Ga naar de hoofdcontent

Eindeloze combinaties

Eindeloze combinaties

Een evenement of vergadering in het Concertgebouw, dat is meer dan louter bijeenkomen. Het is een aaneenschakeling van impactvolle momenten, waarmee je blijvende herinneringen schept.

Verras jouw bezoekers

Event organisers zijn steeds meer op zoek naar dat tikkeltje extra om van hun event iets bijzonders te maken. Bedrijven willen impactvolle belevingen creëren, events die de bezoeker bijblijven of iets bij hen tweegbrengen. Als kunstenhuis met een hart voor cultuur en architectuur werken we hier graag aan mee. We zoeken samen met de klant naar originele manieren om hun gasten te verrassen. Het Concertgebouw is een plek van beleving; de artistieke werking nodigt indien gewenst uit tot een link met kunst en architectuur voor elk event .

Geef een muzikale touch aan jouw event

Zo voorzien we bij de registratie van congressen bijvoorbeeld live pianomuziek in onze inkomhal. Wil je als organisator een muzikaal intermezzo tijdens je event, maar weet je niet waar te zoeken? Ook daarbij kunnen we je helpen. Van klassiek tot modern over jazz en zelfs lokale jonge artiesten. We hebben alles in huis om er iets unieks van te maken! Een eigen privé-concert hoeft niet per se heel duur te zijn. En waarom je gasten niet verrassen op een rondleiding achter de schermen voor of na het diner?

Business meets art

In het Concertgebouw zijn altijd wisselende kunstcollecties of fototentoonstellingen te zien, zeker in de Foyer waar ze voor inspirerende netwerkmomenten kunnen zorgen. Met de muurschildering Angel van Luc Tuymans kwam er in 2012 een nieuw werk in de vaste kunstcollectie. Angel werd aangebracht in een zijgang op het tweede balkon. De ruimte waarin het zich bevindt, werd omgedoopt tot de Angel Room. Dit is de ideale ruimte voor een kleinschalig event of een break-out sessie. Dankzij de centrale ligging zijn uw gasten in een mum van tijd terug in één van de andere zalen of op de Foyers voor networking en catering. De Angel Room geeft met zijn capaciteit van 40 personen in theateropstelling een intiem karakter aan uw event.

Culinaire verwennerij

In het Concertgebouw valt altijd iets te beleven, waardoor jouw evenement sowieso in de herinnering blijft van alle aanwezigen. Je event wordt een culinaire trip dankzij onze preferentiële cateraars. Zij verwennen jou en je gasten met allerlei heerlijks naar jouw wens en verzorgen je receptie, diner, koffiepauze of snelle lunch tot in de puntjes. Voor de echte fijnproevers is er bijvoorbeeld een diner-sur-scène, waarin je zelf de hoofdrol speelt! Je dineert met een exclusief en adembenemend zicht op de iconische Concertzaal. Zet muzikanten in de zaal, daar waar het publiek normaal zit en creëer zo een omgekeerde wereld. Sluit jouw diner af met een dansfeest op het podium. 

4 redenen om je event in Brugge te organiseren

Steeds meer bedrijven, PCO’s en event organisers vinden de weg naar het historische Brugge. En daar is meer dan reden genoeg voor!

  1. Brugge is makkelijk bereikbaar met de autosnelweg of trein én je blijft lekker ver weg van de files rond pakweg Antwerpen of Brussel.
  2. Verwacht je een erg grote groep of heb je nood aan heel veel verschillende ruimtes en opties? Wij slaan graag de handen in elkaar met het gloednieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) – op wandelafstand van het Concertgebouw – om aan al je vragen te beantwoorden.
  3. Brugge biedt ook buiten het Concertgebouw tal van mogelijkheden om je gasten een fijne tijd te bezorgen. Je kan het historische Brugge met de boot, te voet, met de fiets of misschien zelfs per koets of met een Segway verkennen. Of leef je uit al shoppend in de vele mooie boetieks die Brugge rijk is.
  4. Ook de Michelin en Gault-Millau weten dat het in Brugge te doen is: de stad telt een indrukwekkend aantal gerenommeerde (sterren)restaurants. Culinaire hoogstandjes in én buiten het Concertgebouw dus.