Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Verslag A TRACK (06 - 09.04.16 / MORE MUSIC!)

Verslag A TRACK (06 - 09.04.16 / MORE MUSIC!)
 

Een artistiek parcours tijdens het festival MORE MUSIC!

Beeldende kunst in het Concertgebouw? Yes. Please. Ook dit jaar biedt More Music! met A Track een artistiek parcours aan. Curator van dienst: DAAN
Samen met Peter De Bruyne ging Daan op zoek naar leegte en stilte in desolate landschappen. Korrelig-schrapend visueel en auditief. In enkele polaroids hangen vervaagde beelden en herinneringen, in een constant gevaarte van complete verdwijning. Een witte polaroid bonst tegen het glas, daar waar de stilte absoluut wordt en de herinnering verdwijnt. Het lijkt een vanzelfsprekendheid te zijn, waarop stilte en leegte zo eenvoudig samengaan in de witte kaders. En dit in het Concertgebouw, paleis der klanken, waar ook klank uitdooft en smelt met lucht en wind. In stilte krijgen de echo’s van onze ademhaling muziek, en vult mist de lege ruimte. Kortom: Daan staat in zijn blootje. Alleen onze uitgeblazen adem op de glazen vitrinekast verbergt zijn meest intieme zijn.

Als curator selecteerde Daan ook werken van medemuzikant Rudy Trouvé, die vooral zijn figuratief animatiewerk toont. Kleurige lichamelijkheid spat er vanaf. Daarnaast koos hij voor het werk ‘Rhizome’ van kunstenares Geraldine Jacques om de naakte muren van het Concertgebouw aan te kleden. Een viering van vrijheid in. op. naast en door. La sexualité!

Anne Verbeure

Jongerenreporter Concertgebouw Brugge

Deel dit nieuwsbericht