Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Participatie
Concertgebouw voor iedereen

Participatie

Concertgebouw Brugge wil iedereen laten genieten van dans en muziek, door cultuur mee te maken of actief te beleven. Met een sterk beleid rond inclusie proberen we zoveel mogelijk drempels weg te werken en daarnaast een aangepast programma te creëren voor diverse doelgroepen.
Jongeren

Jongeren

Jongeren
We dagen Brugse jongeren tussen 16 en 18 jaar uit hun creativiteit los te laten op alles wat te maken heeft met klank en luisteren. Ze worden ondergedompeld in een bad van beeld, beweging en muziek en het het resultaat van hun creatief proces ontdek je tijdens de Deep Listening Day.

Soundcast is ons jongerenplatform dat jongeren warm maakt voor ons aanbod. Voor het komende seizoen selecteerden ze opnieuw zeven straffe voorstellingen voor jongeren die amper € 7 per voorstelling kosten.

Sta zelf op het podium

Het Concertgebouw heeft heel wat in petto om jong en oud te doen stralen op het podium. Ben je een (beginnende) muzikant? Doe mee aan onderstaande projecten!

Families

Families

Families
We verwelkomen de jongste generatie met open armen tijdens fijne familievoorstellingen en ‘Atelier Matinée’ (elke zondagvoormiddag). Voor het Brugse familiefestival ‘KRIKRAK’ stellen we ons gebouw helemaal gratis open met allerlei activiteiten voor (groot)ouders en (klein)kinderen! Ook tijdens ‘Iedereen Klassiek’ is er, naar gewoonte, een mooi aanbod voor families. En er is nog veel meer.

‘Ik bezocht de Sound Factory al tien keer. En het blijft mij als leerkracht nog steeds verrassen. Een heel aangename gids trouwens die de jongeren enorm kon boeien.’

— Shana Lonneville, KTA Brugge

Onderwijs

Onderwijs

sightways
'Het gaat om het opbouwen van een community. Sense of belonging gaat niet enkel om een gebouw, maar ook over wie daar aanwezig is. Je voelt je thuis als je verbinding kan leggen met de anderen.'

Volg onze participatieprojecten

Volg onze participatieprojecten

Met medewerking van Musica Impulscentrum, Brugge Plus, Het Entrepot, Gezinsbond, Vier het leven, de Batterie, Zonzo Compagnie, Piano's Maene en OCMW Brugge.

Met de steun van Cera, Koning Boudewijnstichting & Streekfonds West-Vlaanderen