menu
menu

Kunstcollectie en Architectuur

Kunstcollectie

Concertgebouw Brugge beschikt over een uitgebreide kunstcollectie. Enerzijds zijn er een aantal unieke klankkunstwerken, anderzijds is er de collectie hedendaagse beeldende kunst die in het gebouw is geïntegreerd. Wij kozen er bewust voor om de collectie gestaag te laten groeien, én om de werken waar mogelijk letterlijk op te nemen in de architectuur van het gebouw. Elk werk krijgt een plek, na overleg met de kunstenaar en met de architecten Robbrecht & Daem, die het gebouw hebben ontworpen.

Architectuur

De terracotta façade van het gebouw legt de link tussen de moderne architectuur en het historisch centrum van Brugge. 

Tijdens deze virtuele rondleiding waan je je écht in Concertgebouw Brugge. Wandel door de Inkomhal naar binnen en verken elke verdieping, via de Concertzaal en de Kamermuziekzaal, helemaal tot op het dakterras.

Onder zaalhuur vind je alle nodige info over de verschillende types zalen, hedendaagse faciliteiten, bereikbaarheid, catering en de professionele begeleiding om van jouw evenement een succes te maken.

Meer weten en zien?

Kom nog veel meer te weten over onze kunstcollectie tijdens Concertgebouw Circuit en in de bezoekersgids die u gratis bij uw toegangsticket voor het Circuit krijgt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief