Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Concertgebouw Brugge sluit voor onbepaalde tijd de deuren voor het publiek. vaakgestelde vragen
menu

Culturele sector verzamelt in het Concertgebouw

Culturele sector verzamelt in het Concertgebouw

Pulse gelooft dat cultuur een motor kan zijn voor de transitie naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving. Het verbindt een 1000-tal organisaties en individuen uit de cultuur-, jeugd en mediasector die experimenteren met duurzame alternatieven voor ons huidige samenlevingsmodel.

Op 22 oktober hield Pulse zijn jaarlijkse Trefdag en dit jaar kozen ze voor het Concertgebouw als locatie. Op de Trefdag waren zo’n 65 organisaties uit de culturele sector aanwezig, samen goed voor een kleine 200 deelnemers.

Kersvers minister van cultuur, jeugd en media Benjamin Dalle mocht het startschot mocht geven van deze Pulse Trefdag.

Na een inspirerende keynote van cultuurfilosoof Kris Pint in de unieke Kamermuziekzaal – waar alle plenaire sessies plaatsvonden – kregen de deelnemers de keuze uit een boeiende waaier van lezingen, workshops of brainstormsessies. Iedereen stelde zo zijn eigen programma voor de dag op.

De diverse workshops vonden her en der in het Concertgebouw plaats. Zo was er de ganse dag door bedrijvigheid in het Atrium, inspireerde en charmeerde de Angel Room tal van bezoekers en konden er tientallen standen bezocht worden op de diverse foyers. Ook op Forum 6 , Forum 7 én zelfs op het dakterras viel heel wat te beleven.

Uiteraard mocht een muzikale kers op deze taart niet ontbreken. Pianist Daan Vandewalle gaf een zinderend concert op de rechtsnarige piano van het Concertgebouw.

Het Concertgebouw zette letterlijk en figuurlijk zijn deuren open want speciaal voor deze Trefdag gaven enkele medewerkers een rondleiding achter de schermen met een bijzondere focus op duurzaamheid en ecologie. Het Concertgebouw werd immers recent uitgeroepen tot duurzame held en dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding van tal van andere culturele organisaties.

Duurzaamheid was dé rode draad doorheen deze Trefdag. Ook wat betreft de innerlijke mens. Preferentiële cateraar Gusto Catering zorgde namelijk de ganse dag door voor een 100% veganistische catering.

Deel dit nieuwsbericht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *