Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Een plek voor al je zintuigen

Het Concertgebouw is zoveel meer dan klassieke muziek en hedendaagse dans. Klinkt jou dat vooral als een mooie promoslogan in de oren? Stap dan eens ons gebouw binnen en ervaar dat slogans ook de waarheid kunnen spreken. Wij verwennen hier graag al je zintuigen!

Smaakpapillen op scherp in ons café

Of je nu klaar bent voor een aperitiefje, snakt naar een gezonde lunch, toe bent aan koffie-met-krant, wil voorbeschouwen of nakaarten: ons Concertgebouwcafé heeft een tafeltje voor jou! De menukaart wordt afgestemd op het seizoen en gevoed door lokale leveranciers.

Onze Inkomhal, een ideale doe- en hangplek

Op zondag neem je in ons café de meest knapperige start van de dag, met een zalig uitgebreid of snel en gezond ontbijt. Ook je kleine tafelgenoten zullen graag blijven hangen want tijdens Atelier Matinée zijn de kinderen baas. Onze Inkomhal wordt op zondagmorgen immers omgetoverd tot een gratis speel- en ontdekparadijs voor het jonge geweld.

Circuit vol (klank)kunst

Langs het Concertgebouw Circuit, het interactieve belevingsparcours dat je doorheen ons cultuurhuis leidt, vliegen klanken je langs alle kanten tegemoet. Rond de jaarwisseling nemen ze bovendien nog eens in kracht toe. Klankinstallaties van Stijn Demeulenaere, Erik Nerinckx & VOID overspoelen je dan met het ruisen en het fluisteren van de zee. Gefascineerd door de veelzijdigheid van klankkunst? De nieuwe tijdslijnwand in de Sound Factory schetst de geschiedenis van deze bijzondere kunstvorm.

Nieuwe videokunst van David Claerbout daagt ogen, oren én geest uit

Op 20 februari 2022 wordt ons gebouw 20, en vieren we een week lang feest met een prachtig programma én de onthulling van een nieuwe toevoeging aan onze collectie hedendaagse kunst. Videokunstenaar David Claerbout prikkelt met The Close niet enkel je zintuigen maar zet ook aan tot nadenken. Je ziet beelden van anonieme mensen en het stadsleven, de camera komt ongemerkt steeds dichter tot de kleinste details zichtbaar worden. Mensen van vlees en bloed worden een soort sculptuur, een beeld door een cameralens wordt een virtueel beeld. Wat doet die vervreemding met onze ogen, ons brein? En wat als onze oren intussen de harmonie van Arvo Pärts Da pacem Domine ervaren? Of hoe kunst lichaam en geest uitdaagt!

Nieuwe installaties op ons dakterras

Ons dakterras blijft een adembenemend hoogtepunt voor élke Circuit-bezoeker. Sinds kort prijken er bovendien drie nieuwe installaties. Panoramische silhouetten helpen je iconische Brugse plekken te situeren. Door de periscoop Bell-Vue kijk je via een constructie met spiegels naar de haven van Zeebrugge. Met Bellen-Spel haal je de beiaardier in jezelf naar boven en laat je klokken luiden over Brugge.