Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

20 jaar Concertgebouw

20 jaar Concertgebouw

20.02.2002 om 20.02 uur: dit iconische tijdstip staat gegraveerd in het geheugen van de Concertgebouw community. Twee decennia lang ontwikkelde het Concertgebouw zich tot een kunstinstelling die niet meer weg te denken valt in de hoofden en harten van muziek- en dansliefhebbers. 20 jaar later vieren we dus feest, met een wereldpremière van Rosas, een nieuw werk van David Claerbout voor onze kunstcollectie, een prentenboek voor families en prachtige muziek van Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, ingeleid door seizoensdenker David Van Reybrouck. Ons jarige gebouw wordt voor de gelegenheid ook zélf in de schijnwerpers gezet ... Kom vooral meevieren, terugblikken en vooruitkijken met ons en onze partners!

Tot onze grote spijt kunnen de twee concerten van Anima Eterna Brugge en Vox Luminis, op 19 en 20 februari niet doorgaan. Tal van onzekerheden maken dat onze teams een dergelijke grootschalige productie met musici uit meer dan tien verschillende landen onmogelijk op korte termijn kunnen presenteren. We kijken ernaar uit om Anima Eterna Brugge en Vox Luminis later dit seizoen opnieuw te ontvangen.

Geniet (na) met deze aftermovie

We vierden onze verjaardag samen met een onweerstaanbaar jubileumprogramma: een wereldpremière van Rosas, nieuwe videokunst van David Claerbout, een prentenboek voor families en een intens concert van Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, ingeleid door seizoensdenker David Van Reybrouck.  
 

Duik mee in het verleden, kuier langs de festiviteiten en hou de toekomst in het vizier

In grote of kleine daden bouwde je de afgelopen jaren mee aan kunstenhuis. Daarom is het ook jouw Concertgebouw! Duik mee in het verleden, kuier langs de festiviteiten en hou de toekomst in het vizier in ons online platform vol video's en geluidsfragmenten.

20 jaar joúw Concertgebouw

20 jaar joúw Concertgebouw

20 jaar joúw Concertgebouw
Heb jij bijzondere herinneringen aan bepaalde voorstellingen? We zijn benieuwd naar jouw favorieten uit die paar duizend concerten, dansvoorstellingen, lezingen, tentoonstellingen, films … die hier al op het programma stonden. Kies voor maart jouw top 3 uit de preselectie van ons artistieke team en wie weet krijg jij wel een feestelijk etentje in het Concertgebouwcafé van ons cadeau.
Prentenboek 20 jaar Concertgebouw

Prentenboek 20 jaar Concertgebouw

Prentenboek 20 jaar Concertgebouw
We vieren ons twintigjarige bestaan met enkele unieke projecten. Een daarvan is een prentenboek voor families, een doelgroep die ons huis na aan het hart ligt. In het verhaal bezoekt Oscar samen met zijn opa het Concertgebouw. Maak je (klein)kinderen gelukkig met dit mooie muzikale verhaal én krijg er ook nog eens 10% korting bovenop als je het boek koopt in onze Concertgebouwshop tijdens onze feestweken (tussen 13 en 27 februari).