menu
menu

Tentoonstellingen

Beeldende kunst is belangrijk in het Concertgebouw. De architectuur fungeert het hele jaar door als decor voor fototentoonstellingen van jonge en gevestigde hedendaagse fotografen. 

11.09-05.01.2020

Tentoonstelling Anthony Gerace 

Speciaal voor seizoen 2019-2020 van het Concertgebouw portretteerde Anthony Gerace acht mensen uit de Concertgebouw community – artiesten, personeel, publiek – en bewerkte de beelden vervolgens met vintage papier. Zo ontstond een veelkleurige compositie die je uitnodigt voorbij die eerste indruk te kijken. Bij de start van het seizoen 2019-2020 fleuren de werken van Gerace enkele maanden lang de betonnen muren van het Concertgebouw op.

 

10.11.2019-02.02.2020

Tentoonstelling Bruce Lee and The Outlaw - Joost Vandebrug 

Met Bruce Lee and The Outlaw toont fotograaf, regisseur en documentairemaker Joost Vandebrug een rauw en eerlijk beeld van het leven onder de straten in Boekarest. Vandebrug heeft een passie voor visuele storytelling en werkt zowel aan eigen projecten als in opdracht van bedrijven als Nike en Vogue.

 

05.12.2019-26.01.2020

Groepstentoonstelling Groetjes uit Molenbeek - Needcompany & William Forsythe

Groetjes uit Molenbeek geeft een inkijk in het beeldend werk van de curatoren van December Dance. Op vraag van de curatoren doet special guest William Forsythe een unieke interventie in het meest opmerkelijke gebouw op het Jan van Eyckplein: de Poortersloge.

 

09.02-26.04.20
Tentoonstelling Philip Vandenberghe - Silent spaces / Stolen thoughts

Philip Vandenberghe is fotograaf en schrijver. Hij presenteert in het Concertgebouw twee verschillende fotoreeksen. Voor Silent spaces gaat hij op zoek naar lege, verlaten plekken in de Chinese megasteden. Bij Stolen thoughts vertrekt hij vanuit foto’s die stills uit een fictiefilm lijken te zijn. Hij geeft de beelden een ondertitel die je verbeelding alle kanten opstuurt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *