Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
menu
menu

Tentoonstellingen en installaties

Beeldende kunst is belangrijk in het Concertgebouw. De architectuur fungeert het hele jaar door als decor voor fototentoonstellingen van jonge en gevestigde hedendaagse fotografen en voor installaties.

Gratis met een concertticket of ticket voor Concertgebouw Circuit
11.09-30.06.2020

Installatie Human Labels / 100 Identity Cups 

Met de installatie Human Labels / 100 Identity Cups wil Peter De Bruyne een cup in het hoenderhok gooien en tegen de polarisatiegolf in surfen. Gedurende het seizoen zal de installatie evolueren, van stigmatiserende labels naar een bredere blik op wie we (kunnen) zijn. Artiesten en bezoekers worden uitgenodigd om te participeren en Cups te vervangen door alternatieven. Jongeren werken dan weer in een aantal workshops rond dit thema.

 
10.11.2019-02.02.2020

Tentoonstelling Cinci Lei - Joost Vandebrug 

Met Cinci Lei toont fotograaf, regisseur en documentairemaker Joost Vandebrug een rauw en eerlijk beeld van het leven onder de straten in Boekarest. Vandebrug heeft een passie voor visuele storytelling en werkt zowel aan eigen projecten als in opdracht van bedrijven als Nike en Vogue.

05.12.2019-26.01.2020

Groepstentoonstelling Groetjes uit Molenbeek - Needcompany & William Forsythe

Groetjes uit Molenbeek geeft een inkijk in het beeldend werk van de curatoren van December Dance. Op vraag van de curatoren doet special guest William Forsythe een unieke interventie in het meest opmerkelijke gebouw op het Jan van Eyckplein: de Poortersloge.

01 - 29.02.2020

Installatie LOVE SONG / ChampdAction

Voor zijn installatie LOVE SONG verzamelde Serge Verstockt dozen vol rode hartjes met een bijzondere eigenschap: het zijn namelijk ook recorders. Een heel seizoen lang vroeg hij de muzikanten om een liefdeslied op te nemen. Als toeschouwer pik je een hart uit het rumoer van velen, je houdt het tegen je oor, één op één in een intieme nabijheid. Hoe dicht blijft de gekozen opname bij het idee van een liefdeslied? De installatie verenigt honderden unieke perspectieven op liefdesliedjes van interessante artiesten uit heel de wereld. 

09.02-26.04.20
Tentoonstelling Philip Vandenberghe - Silent spaces / Stolen thoughts

Philip Vandenberghe is fotograaf en schrijver. Hij presenteert in het Concertgebouw twee verschillende fotoreeksen. Voor Silent spaces gaat hij op zoek naar lege, verlaten plekken in de Chinese megasteden. Bij Stolen thoughts vertrekt hij vanuit foto’s die stills uit een fictiefilm lijken te zijn. Hij geeft de beelden een ondertitel die je verbeelding alle kanten opstuurt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *