Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Een huis voor en van artiesten

Een huis voor  en van artiesten

Wat een eer en een genoegen is het om drie huisartiesten, zeven Makers en drie internationale toporkesten een (tijdelijke) thuis te kunnen geven. Het Concertgebouw is daarmee een huis voor én van artiesten van de bovenste plank.

Drie huisartiesten

Met orkest Anima Eterna Brugge, vocaal ensemble Vox Luminis en dansgezelschap Rosas heeft het Concertgebouw al jaren een nauwe band. Anima Eterna liet de allereerste noten weerklinken in ons kunstenhuis, niet toevallig met Haydns Schöpfung. Dit seizoen wijdt het zich onder meer aan de voortzetting van zijn majestueuze Bruckner-project met Pablo Heras-Casado. Voor lumineuze klankenweefsels hebben we Vox Luminis in huis, dat onder meer de grote feesten – Kerstmis en Pasen – van een jubelende Bach-soundtrack voorziet. En geen wonder dat Rosas zich zo thuis voelt in het Concertgebouw. Ook het komende seizoen laat het dansgezelschap van Anne Teresa De Keersmaeker weer muziek en dans als geen ander samenvloeien, met Vivaldi's Vier jaargetijden en een solo over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd.

Zeven Makers

De Makers, dat zijn midcareer kunstenaars die we tijdens een traject van twee jaar ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. Zowel grote nieuwe producties als kleinschaliger werk passeren de revue en geven het publiek de kans om het creatieproces van nabij te volgen. Lisa Vereertbrugghen,  Frederik Croene, Tristan Driessens en Lieselot De Wilde beten tijdens seizoen 22/23 de spits af als onze eerste Makerslichting. Dit seizoen vervoegen drie nieuwe Makers – percussionist Tom De Cock, oude muziek-duizendpoot Catalina Vicens en choreograaf Michiel Vandevelde – de vier Makers in hun tweede jaar.
In samenwerking met KAAP (voor de dans-Makers)

 

Drie toporkesten

Met London Philharmonic Orchestra, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Gürzenich Orchester Köln – internationale sterorkesten met elk een geheel eigen profiel – gaan we vanaf dit seizoen een uniek partnerschap aan: Close Connections. 360° duurzaamheid is het sleutelwoord van dit project, met een samenwerking die inzet op ecologie – verplaatsingen gebeuren met de bus of de trein – en artistieke ontwikkeling, van gezamenlijke creatieopdrachten tot meerdaagse residenties in Brugge. Dat ook ons Brugse publiek een duurzame band zal opbouwen met deze drie uitmuntende orkesten, staat buiten kijf!

Deel dit nieuwsbericht