Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

In een notendop!

In een notendop!

In het Concertgebouw draait het meestal om muzieknoten, maar in de herfst gooien we het over een andere boeg. We zetten onze schouders onder de Notenkrakken, een hartverwarmend initiatief van onze partner Cera. Het Concertgebouw wordt voor enkele weken naast een huis voor muziek en dans, ook een inzamelpunt voor walnoten. Volg het boeiende traject van onze noten!

In samenwerking met

1. Tijd om noten te rapen

September is niet alleen de start van ons nieuwe seizoen, maar dan beginnen de eerste noten ook al te vallen. Heb je een walnotenboom of staat er eentje in de tuin van je vrienden? Help mee noten rapen want vele handen maken het werk licht en vooral leuk!

2. Kick-off Notenkrakken

Kom op zondag 22 oktober naar de kick-off van Notenkrakken en doneer je geraapte walnoten. Stap tussen 09.30 tot 12.00 uur binnen in een dolle notenwereld voor het hele gezin. Spelen, genieten, misschien wel ontbijten en het Circuit verkennen: op 22 oktober kraak jij meerdere noten in één krak!

3. Inzameling noten

Kan je niet naar de kick-off komen? Geen probleem! Kom tussen 22 oktober en 18 november 2023 langs in het Concertgebouw (Artiesteningang aan de achterzijde van het gebouw) met je noten. We zijn elke dag open van 9 uur tot 17 uur (op zo 29 okt uitzonderlijk gesloten).

 4. De noten worden opgehaald en gedroogd

Cera haalt de noten geregeld op bij ons en eind november wordt de laatste lading ingezamelde noten meegegeven. Alle noten worden naast elkaar gelegd om te drogen zodat ze niet gaan schimmelen. In de herfstzon is ideaal!

 5. De krakken zijn er klaar voor!

De krakken in de sociale ateliers kraken en persen deze noten met de grootste zorg en dat levert lekkere notenolie op. Zo realiseren de ateliers nieuwe inkomsten en geniet jij van heerlijke walnotenolie!

 6. Verdeling van de notenolie

Wist je dat je uit 1 kg gepelde noten 500 ml olie perst? Deze lekkere olie wordt vervolgens verdeeld in het najaar. Alle inzamelaars krijgen een flesje notenolie van de oogst van vorig jaar en de flesjes worden ook verkocht.

 

Breng je noten naar het Concertegbouw!

Lees er alles over op
concertgebouw.be/notenkrakken of cera.coop/notenkrakken

Pagina inhoud
Open inhoud
Deel dit nieuwsbericht