Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
COVID-19. De ticketverkoop van ons nieuwe seizoen stellen we voorlopig uit. We kijken uit naar een veilige heropstart. meer info
menu
menu

Schatkist

Schatkist

Het educatief team van het Concertgebouw entertaint kinderen de hele zomer lang elke week met toffe zomeropdrachtjes die ons nieuwe seizoen rond biodiversiteit ook voor hen tastbaar maken. In de zomer kun je in de tuin of op een wandeling leuke dingetjes verzamelen. Vanaf nu orden je deze kleine bijzonderheden in deze schatkist!

Leeftijd
6+

Nodige tijd
30 minuten met wat hulp van een volwassene
En nog wat extra tijd voor het versieren van de schatkist. Hangt ervan af hoeveel je versiert.

Alleen  of samen
Voor het verdelen van de vakjes geeft een volwassene best een zetje. Het uitmeten hoe hoog en hoe lang de kartonnen voor de vakjes moeten zijn, vraagt wat rekenwerk en uitleg. Maar eenmaal dat gefikst, kan je als kleine artiest makkelijk alleen verder.

Dit heb ik nodig

 • schoendoos
 • karton of hard papier voor de vakjes
 • potlood
 • meetlat
 • lijm
 • schaar
 • eventueel gekleurd papier, stiften of verf en penselen om de schatkist te versieren

Zo maak je het

 1. maak een schoendoos de helft minder hoog.
 2. maak met karton U-vormige afscheidingen die je aan elkaar plakt. Zo ontstaat een verdeling in vakjes. Hier geeft de volwassene best een aanzet.
 3. klaar met de verdeling? Vullen maar met alle schatten die je verzamelde: bijzondere knopen,  steentjes, veertjes, bloempjes en noem maar op. Hou enkele plaatsjes vrij voor nog te ontdekken schatten.
 4. nog zin om je schatkist te versieren of je naam in sierlijke letters op de kist te plaatsen? Haal dan maar stiften of verf boven.

Ook leuk om te doen

Wie het heel eenvoudig wil houden, kan ook een eierdoos nemen. De vakjes, kleine weliswaar, heb je sowieso al cadeau om je schatten in op te bergen. Best versieren met gekleurd papier, snippers of aluminiumfolie. Anders blijft het te gauw … een gevulde eierdoos!

Deel dit nieuwsbericht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

 •  *