Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Pasen vieren met muziek & dans

Pasen vieren met muziek & dans

Ook zonder enthousiaste kindertjes hebben we heel wat voor je in petto tijdens de paasperiode! Vier tips voor een cultureel uitje: van CLUB Surround tot expo, van paasoratorium tot nieuwe danscreatie.

CLUB Surround

Neem plaats middenin het orkest en laat de muziek je lijf overnemen. Verkies je een bedje van strijkers, heb je liever het geweld van het koper of wil je je hele lijf voelen meetrillen met de pauken? Brussels Philharmonic blaast je omver in Rimsky-Korsakov of hypnotiseert je met Shostakovich. Ster van de dag is klarinetvirtuoos Roeland Hendrikx in het Concertino van Carl-Maria von Weber. CLUB Surround nodigt uit tot volstrekt unieke belevenissen, op de lip van de klankproductie, in het zog van de trilling, kortom in de muziek. 

di 02, wo 03, do 04, vr 05 & za 06 apr 2024
Editie voor families op zaterdag

Expo Katrien Orlans - In search of America

Fotograaf Katrien Orlans reisde doorheen de Verenigde Staten, favoriete bestemming van haar overleden moeder. ‘Wat betekent ‘moeder’ voor jou?’, vraagt ze steevast aan ieder die voor haar lens poseert. Bekijk dit beeldverslag van een emotionele tocht voor of na een voorstelling of tijdens het Circuit.

Meer info op concertgebouw.be/tentoonstellingen
zo 28 jan - zo 28 apr 2024

Our solo

De voorbije vijf jaar hebben het Concertgebouw en ECCE een intense artistieke band opgebouwd. Dit seizoen deelt Claire Croizé de intieme scène van de Kamermuziekzaal met Ictus-violiste Aisha Orazbayeva. Ze zoeken beiden de grenzen van hun eigen medium op en laten zich inspireren door elkaars aanwezigheid. Zo heeft de repetitieve, bijna obsessieve beweging van de strijkstok op de viool veel gemeen met de bewegingen van de danser. Het wordt een wisselwerking tussen solo/duo, binnen/ buiten, dans/muziek …

do 11 apr 2024

Vox Luminis

‘Kommt, eilet und laufet,’ want huisartiest Vox Luminis viert op paaszondag zijn 20-jarig bestaan met Bachs feestelijke Osteroratorium uit 1725. Als in een heus geestelijk drama belichten vier bijbelse karakters elk een aspect van Jezus’ wonderlijke verrijzenis, in enkele van Bachs mooiste aria’s. Het feest gaat verder met de paasmis van Jan Dismas Zelenka uit 1726, geschreven voor het schitterende, katholieke hof van Dresden. Happy (re)birthday!

zo 31 mrt 2024

Deel dit nieuwsbericht