Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Startschot Triënnale Brugge in het Concertgebouw

Startschot Triënnale Brugge in het Concertgebouw

Nog tot en met 1 september zijn er in de Brugse binnenstad 12 tijdelijke kunst- en architectuurinstallaties te bewonderen, als onderdeel van de Triënnale Brugge. De editie van 2024 (TRIBRU24) voert bezoekers langs enkele minder bekende plekjes, die tot 'Spaces of Possibility' omgedoopt werden. Ze laten stuk voor stuk zien hoe ontwikkeling en duurzaamheid een plek kunnen krijgen binnen de context van een Unesco-beschermde historische stad.

In de aanloop naar de grote publieksopening organiseerde het team van Triënnale Brugge verschillende professionele bijeenkomsten in het Concertgebouw. Zo stelden curatoren Shendy Gardin en Sevie Tsampalla het programma officieel voor aan de verzamelde nationale en internationale pers op Forum 6. Aan de vooravond van de opening kreeg Forum 6 een heel andere glansrol: daar liet cateraar Cardinal zo’n 150 genodigden uit het culturele werkveld het glas heffen, nadat Vlaams minister-president Jan Jambon het Triënnale-parcours had ingehuldigd tijdens een toespraak in de Kamermuziekzaal.

Daarnaast nodigde Visit Bruges ruim 250 toerismeprofessionals uit voor een interactieve kennismaking met de diverse kunstinstallaties. Na een bondige maar boeiende presentatie in de Kamermuziekzaal door Shendy Gardin kregen alle aanwezigen de kans om in het gezelschap van een erkende gids een gedeelte van het parcours te bezoeken. De avond werd afgesloten met een gezellige receptie op Foyer parterre.

Met de stad als decor, en de connectie met kunst en architectuur, was het Concertgebouw voor het Triënnale-team een vanzelfsprekende keuze.

'Tijdens de openingsweek van Triënnale Brugge 2024 konden we rekenen op professionele ondersteuning en omkadering van Concertgebouw Brugge. Pers en professionals ontdekten de twaalf kunst- en architectuurinstallaties vanuit de Lantaarntoren met zicht over de historische stad. De perfecte start voor ons evenement en ideale uitvalsbasis om de werken in levende lijve te gaan verkennen.'

Shendy Gardin, co-curator

 

Zicht op de stad

Forum 6 en de Kamermuziekzaal bevinden zich allebei in de Lantaarntoren, aan de voorzijde van het Concertgebouw. Dankzij die gunstige ligging sta je steeds met een half been in de stad, en geniet je van helder daglicht of sfeervol avondlicht. De Lantaarntoren beschikt over een afzonderlijke ingang, éxtra handig voor de ontvangst van je gasten. Duik virtueel in het gebouw en onze zalen.

 

Foto’s © Matthias Desmet

Deel dit nieuwsbericht