Ga naar de hoofdcontent

Notenkrakken

Notenkrakken

In het Concertgebouw draait het meestal om muzieknoten, maar in de herfst gooien we het over een andere boeg. We zetten onze schouders mee onder de Notenkrakken, een hartverwarmend initiatief van onze partner Cera.

Missie in een notendop

 Notenkrakken, dat zijn mensen die streven naar een samenleving waarin iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn. Samen zorgen we ervoor dat mensen met een fysieke, psychische of sociale beperking in zorgateliers zinvol werk krijgen waar ze heel fier op zijn.
 

Samen doen waar je alleen te klein voor bent

Samen doen waar je alleen te klein voor bent

Samen doen waar je alleen te klein voor bent
Ben of ken jij iemand met een walnotenboom? Word deze herfst een echte Notenkrak. Verzamel de noten wanneer ze beginnen te vallen en breng ze binnen in een van de inzamelpunten van Cera. Voor regio Brugge is het Concertgebouw een van die punten. Cera schenkt de noten aan zorgateliers. Zij kraken en pellen deze met veel plezier. Een artisanale olieperserij maakt er heerlijke walnootolie van.
Breng je noten binnen vanaf 5 oktober

Je kan je zak noten steeds doneren in onze inkomhal of in het Concertgebouwcafé vanaf 5 oktober tot 30 november 2022, van woensdag tot vrijdag vanaf 11u, op zaterdag vanaf 10u en op zondag vanaf 9u tot 18u. Het Concertgebouw laat de noteninzameling voor Notenkrakken niet onopgemerkt voorbijgaan en organiseert daarom een feestelijk inzamelmoment met een vleugje muziek op zondag 23 oktober van 10u tot 12u30 tijdens Atelier Matinée. Dit evenement is doorlopend en inschrijven hoeft niet maar je kan dit uitstapje zeker combineren met een gezond ontbijt, brunch of lunch in het Concertgebouwcafé: reservatie aangeraden via concertgebouw.be of +32 50 47 69 81 (enkel bereikbaar tijdens de openingsuren) en concertgebouwcafé@concertgebouw.be


Ook op vele andere plekken kan je je noten doneren. Cera bundelde alle inzamelpunten.

Notenkrakken?

Notenkrakken?

Notenkrakken?
Notenkrakken zijn mensen die streven naar een samenleving waarin iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn. Samen zorgen we ervoor dat mensen met een fysieke, psychische of sociale beperking in zorgateliers zinvol werk krijgen waar ze heel fier op zijn. Zo realiseren de ateliers nieuwe inkomsten en genieten de Cera-vennoten(krakken) van walnootolie ‘van eigen kweek’.

‘Ik vind noten kraken een aangenaam en rustgevend werkje. En ondertussen lachen we samen. De beste manier om met een beperking om te gaan, is humor. En het gevoel hebben dat je nuttig bent in de maatschappij. Dat gevoel krijg ik zeker door de Notenkrakkenactie!’

— Peter, zorgatelier Oostrem