Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Podium 19

Podium 19

Gratis cultuurkanaal brengt voorstellingen tot bij jou!

De deuren van de cultuurhuizen blijven voorlopig nog stevig op slot, geen stille wens of luide hoop die daar iets aan kan veranderen. Bij de pakken blijven zitten, staat evenwel níet in ons woordenboek. Want wat als we nu eens een virtuele zaal openden? Wat als we een podium bouwden dat talloze podia verenigt? Wat als de zwarte stoelen van het Concertgebouw, het rode pluche van de Gentse opera of de blauwe zetels van deSingel samensmolten tot jouw hoogsteigen sofa? En zo geschiedde: creativiteit, positivisme, goede wil en hard werk van talloze (cultuur)partners monden vanaf 21 januari uit in een nieuw virtueel podium, op tv en online: Podium 19!

We bundelen hier de voorstellingen die we vanuit het Concertgebouw op Podium 19 brengen  

'Artiesten, cultuurhuizen en publiek zullen elkaar weer vinden'

Jeroen Vanacker
Verdiep je in Bach

Verdiep je in Bach

Verdiep je in Bach
Dankzij het nieuwe gratis cultuurkanaal Podium 19 kunnen we je toch bedienen met je jaarlijkse shot Bach. Het integrale 'Wohltemperirte Clavier', cantates, suites en variaties van de Thomascantor komen jouw huiskamer binnen, en wij zorgen graag voor de nodige duiding die je toelaat om Bachs werk in alle diepte te kunnen ontdekken. Geniet!
Podium 19 — innovatieve samenwerking

Podium 19 — innovatieve samenwerking

Podium 19 — innovatieve samenwerking
De zeven Vlaamse Kunstinstellingen (Ancienne Belgique, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge, deSingel, Opera Ballet Vlaanderen en Kunstencentrum Voo?uit) namen het initiatief voor deze zender. Zij financieren de opnames zelf, met een bijkomende steun van de Vlaamse Gemeenschap. De VRT, UiTinVlaanderen / publiq, Proximus en Telenet ondersteunen samen dit initiatief en sluiten zich aan als partners, zodat deze cultuurzender voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Met dank aan