Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Eén week, twee congressen

Eén week, twee congressen

Eind mei ontving het Concertgebouw op een week tijd twee internationale congressen. Op 23 en 24 mei bracht Interreg Europe samen met de Provincie West-Vlaanderen ongeveer 300 bedrijven en andere stakeholders bijeen tijdens de Noordzeeconferentie. Nauwelijks enkele dagen later was het de beurt aan de International Association of Ambulant Surgery (kortweg IAAS) om aan 400 vakspecialisten uit alle uithoeken van Europa de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van ambulante zorg toe te lichten.

Tijdens beide congressen werden onze verschillende ruimtes op een creatieve manier benut.

  • Zo deed de inspirerende kracht van onze Concertzaal maximaal zijn werk tijdens een brainstormsessie óp het podium.
  • Speciaal voor het IAAS-congres werd Forum 6 omgebouwd tot een volwaardige congresruimte, compleet met led-walls en vertaalcabines.
  • In Studio 1 werd een chirurgische ingreep nagebootst, en een live verbinding met China gelegd, zodat ook de artsen daar de sessie konden volgen.
  • Op de Foyers kregen de meer dan 700 afgevaardigden de gelegenheid om van gedachten te wisselen met elkaar en met de aanwezige partners en sponsors. Meer dan 20 infostanden, infopanelen en rijkelijke buffetten van huiscateraar Deldycke wisselden er elkaar af.

De organisatie van een congres is een complex proces met oneindig veel aandachtspunten. Onze event managers houden steeds het overzicht en vormen de schakel tussen alle interne en externe betrokken partijen, gaande van techniek en logistiek tot onthaal en catering. Een ondersteunende rol die de organisatoren van het IAAS-congres naar waarde wisten te schatten:

“De samenwerking met het Concertgebouw is uitstekend verlopen, waarvoor dank. Jullie team heeft alles heel goed opgevolgd, vaak heel goed geanticipeerd, en ze waren ook erg betrokken en hands-on. Dat smaakt naar meer…”

– Mark De Belie, Managing Partner Act-Wise

Overweeg je Brugge als locatie voor een congres? We tonen je graag de mogelijkheden van ons gebouw tijdens een plaatsbezoek. Maak hier je afspraak.
Deel dit nieuwsbericht