Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Topstuk Dvořák

Topstuk Dvořák

Symfonie nr.9

We ontdekken Dvořáks Negende in al haar aspecten tijdens een uiterst gevarieerde topstukweek. Met een repertoiredag voor koren, een lecture-performance, een kunstenavond gecureerd door jongeren, een gezongen concert en het topstuk zelf natuurlijk, uitgevoerd door landgenoten van de componist: het Czech Philharmonic Orchestra. Dit concert op zaterdag 2 februari om 20.00 uur is uitverkocht maar live te beluisteren op deze pagina van Klara

Verdiep je

Verdiep je

Verdiep je
Wist je dat Antonín Dvořák het van slagerszoon uit het Tsjechische platteland tot muziekdirecteur in New York schopte? En dat de Amerikaanse slavenliederen of negrospirituals hem zo raakten dat hij een jonge zwarte student en kleinzoon van een vrijgelaten slaaf vroeg om hem de oude liederen voor te zingen die hij van zijn grootvader had geleerd? Kom dit en nog veel meer te weten over Dvořák!
Vijf topstukken uit de muziekgeschiedenis

Vijf topstukken uit de muziekgeschiedenis

Vijf topstukken uit de muziekgeschiedenis
Vijf meesterwerken die je minstens één keer in je leven live zou moeten horen en zien. Beleef het zelf tijdens de topstukweken in Concertgebouw Brugge, met nieuwe concertformats, workshops, verdieping, meet & greets, unieke locaties en heel wat topconcerten. Ontdek het programma en verhaal achter de meesterwerken, met tal van beeld- en luisterfragmenten!

Partners

in samenwerking met