Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Mysterieuze en broeierige jungle

Mysterieuze en broeierige jungle

Treed binnen in een fantasierijke wereld met MDC III

Een goedgevulde en vooral tropisch warme Studio 1 doen je meteen in een verre jungle wanen. Een rode gloed overschouwt de zaal, alsof het wil waarschuwen voor de intense tribale klankenmassa die ons te wachten staat. Het volk schuifelt nieuwsgierig en zoekend de zaal binnen, afwachtend op dat wat komen zal.

Dat het intens werd, valt niet te ontkennen. Nordmann-saxofonist Mattias De Craene wist samen met maar liefst twee drummers, Lennert Jacobs (The Germans) en Simon Segers (De Beren Gieren), een broeierig en bijna koortsig sfeertje te scheppen. Een waar je het volledige concert bezweet aan blijft vastkleven. De spanning bekroop traag als de klanken van de tribale drums en saxofoonuithalen zich onrustig een weg zochten naar de nok van de zaal. Af en toe daalde de rust opnieuw neer, wanneer hongerige oren gevoed werden met een tikkelende en zachte percussie.

Het concert zorgde met zijn diverse nummers en aantrekkelijkheid aan muzische sferen voor een constante concentratiespanne.  Hier en daar leek je weg te zweven op de muziek, gewillig en vol overgave. Op andere momenten zat het publiek op het puntje van zijn stoel, begeesterd en als in het nauw gedreven door de drukkende en overweldigende lading aan gonzende composities. Het plaatje klopte, het publiek was tevreden.

MDC III was de volmaakte gids om ons naar verre en mysterieuze muzikale oorden te brengen.

 

 

Gezien door Soundcaster Aïsha Baert op vrijdag 16/11/18 tijdens Jazz Brugge – dag 1

Deel dit nieuwsbericht