Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
menu
menu

Tentoonstellingen en installaties

Beeldende kunst is belangrijk in het Concertgebouw. De architectuur fungeert het hele jaar door als decor voor fototentoonstellingen van jonge en gevestigde hedendaagse fotografen en voor installaties.

Gratis met een concertticket of ticket voor Concertgebouw Circuit

Fotografie

We openen het seizoen met een tentoonstelling van seizoensfotograaf Aline Héau (FR). Daarna worden we verrast door de eigenzinnige beelden van Sarah Van Marcke (B). Later in het seizoen krijgen fotograaf Vincen Beeckman en schrijver Kasper De Meulemeester vrij spel om met de installatie The Invisible Cowboy met beeld en woord het Concertgebouw te infiltreren.

Op het programma


(c) Peter De Bruyne

Installaties


za 11 sep 2020 – zo 28 feb 2021

De fabelachtige stad - podcast

Wetenschappers trekken aan de alarmbel: de biodiversiteit krimpt aan een steeds sneller tempo. Onze leefomgeving dreigt de komende jaren drastisch te veranderen. Hoe ziet de relatie van de mens tot de natuurlijke omgeving eruit, nu we steeds meer in een stedelijke omgeving wonen? Voor De fabelachtige stad trekken geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en schrijver Eva De Groote de stad in om uitzonderlijke verbindingen tussen mens en dier vast te leggen in zes audioportretten. Illustrator Randall Casaer vangt de magie daarvan in een reeks bijzondere beelden.

Je vindt de beelden en luisterfragmenten ook verspreid over ons gebouw op het parcours van het Concertgebouw Circuit.

 

Pagina inhoud

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *