Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Anneleen Boehme solo

W.E.R.F. Records klassiek #1 - UITVERKOCHT

dit event is onderdeel van

Iedereen Klassiek 2022

muziek
avontuurlijk
za 29 okt. 2022 -11.00
Laatste tickets
Gratis
KORF (Biekorf Cultuurcafé)
beginuur 11.00
verwacht einduur 12.00

Gratis € 0,00

Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Je kan voor max. 3 voorstellingen reserveren, voor max. 5 tickets per voorstelling.

Het Belgische platenlabel W.E.R.F. Records is een van de vaandeldragers van de nationale jazzscene en viert binnenkort zijn dertigste verjaardag. Tijdens Iedereen Klassiek geven twee smaakmakers van het label, bassiste Anneleen Boehme en pianist Alex Koo, elk een soloconcert en gaat Lies Steppe in gesprek met beide musici over hun klassieke inspiratiebronnen. Illustere namen als Kris Defoort, Brussels Jazz Orchestra, Nathalie Loriers, schntzl, Black Flower en Nordmann vonden vanaf het prille begin een onderkomen bij W.E.R.F. Records. Niet zelden werd de inspiratie gehaald uit de enorm omvangrijke vijver van de klassieke en hedendaagse muziek. Klara, De Republiek & KAAP presenteren vandaag concerten van Anneleen Boehme en Alex Koo.

Anneleen Boehme kreeg vooral bekendheid bij het brede publiek als bassiste bij het vermaarde LABtrio, met aan haar zijde twee andere klasbakken uit de Belgische scene: Lander Gyselinck en Bram De Looze. Onder impuls van Jazz Middelheim richtte ze als deel van een creatie-opdracht een gloednieuw ensemble op: Grand Picture Palace. Hier verenigde ze haar twee grote muzikale liefdes: jazz en klassiek. De gelijknamige en fel gesmaakte plaat die in het voorjaar van 2021 bij W.E.R.F. Records verscheen, zette Anneleen meteen ook op de kaart als een bijzonder getalenteerde componiste. Het concert op Jazz Middelheim jongstleden leverde niet alleen een staande ovatie op, maar werd bovendien door verschillende journalisten geroemd als één van de hoogtepunten van het festival. Intussen is Anneleen aan het broeden op een vervolg en in opdracht van W.E.R.F. Records werkt ze aan een soloplaat die in 2023 zal verschijnen. Tijdens Iedereen Klassiek krijg je alvast een voorsmaakje!

 

OOK IN DE REPUBLIEK & KORF

15.00 - 15.50
Gesprek Lies Steppe, Anneleen Boehme en Alex Koo
Klara-presentatrice Lies Steppe praat met bassiste Anneleen Boehme en pianist Alex Koo over hun klassieke inspiratiebronnen en hoe zij die op een geheel eigen manier in hun oeuvre verwerken.

16.00 - 17.00
Alex Koo solo
Pianist en componist Alex Koo – één van Klara’s Twintigers – brengt in het voorjaar 2023 een nieuwe soloplaat uit bij W.E.R.F. records. Het album is een verzameling van piano-etudes geworden, waarbij Alex vaak klassieke muziek gebruikt als basis voor zijn improvisaties. Het resultaat zit dan ook op het grensvlak van hedendaagse jazz, impro en klassieke muziek. Tijdens Iedereen Klassiek speelt hij alvast in avant-première een aantal van deze stukken. 

10.00 - 19.00
Luisterbar
Gedurende de hele dag kan je terecht in KORF voor een drankje en selecteert W.E.R.F. Records huis-DJ Benny Claeysier plaatjes uit de rijke catalogus van het label.

uitvoerders

Anneleen Boehme: contrabas

za 29 okt. 2022 -11.00
Laatste tickets
Gratis
KORF (Biekorf Cultuurcafé)
beginuur 11.00
verwacht einduur 12.00

Gratis € 0,00

Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Je kan voor max. 3 voorstellingen reserveren, voor max. 5 tickets per voorstelling.