Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Têtes-à-têtes

Têtes-à-têtes

Intense muzikale ervaringen in de Kamermuziekzaal

Een hele maand lang bannen we overrompelende orkesten of magistrale barokproducties en maken we plaats voor het kleine gebaar. Goethe sprak bij het strijkkwartet over een ‘gesprek op niveau tussen vier heren van stand’. Heren van stand hoeven het gelukkig al lang niet meer te zijn, maar de geest van zijn wet is nog steeds van toepassing: bij kamermuziek zit je mee aan tafel. Het persoonlijke contact met musici en medetoehoorders geeft de luisterervaring een extra dimensie. Vier thematische lijnen brengen orde aan in 14 veelkleurige concerten: Ton sur ton, Kwartetten, Songwriters en Pianoverhalen.

Programma

Vier thematische lijnen

Meer dan muziek

Têtes-à-têtes festivalbeleving

Têtes-à-têtes festivalbeleving

Têtes-à-têtes festivalbeleving
Têtes-à-têtes draait rond intimiteit, intensiteit en persoonlijk contact. Elk concert start met een kort gesprek met een muzikant, om de connectie tussen publiek en artiest tot stand te brengen. En na de ééndelige concerten is er bovendien nog ruim de tijd om mee op te stijgen naar onze pop-up loungebar op de zesde verdieping. Met een prachtig uitzicht op de historische stad napraten met artiesten of metgezellen over wat we samen beleefd hebben.
Antenna  — fascinerende klankinstallatie

Antenna — fascinerende klankinstallatie

Antenna  — fascinerende klankinstallatie
Een vleugelpiano gekroond met een zeshoekige antenne. Onzichtbare elektromagnetische golven, opgepikt via de antenne, laten de snaren vibreren. Kunstenaar Floris Vanhoof drukt even op pauze, in een tijd waarin alles wireless met elkaar verbonden is.
Toonmoment Young Curators

Toonmoment Young Curators

Toonmoment Young Curators
Jongeren tussen 16 en 18 jaar claimen tijdens het festival Têtes-à-têtes hun plaats in het Concertgebouw om stil te staan bij de intense kracht van de mens en zijn verhalen. Een bootcamp en een reeks workshops dompelen de bende onder in een bad van beeld, beweging en muziek. Het sluitstuk van hun creatieve proces is nu nog niet bekend, maar het toonmoment maak je alvast mee tijdens het festival Têtes-à-têtes.

 

 

(c) Tim Theo Deceuninck