Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

MORE MUSIC-tocht in het Concertgebouw (18.04.2015)

MORE MUSIC-tocht in het Concertgebouw (18.04.2015)

And They Spoke in Anthems 

Op de laatste avond van het MORE MUSIC!-festival was de toon meteen gezet, het werd gezellig! ATSA is de one-man-band van Arne Leurentop, maar trad voor deze speciale gelegenheid op met een volle bezetting. En wat voor een! Om te tonen dat elke muzikant van de groep uitzonderlijk getalenteerd is, wisselden ze zomaar af en toe van instrument.

Belangrijke voetnoot: Esther Lybeert, de swingende drumster van de band  heeft een goed gevoel voor… smoelentrekken. Prachtig hoe alle leden van de groep volledig opgingen in de muziek. Op een mooie lentedag kun je met hun album 'June' uren heerlijk wegdromen.

Stormwind + Karen Willems

De volgende halte op de MORE MUSIC-tocht was het gedeelde optreden van Stormwind en Karen Willems. De combinatie van het slagwerk met de elektronische klanken van de gitaar had een fascinerende bijwerking. Willems bleef het publiek bovendien boeien met uitgebreide slagmaterialen. Met hypnotiserende bewegingen sloeg ze haar drum aan. Het publiek was direct mee en de sfeer was niet weg te slaan.

Nathan Wouters  

Vervolgens werd het kiezen tussen Jon Birdsong en Nathan Wouters. Bij Wouters kreeg je wat van beide te horen. Zo kon men tussen de gedempte klanken in de verte af toe een schelle noot van Birdsong onderscheiden. Maar uiteindelijk eiste Nathan Wouters alle aandacht op. Hoe hij opnieuw de contrabas tot leven wekt met zijn elektronische equivalent is opmerkelijk. Zachtjes tokkelde en streelde Wouters zijn instrument en zowel de stilte als de schaarse noten werden bijna tastbaar. 

Foto: Julian Devos
Door Anne Verbeure - Soundcast 

Deel dit nieuwsbericht