Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Verslag van De Nada (06.04.2016 / MORE MUSIC!)

Verslag van De Nada (06.04.2016 / MORE MUSIC!)

Een dans van mediums

Muzikant Daan Stuyven en fotograaf Peter de Bruyne brachten gisteren de première van De Nada/live in Concertgebouw Brugge. 

De Nada/live werd een audiovisuele performance waarin een dialoog werd gevoerd tussen klank en beeld. Het publiek werd meegenomen op een reis doorheen de desolate landschappen van het vergeten Catalonië. 

De verschillende locaties van die roadtrip die Daan en Peter maakten, werden in experimentele muziek vertaald door Daan. Fotograaf Peter de Bruyne zorgde voor de visuele ondersteuning.  

Het resultaat? Een dans van mediums doorheen een trip waarbij de mysterieuze conceptuele beeldtaal van Peter met de synths, gitaarspel en diepe stem Daan versmolt. 

Die harmonieuze samenwerking resulteerde in een sferische ervaring waarin het publiek ten volle kon genieten en geconfronteerd werd met de interessante kant van ‘HET NIETS’.

Jammer van de kleine technische obstakels waardoor het publiek af en toe uit zijn flow raakte.

In de Kamermuziekzaal was de gelijknamige documentaire van Christina Vandekerckhove te bekijken. Zij volgde het duo op hun reis en legde dit vast in een film om u tegen te zeggen.
 
Voor en na de voorstelling kon er genoten worden van de tentoonstelling ‘A Track’. En er waren de fijne plaatjes in de foyer door Soundcaster Julian Devos met zijn IT.TAKES.TWO. project.

 
Fons Artois
Jongerenreporter Soundcast

Deel dit nieuwsbericht