernieuwende ervaringen in en buiten het Concertgebouw maken de klassieke muziek futureproof.

Out of the box

Sinds 2014 hanteert het Concertgebouw het label Out of the box voor voorstellingen die uit de band springen, qua format, locatie of medium. Ook dit seizoen zit vol grensverleggende belevingen, van 1-op-1 relaties tussen muziek en erfgoed in de reeks Mind the artist in samenwerking met Musea Brugge, over surround-concerten tot nieuwe technologie bij huisartiest Nadar Ensemble of seizoenscomponist Aurélie Nyirabikali Lierman. Geen project echter zó vol van unieke ervaringen als het festival SLOW(36h). Van dans in het station over stiltemuziek in de abdij tot zachte strijkers in de langzaam wiegende installatie van Lawrence Malstaf!

‘Traditie én vernieuwing, het zit in de genen van het Concertgebouw.’

Jong talent

Het Concertgebouw wil kunstenaars steunen in élke fase van hun loopbaan, met speelkansen, opdrachten en residenties. Daarbij begint het al bij kinderen, die met de muziekschool langskomen voor concerten of workshops. Tijdens hun hogere studies krijgen ze de kans om zich aan het publiek te presenteren, van het ensemble GAME van het KASK tot dansschool P.A.R.T.S. en het Youth Orchestra Flanders. En bij de eerste professionele stappen debuteren ze met eigen werk, zoals de percussioniste Aya Suzuki, of het Trio Impression.

Pagina inhoud