Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Iedereen Klassiek 2022

Iedereen Klassiek 2022

Kom gratis proeven van Brussels Philharmonic, Boho Strings en Brugge

Wie er al bij was, kan erover getuigen, zó vier je feest met klassieke muziek. Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee in een vrolijk bad klassiek. Samen met initiatiefnemer Klara en de vele partners in Brugge hebben we weer een uitbundig programma voorbereid, met vertakkingen in de hele binnenstad. We warmen op met Boho Strings en traditiegetrouw sluit Brussels Philharmonic af met enkele klassiekers op de lessenaar. Nodig voor dit gratis evenement familie en vrienden uit en laat hen kennismaken met de kracht en schoonheid van klassiek.

Kan je er niet live bij zijn? Volg dan de feestelijkheden op Klara of via de sociale media van Klara, Brugge Plus en Concertgebouw Brugge. Soundcast, de jongerenreporters van het Concertgebouw, brengen de hele dag verslag uit in woord en beeld!

Ben je er live bij en wil je even verpozen? In de Knack Leeshoek in het Concertgebouw krijg je gegarandeerd nieuwe inzichten!

Programma

Iedereen Klassiek aan huis

Niet iedereen heeft de kans om op 29 oktober naar de Brugse binnenstad af te zakken. Daarom laten geëngageerde muzikanten op donderdag 20 oktober noten waaien in het gesloten opvangcentrum voor asielzoekers De Refuge, dagbesteding Bilkske/Oranje, Binnenstad vzw en BuSo Spermalie/De Kade. Een verslag over deze exclusieve miniconcertjes komt op onze sociale mediakanalen. Klassieke muziek home delivery!

Deelnemende muzikanten:

Duo Aznèm
Astrid Wauters: cello
Emma Wauters: harp

Duo Ivan & Emile
Ivan Smeulders: accordeon & bandoneon
Emile Verstraeten: viool

 

Partners

In samenwerking met Klara, Brugge Plus, Stedelijk Conservatorium Brugge, Stad Brugge, Cultuurcentrum Brugge, Muziekhandel Rombaux, Shopping Brugge, De Republiek & KAAP