Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
menu
menu

20 jaar Concertgebouw

20 jaar Concertgebouw

20.02.2002 om 20.02 uur: dit iconische tijdstip staat gegraveerd in het geheugen van de Concertgebouw community. Twee decennia lang ontwikkelde het Concertgebouw zich tot een kunstinstelling die niet meer weg te denken valt in de hoofden en harten van muziek- en dansliefhebbers. 20 jaar later vieren we dus feest, met een wereldpremière van Rosas, een nieuw werk van David Claerbout voor onze kunstcollectie, een prentenboek voor families en prachtige muziek van Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, ingeleid door seizoensdenker David Van Reybrouck. Ons jarige gebouw wordt voor de gelegenheid ook zélf in de schijnwerpers gezet ... Kom vooral meevieren, terugblikken en vooruitkijken met ons en onze partners!

Tot onze grote spijt kunnen de twee concerten van Anima Eterna Brugge en Vox Luminis, op 19 en 20 februari niet doorgaan. Tal van onzekerheden maken dat onze teams een dergelijke grootschalige productie met musici uit meer dan tien verschillende landen onmogelijk op korte termijn kunnen presenteren. We kijken ernaar uit om Anima Eterna Brugge en Vox Luminis later dit seizoen opnieuw te ontvangen.

Programma

Jouw  Concertgebouw  top 3

Jouw Concertgebouw top 3

Jouw  Concertgebouw  top 3
Onze 20e verjaardag is uiteraard het uitgelezen moment om terug te kijken naar 20 jaar voorstellingen in het Concertgebouw. Met intussen een paar duizend concerten , dansvoorstellingen, lezingen, tentoonstellingen, films … achter de kiezen, zijn wij razend benieuwd om te horen welke voorstellingen een blijvende indruk op jou achterlieten. Kies jouw top 3 uit de preselectie van ons artistieke team en beslis mee welke voorstellingen een plaatsje verdienen in onze hall of fame in het Atelier tijdens de feestweek. Binnenkort kan je hier jouw top 3 kiezen.
Prentenboek 20 jaar Concertgebouw

Prentenboek 20 jaar Concertgebouw

Prentenboek 20 jaar Concertgebouw
We vieren ons twintigjarige bestaan met enkele unieke projecten. Een daarvan is een prentenboek voor families, een doelgroep die ons huis na aan het hart ligt. In het verhaal bezoekt Oscar samen met zijn opa het Concertgebouw. Maak je (klein)kinderen gelukkig met dit mooie muzikale verhaal én krijg er ook nog eens 10% korting bovenop als je het boek koopt in onze Concertgebouwshop tijdens onze feestweken (tussen 13 en 27 februari).

Mis niets van 20 jaar Concertgebouw

ABO FEEST IN HUIS

Vier samen met ons en drie van onze huisartiesten 20 jaar Concertgebouw en neem exclusief een kijkje achter de schermen.

€ 29 / 38 / 46 (-26 jaar)
€ 56 / 74 / 90

Inbegrepen in Abo Feest in Huis

  • vr 18.02.2022 / 20.00 / De Mysteriesonates / Rosas & Gli Incogniti 
  • zo 20.02.2022 / Exclusieve rondleiding achter de schermen en feestelijk drankje 
  • do 24.02.2022 / 20.00 / Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen / Schubert, Brahms & Shostakovich