Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Concertgebouw Circuit is open tijdens het weekend. Voorlopig zijn er nog even geen voorstellingen. vaakgestelde vragen
menu
menu

Tentoonstellingen en installaties

Beeldende kunst is belangrijk in het Concertgebouw. De architectuur fungeert het hele jaar door als decor voor fototentoonstellingen van jonge en gevestigde hedendaagse fotografen en voor installaties.

Gratis met een concertticket of ticket voor Concertgebouw Circuit

Fotografie

We openen het seizoen met een tentoonstelling van seizoensfotograaf Aline Héau (FR). Daarna worden we verrast door de eigenzinnige beelden van Sarah Van Marcke (B). Later in het seizoen krijgen fotograaf Vincen Beeckman en schrijver Kasper De Meulemeester vrij spel om met de installatie The Invisible Cowboy met beeld en woord het Concertgebouw te infiltreren.

Het Concertgebouw wil ook jong fotografisch talent kansen geven. We reserveren de muren van het Concertgebouwcafé voor jonge beeldmakers. Tijdens De Donkerste Kamer bieden we aanstormend talent de mogelijkheid hun project te pitchen voor een professionele jury en te introduceren bij het publiek.

Op het programma

 

© Peter De Bruyne

‘We geven vanaf dit seizoen ook jong fototalent nog meer kansen’

Installaties


za 11 sep 2020 – zo 28 feb 2021

De fabelachtige stad - podcast

Wetenschappers trekken aan de alarmbel: de biodiversiteit krimpt aan een steeds sneller tempo. Onze leefomgeving dreigt de komende jaren drastisch te veranderen. Hoe ziet de relatie van de mens tot de natuurlijke omgeving eruit, nu we steeds meer in een stedelijke omgeving wonen? Voor De fabelachtige stad trekken geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en schrijver Eva De Groote de stad in om uitzonderlijke verbindingen tussen mens en dier vast te leggen in zes audioportretten. Illustrator Randall Casaer vangt de magie daarvan in een reeks bijzondere beelden.


do 11 feb 2020 – zo 21 feb 2021 

Stijn Demeulenaere - Zijlijn

Onder water zie je vaak niet verder dan dertig meter ver, onderwatergeluiden daarentegen dragen vaak extreem ver. Niet toevallig verloopt de communicatie in het onderwaterleven voor sommigen via mysterieuze gezangen, anderen navigeren dan weer via echolocatie. Het lawaai van scheepsmotoren, sonars en windmolens verstoort hun communicatie of veroorzaakt fysieke pijn. Geluidskunstenaar Stijn Demeulenaere ging zee en rivieren op voor een poëtische verkenning van het onzichtbare (klank)landschap onder de waterspiegel, in verhalen en verbeelding. 

Klaas Coulembier leidt je op zondag 14.02.2021 om 11.00 & 15.00 langs de klankinstallaties van Overtoon en Stijn Demeulenaere

do 11 feb 2020 – zo 21 feb 2021 

Overtoon - Cecilia Jonsson, VOID & Erik Nerinckx

Erik Nerinckx ving de immense, onstuimige natuurkracht van de zee in een allesomvattende opname. Uit zestien speakers klinkt een massieve geluidsmuur en een overdonderend ruisen. De bezoeker lijkt langs een auditieve reconstructie van een kustlijn te lopen. Het kunstenaarsduo VOID visualiseert dan weer geluiden van de zee. Met de Phonautogram, geïnspireerd op een 19e-eeuwse techniek om geluid op te nemen en te ‘tekenen’, maken ze het water zichtbaar. De Noorse visuele artiest Cecilia Jonsson ten slotte gaat aan de slag met het vervuilde Brugse water.

 Klaas Coulembier leidt je op zondag 14.02.2021 om 11.00 & 15.00 langs de klankinstallaties van Overtoon en Stijn Demeulenaere 

Pagina inhoud

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *