Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Podium 19 — Thuis in cultuur, cultuur bij jou thuis

Podium 19 — Thuis in cultuur, cultuur bij jou thuis

Deuren open voor gratis cultuurkanaal Podium 19

De deuren van de cultuurhuizen blijven voorlopig nog stevig op slot, geen stille wens of luide hoop die daar iets aan kan veranderen. Bij de pakken blijven zitten, staat evenwel níet in ons woordenboek. Want wat als we nu eens een virtuele zaal openden? Wat als we een podium bouwden dat talloze podia verenigt? Wat als de zwarte stoelen van het Concertgebouw, het rode pluche van de Gentse opera of de blauwe zetels van deSingel samensmolten tot jouw hoogsteigen sofa? En zo geschiedde: creativiteit, positivisme, goede wil en hard werk van talloze (cultuur)partners monden vanaf 21 januari uit in een nieuw virtueel podium, gratis op tv en online: Podium 19!

Op het programma

Vanaf 21 januari kan je van donderdag tot zondag vanuit je comfortabele zetel genieten van gevarieerde projecten uit de rijke programmatie van de vele culturele organisaties in Vlaanderen en Brussel. En we verzekeren je van voer voor oog, oor en hart dat je vaak nog niet eerder proefde. Elke uitzenddag bieden we meerdere projecten aan die nog geen jaar oud zijn of die zelfs in absolute première worden uitgezonden op Podium 19! Enkele tips om je weg te vinden in het weelderige aanbod:

Kies je genre (of verslind ze allemaal)! 

Door diverse genres toe te kennen aan de verschillende uitzenddagen, weet jij precies wanneer jij je zetel en de afstandsbediening moet reserveren. Zo zijn donderdagavonden voorbehouden voor pop, rock en hiphop terwijl liefhebbers van klassiek hun gading zullen vinden in het aanbod op vrijdag. Dans, theater en opera kleuren je zaterdag; op zondag krijgen jazz, wereldmuziek, literatuur en familievoorstellingen het podium.

Dompel je onder tijdens de themaweken 

Af en toe stappen we af van deze genredagen om ons helemaal toe te leggen op één genre, componist of festival. Fans van onze Bach Academie: spring alvast een gat in de lucht want van 28 tot en met 31 januari krijgt Johann Sebastian vrij spel! Belgische muziek krijgt eveneens een themaweek toebedeeld, net als het Klarafestival.

De voorstellingen uit het Concertgebouwprogramma

We maken alvast de twee eerste weken bekend van de voorstellingen die in het Concertgebouw worden opgenomen via podium.be en de programmalijst op concertgebouw.be.  

Het volledige programma wordt momenteel verfijnd. 

'Artiesten, cultuurhuizen en publiek zullen elkaar weer vinden'

Jeroen Vanacker

Op tv en online vanaf 21.01

Podium 19 start de uitzendingen op 21 januari. Je kan er elke dag terecht voor een veelzijdig aanbod uit de Vlaamse cultuurhuizen, met van donderdag tot zondag dagelijks minstens één première.   

  • Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx, kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via ons YouTubekanaal en VRT NU
  • Kijken vanuit het buitenland naar voorstellingen van het Concertgebouw kan via ons YouTubekanaal
  • Uitzendschema: www.podium19.be 

Innovatieve samenwerking

Het waren de zeven Vlaamse Kunstinstellingen (Ancienne Belgique, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge, deSingel, Opera Ballet Vlaanderen, en Kunstencentrum Voo?uit) die het initiatief namen voor Podium 19. Intussen sloten heel wat cultuurpartners graag aan en maken ook producties van bijvoorbeeld KAAP of Het Wilde Westen deel uit van het programma. Het aanbod wordt gevarieerd, zoveel is zeker!

De VRT, UiTinVlaanderen, Proximus, Orange en Telenet zorgen ervoor dat dat aanbod in de beste kwaliteit en op vele platformen tot bij jou geraakt.

'Blij dat wij mee de schouders kunnen zetten onder Podium 19'

Katrien Van Eeckhoutte

Blijf op de hoogte

Ontdek de laatste nieuwtjes over Podium 19 via podium19.be en blijf op de hoogte via #podium19 op Instagram en Facebook!

 

 

Deel dit nieuwsbericht