Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Voorwoord

Voorwoord

Met de C van …
Let’s start (again)! Met die energieke woorden houden we een vers seizoen boven de doopvont. Dat nieuwe programma als een boreling beschouwen, zou ons 21-jarige Concertgebouw ons niet in dank afnemen. Onze prille twintiger zit lekker in zijn terracotta vel, en combineert jeugdig enthousiasme met een solide fond. Dat nieuwe seizoen is dus eerder een opvallend accent bij een vertrouwd jasje dat je als gegoten zit. Die frisse accenten hoef je in deze brochure niet ver te zoeken: ze duiken op in projecten én in de vorm van C’tjes die even divers zijn als ons aanbod. Met de C van Concertgebouw dus, maar ook …

Met de C van cyclus
Dit seizoen is de kiem van een vijfjarige cyclus, op maat van een mensenleven, en meedeinend met de seizoenen, van een winters wit blad, over lente, zomer en herfst, tot een nieuwe winter. Festivals en beelden volgen dat ritme, en serveren je bijvoorbeeld projecten rond de figuur van de moeder en de magie van de winterwende.

Met de C van cultuur
Ons kunstenhuis blijft een baken van inspirerende architectuur, muzikale kleppers en ontdekkingen, rijpe of net ontluikende dansante vruchten, fascinerende klankkunst … Zelfs in dit ‘winterseizoen’ is de oogst groot en divers. Jazz Brugge herrijst, nieuwe festivals ontpoppen, een zesde lading Topstukken verschijnt op je bucketlist, familievoorstellingen verwachten jong en nog jonger, dans reikt van mini tot maxi, lezingen laten je met nieuwe ogen kijken … Cultuur laat je groeien maar ook verwonderd zijn als een kind, daar zijn we rotsvast van overtuigd.

Met de C van compagnons
Cultuur laten floreren, dat vraagt om mensen die zaadjes planten, wieden of snoeien. Zulke compagnons vinden wij in de artiesten die hier creëren, presenteren, experimenteren, innoveren en reflecteren. Sommigen landen hier een enkele keer, anderen – zoals onze Makers en huisartiesten – hebben hier een vertrouwd nest. Ook in onze partners vinden we onmisbare tochtgenoten. Met hen zoeken we naar kruispunten, bruggen en wisselwerkingen die van élk seizoen een bloeiperiode maken. 

Met de C van community
Zoals een kind een ‘village’ nodig heeft om tot een rijke mens uit te groeien, zo kan ook ons Concertgebouw bouwen op een warme community van betrokken bezoekers, trouwe Vrienden, geëngageerde Keys-leden, onmisbare vrijwilligers en gepassioneerde medewerkers. Met die hechte gemeenschap wagen we ons nu ook aan de bouw van een extra podium, eentje waarop vogelkoren en baltsende dieren in de spotlights staan … het Concertgebouwbos! Bestaat er ook een mooier beeld van geboorte en groei dan jonge plantjes vaste grond te zien krijgen, en samen tot een bos te zien worden? Steek op de plantdag op 12 november mee de spade in de aarde!

Met de C van Circuit, congressen & café
Hier binnenwaaien kan altijd, of je nu in bent voor een avondje cultuur, of een cappuccino. Misschien zet je hier je eerste stappen als je het Concertgebouw Circuit verkent. Blijf je na dat belevingsparcours hangen in ons gezellige Concertgebouwcafé? Uitstekend idee! Misschien kwam je hier voor het eerst voor een congres, een receptie of een portie stand-up comedy? Dan heeft ons team van Concertgebouw Events je ongetwijfeld zin gegeven om terug te komen. Hoe jij jouw C ook invult – creatief of choreografisch, met cello of cymbalen – laten we hier vooral collectief connecteren en celebreren!

— Katrien van Eeckhoutte, algemeen directeur

© Sightways
Deel dit nieuwsbericht