Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Beleef meer in het Concertgebouw

Een plek voor al je zintuigen

Het Concertgebouw is meer dan muziek en dans. Ook overdag en voor en na de concerten vergasten we je graag op gezellige momenten. Trek die grote glazen deur open en ontdek een prettige pleisterplek die al je zintuigen verwent. 

  

 

1. Smaakpapillen op scherp

Of je nu klaar bent voor een aperitiefje, snakt naar een gezonde lunch of toe bent aan koffie-met-krant, ons Concertgebouwcafé heeft een tafeltje voor jou! De menukaart is een mix van vaste sterkhouders en frisse nieuwkomers, met een focus op lokale leveranciers en seizoensgebonden ingrediënten. Op zondag neem je hier de meest knapperige start van de dag, met een zalig uitgebreid of snel en gezond ontbijt.

2. Doe- en hangplek

Jij hebt wel zin om even te blijven hangen in ons café maar bij je jonge tafelgenoot slaat de verveling toe? Geen nood: in ons Atelier zijn de kinderen baas. Tijdens Atelier Matinée op zondagmorgen wordt de Inkomhal bovendien omgetoverd tot een gratis speel- en ontdekparadijs voor kinderen. Op concertavonden wordt het Atelier dan weer regelmatig ingepalmd door onze jongerenreporters van Soundcast, die er hun leeftijdsgenoten welkom heten voor de 7x7-voorstellingen: 7 topavonden aan een luttele € 7 per stuk!

3. Feest voor de ogen

In ons café sieren tijdelijke fotografie-expo’s van piepjonge fotografen de muren. Ook de Expobox en het hellend vlak richting Foyer parterre fungeren als bijzonder uitstalraam voor al even bijzondere beelden, onder meer van onze seizoenskunstenaar Aline Héau. In de Expobox wordt het dit seizoen bovendien echt bij-zonder want met het project Let it bee steunen we het bijenplan van de stad Brugge. Kom zeker even zoemen rond deze fascinerende installatie. We durven wedden dat je er op een mooie dag onze seizoensdenker Hans Van Dyck tegen het lijf loopt. Als professor gedragsecologie is hij helemaal gebiologeerd door het veelvormige leven, en daar hoort de bij – welja – bij.

4. Daar klinkt kunst

Op gebied van architectuur en (klank)kunst blijf je in het Concertgebouw evenmin op je honger zitten. Vliegende bollen in de Inkomhal tonen je de start van het Concertgebouw Circuit, het interactieve belevingsparcours dat je doorheen ons cultuurhuis leidt (en dat voor Bruggelingen helemaal gratis is!). Je kinderen vliegen mee op de vleugels van de liervogel, om te landen op ons dakterras, niet enkel letterlijk een hoogtepunt. In de verte gonst de haven, beneden krioelen toeristen maar jij vertoeft met je hoofd in de wolken.

5. De stad en de avond in

Eenmaal neergedaald beantwoord je de lokroep van bruisend Brugge of van je brommende buik. In dat laatste geval kunnen we je zeker onze Concertgebouw Servies-partners tippen: horecazaken op een steenworp van het Concertgebouw die klanten met een concertticket graag verwennen met een extraatje. Want natuurlijk kom je ’s avonds terug om een concert of een dansvoorstelling mee te pikken. Behalve een plek om te vertoeven en te proeven zijn we namelijk óók een oord voor klassieke muziek en hedendaagse dans ...