Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Soundcaster Emma Meerschaert over SUNNY

Soundcaster Emma Meerschaert over SUNNY

Soundcaster Emma Meerschaert brengt verslag uit van More Music Dag 1, de dansvoorstelling SUNNY van Emanuel Gat Dance & Awir Leon.

Bijzondere ontmoeting tussen virtuoze dans en live muziek

SUNNY - Emanuel Gat en Awir Leon


Sunny
,  een nummer van Bobby Hebb uit 1966, is bekend door zijn vele covers en de sprankeltjes warmte en geluk bij het horen ervan. Het diende als grondslag voor de eerste samenwerking tussen choreograaf Emanuel Gat en muzikant Awir Leon, wat zich resulteerde in een bijzondere ontmoeting tussen virtuoze dans en live muziek op scène.  

De levendige choreografische verkenning van Emanuel Gat betrof de vele mogelijkheden van menselijke interactie. Op een fel belichte vloer als intens wit zonlicht, dan weer in de schaduw, veranderde de relatie en stemming tussen de dansers. Er ontstonden polyfone structuren, vormgegeven door fragiele bewegingen die zich herhaalden, varieerden, en ten slotte weer verworpen werden.  Van stille solo’s tot choreografisch uitgepuurde kostuumspelletjes en dansfeestjes. Van doordringende blikken naar een glimlach en lachbuien, want Sunny, yesterday my heart was filled with rain. Sunny, you smiled at me and really eased the pain.

Met een prachtige enscenering, gracieuze dans en levendige muziek met een rijke compositie, zorgde SUNNY voor een eerste mooie avond van More Music.

Dat doet uitkijken naar wat nog komen zal.

Sunny one so true, I love you.

--

Gezien door Soundcaster Emma Meerschaert op woensdag 04 april 2018 tijdens het festival More Music

 

© Dajana Lothert

 

Deel dit nieuwsbericht