Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Podcasts

The sound of cobblestones

01.10.21 - 30.06.22

Sinds 2017 werkt het trio DUOBAAN XL aan The sound of. Daarin gaan beeldend kunstenaar Anneleen De Causmaecker, accordeoniste Barbara Ardenois en schrijver Marieke De Maré op zoek naar hoe de wereld in elkaar zit, hoe ze groeit en hoe mensen erin leven. Ze capteren het geheugen van steden, verklanken kleine verhaaltjes achter dagdagelijkse objecten of tekens, of geven een absurde draai aan de werkelijkheid. DUOBAAN XL creëert een wandeling in het historische Brugge en aan de hand van filmpjes, audiofragmenten en tekstmateriaal onthult het trio een laagje van de stad waaraan je normaal voorbij loopt.

Om de videopodcastwandeling te doen: download de erfgoedapp, en kies vervolgens voor The sound of cobblestones.

— een productie van ChampdAction
— In opdracht van Concertgebouw Brugge
— In samenwerking met KAAP

Dating the Artist

Hoe klinkt het concert van de toekomst? Wat met de verhouding tussen luisteraars en artiesten? En wat gebeurt er eigenlijk tijdens de muziek? Die vragen en meer brandden tijdens Dating the artist, een project van het Concertgebouw en Musica. De intensieve gesprekken tussen publiek en Vox LuminisNadar Ensemble en Anima Eterna Brugge klinken door in een driedelige podcastreeks van Gillis Van der Wee en Lotte Nijsten. Een unieke ontmoeting op de rand van scène en zaal.

Generation XIII

Generation XIII is een documentaire podcast die je meeneemt op een drie jaar durende trip doorheen het leven van vijf studenten aan dansschool PARTS in Brussel: Kia uit Nieuw-Zeeland, Zoé uit Frankrijk, Marllon uit Brazilië, Renátó uit Hongarije en Eleni uit Griekenland. 

De fabelachtige stad

Wetenschappers trekken aan de alarmbel: de biodiversiteit krimpt aan een steeds sneller tempo. Onze leefomgeving dreigt de komende jaren drastisch te veranderen. Hoe ziet de relatie van de mens tot de natuurlijke omgeving eruit, nu we steeds meer in een stedelijke omgeving wonen? Voor De fabelachtige stad (28.02.2021trekken geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en schrijver Eva De Groote de stad in om uitzonderlijke verbindingen tussen mens en dier vast te leggen in zes audioportretten. Illustrator Randall Casaer vangt de magie daarvan in een reeks bijzondere beelden.

Têtes-à-têtes

De magie van het luisteren

Têtes-à-têtes draait rond intimiteit, intensiteit en persoonlijk contact. In onze podcastserie 'De magie van het luisteren' stelt Jeroen Vanacker, de artistiek directeur van het Concertgebouw Brugge, verschillende vragen aan muziekfilosoof Tomas Serrien. Deze vragen zijn de aanleiding voor gesprekken die Serrien voert met cellist Arne Deforce, musicoloog Pieter Bergé, filosofe Joke Hermsen, architect Paul Robbrecht en rouwspecialist Manu Keirse.