Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Het Concertgebouw ziet jouw gezondheid als hoogste prioriteit. We annuleren alle publieke evenementen t.e.m. 15 mei. Alle ticketkopers zullen persoonlijk gecontacteerd worden. Volg de laatste evoluties op onze website. lees meer
menu
menu

Tentoonstellingen en installaties

Beeldende kunst is belangrijk in het Concertgebouw. De architectuur fungeert het hele jaar door als decor voor fototentoonstellingen van jonge en gevestigde hedendaagse fotografen en voor installaties.

Gratis met een concertticket of ticket voor Concertgebouw Circuit
11.09-30.06.2020

Installatie Human Labels / 100 Identity Cups 

Met de installatie Human Labels / 100 Identity Cups wil Peter De Bruyne een cup in het hoenderhok gooien en tegen de polarisatiegolf in surfen. Gedurende het seizoen zal de installatie evolueren, van stigmatiserende labels naar een bredere blik op wie we (kunnen) zijn. Artiesten en bezoekers worden uitgenodigd om te participeren en Cups te vervangen door alternatieven. Jongeren werken dan weer in een aantal workshops rond dit thema.

 
01 - 29.02.2020

Installatie LOVE SONG / ChampdAction

Voor zijn installatie LOVE SONG verzamelde Serge Verstockt dozen vol rode hartjes met een bijzondere eigenschap: het zijn namelijk ook recorders. Een heel seizoen lang vroeg hij de muzikanten om een liefdeslied op te nemen. Als toeschouwer pik je een hart uit het rumoer van velen, je houdt het tegen je oor, één op één in een intieme nabijheid. Hoe dicht blijft de gekozen opname bij het idee van een liefdeslied? De installatie verenigt honderden unieke perspectieven op liefdesliedjes van interessante artiesten uit heel de wereld. 

09.02-26.04.20
Tentoonstelling Philip Vandenberghe / Silent spaces / Stolen thoughts

Philip Vandenberghe is fotograaf en schrijver. Hij presenteert in het Concertgebouw twee verschillende fotoreeksen. Voor Silent spaces gaat hij op zoek naar lege, verlaten plekken in de Chinese megasteden. Bij Stolen thoughts vertrekt hij vanuit foto’s die stills uit een fictiefilm lijken te zijn. Hij geeft de beelden een ondertitel die je verbeelding alle kanten opstuurt.

Bekijk hoe de opbouw van de tentoonstelling van Philip Vandenberghe eraan toeging: 


29.04 – 30.08.2020

Tentoonstelling Jean Godecharle / Walkabout

Voor de expo Walkabout zwierf Jean Godecharle door verlaten landschappen. Onderweg fotografeerde hij aarde en steenpuin begroeid met mossen, bomen en kleiner struikgewas. We krijgen secure beelden te zien, mooi en fragiel, doordrenkt van de visuele rijkdom van de wereld. Vaak lijken het plukjes ongerepte natuur, eilandjes van dicht en aaibaar groen, die werden uitvergroot tot een woud dat reikt naar het grote, het onvoorstelbare, het eeuwige, het niets. Deze foto’s zijn dromerig en tegelijkertijd afstandelijk: we lopen op een zachte moslaag, maar voelen de rotsen daaronder.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *