Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
COVID-19. De ticketverkoop van ons nieuwe seizoen stellen we voorlopig uit. We kijken uit naar een veilige heropstart. meer info
menu
menu

Stoeptekenen

Stoeptekenen

Het educatief team van het Concertgebouw entertaint kinderen de hele zomer lang elke week met toffe zomeropdrachtjes die ons nieuwe seizoen rond biodiversiteit ook voor hen tastbaar maken.  Kijk eens rond je. Je staat versteld van wat tussen de stoeptegels en op de muren groeit in je buurt. Met krijttekeningen of een woordje uitleg maak je dat groen alleen nog leuker!

Leeftijd
8+

Nodige tijd
15 minuten, maar je kan er ook voor kiezen om een langere wandeling te maken.

Alleen of samen
Oudere kinderen kunnen dit alleen, jongere kinderen worden best begeleid door een volwassene.
Wil je een langere wandeling maken, doe dat dan zeker onder begeleiding van een volwassene.

Dit heb je nodig

- stoepkrijt

- een goed stel ogen

- eventueel een app die je helpt om planten te identificeren (zoals Pl@ntnet of plantyx)

Zo maak je het

Ga op stap in je straat of in je buurt en zoek interessante plantjes die tussen de stoepstenen of aan de kant van de straat groeien. Veel mensen vinden dit onkruid en proberen hardnekkig om deze weg te krijgen. Maar deze plantjes zijn net heel waardevol en belangrijk voor bijen en andere insecten. Geef deze geheime pareltjes dus gerust wat extra aandacht.

Met behulp van een app (zoals Pl@ntnet of plantyx) kan je de planten identificeren. Vestig de aandacht op deze bijzondere plantjes door de naam erbij te schrijven. Gebruik je liever geen app, dan kan je kan ook je creativiteit de vrije loop laten en je buren en voorbijgangers verrassen met een leuke tekening waarin de plantjes de hoofdrol spelen. 

 

 

Pagina inhoud
Deel dit nieuwsbericht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *