Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Alex Koo solo

W.E.R.F. Records klassiek #2 - UITVERKOCHT

dit event is onderdeel van

Iedereen Klassiek 2022

muziek
avontuurlijk
za 29 okt. 2022 -16.00
Laatste tickets
Gratis
KORF (Biekorf Cultuurcafé)
beginuur 16.00
verwacht einduur 17.00

Gratis € 0,00

Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Je kan voor max. 3 voorstellingen reserveren, voor max. 5 tickets per voorstelling.

Het Belgische platenlabel W.E.R.F. Records is een van de vaandeldragers van de nationale jazzscene en viert binnenkort zijn dertigste verjaardag. Tijdens Iedereen Klassiek geven twee smaakmakers van het label, bassiste Anneleen Boehme en pianist Alex Koo, elk een soloconcert en gaat Lies Steppe in gesprek met beide musici over hun klassieke inspiratiebronnen. Illustere namen als Kris Defoort, Brussels Jazz Orchestra, Nathalie Loriers, schntzl, Black Flower en Nordmann vonden vanaf het prille begin een onderkomen bij W.E.R.F. Records. Niet zelden werd de inspiratie gehaald uit de enorm omvangrijke vijver van de klassieke en hedendaagse muziek. Klara, De Republiek & KAAP presenteren vandaag concerten van Anneleen Boehme en Alex Koo.

Reeds een klein decennium timmert Alex Koo aan de weg. Lange tijd gebruikte hij hiervoor New York als voornaamste uitvalsbasis. Relatief snel kreeg hij er voet aan de grond in de avontuurlijke avant-garde scene, wat onder meer resulteerde in een trioplaat met klinkende namen Mark Turner en Ralph Alessi. Zo kwam hij op de radar van W.E.R.F. Records terecht en werd er besloten om zijn jongste ensemble IFO met de Amerikaanse trompettist Ralph Alessi en de Hongaarse drummer Attila Gyarfas uit te brengen. Het album Identified Flying Objects verscheen in januari 2021 en was een instant hit. Toen Alex vroeg of W.E.R.F. Records wilde meestappen in een uitgave van zijn solo werk, was het antwoord dan ook volmondig ja! Intussen is deze soloplaat helemaal ingeblikt en zal ze verschijnen in het voorjaar van 2023. Het album is een verzameling van piano-etudes geworden, waarbij Alex heel vaak de mosterd haalt bij klassieke inspiratiebronnen en ze gebruikt als basis voor zijn improvisaties. Tijdens Iedereen Klassiek brengt hij een aantal van deze stukken in première.

 

OOK IN DE REPUBLIEK & KORF

11.00 - 12.00
Anneleen Boehme solo
Bassiste Anneleen Boehme, bekend van o.a. LABtrio, bracht op haar eerste W.E.R.F.-plaat Grand Picture Palace haar twee grote liefdes bijeen: jazz en klassiek. Op Iedereen Klassiek krijg je een voorsmaakje van haar nieuwe soloplaat die in 2023 bij W.E.R.F. records zal verschijnen. 

15.00 - 15.50
Gesprek Lies Steppe, Anneleen Boehme en Alex Koo
Klara-presentatrice Lies Steppe praat met bassiste Anneleen Boehme en pianist Alex Koo over hun klassieke inspiratiebronnen en hoe zij die op een geheel eigen manier in hun oeuvre verwerken.

10.00 - 19.00
Luisterbar
Gedurende de hele dag kan je terecht in KORF voor een drankje en selecteert W.E.R.F. Records huis-DJ Benny Claeysier plaatjes uit de rijke catalogus van het label.

programma

Alex Koo: piano

za 29 okt. 2022 -16.00
Laatste tickets
Gratis
KORF (Biekorf Cultuurcafé)
beginuur 16.00
verwacht einduur 17.00

Gratis € 0,00

Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Je kan voor max. 3 voorstellingen reserveren, voor max. 5 tickets per voorstelling.