Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Corona update: Vanaf 06.12 treden de verstrengde maatregelen in. Lees meer
menu
menu

verschenen in MAGAZINE

Seizoensdenker David Van Reybrouck

Stefan Vanfleteren

David Van Reybrouck is archeoloog, filosoof en schrijver, maar bovenal een geëngageerde burger. Tijdens seizoen 21-22 landt deze geboren Bruggeling geregeld in zijn thuisstad om ons aan te steken met zijn passie en kennis.

 • Leven aan de vooravond van de klimaatcatastrofe

  ZO 12 DEC 2021 / 16.00
  Lezing door David Van Reybrouck
  Onze seizoensdenker staat stil bij onze kolonisatie van de toekomst, een fenomeen dat al het leven op aarde treft, en laat zich hierbij flankeren door Erwin Vann en gitarist Peter Hertmans.

 • Essay door David van Reybrouck

  Niet meteen je gebruikelijke nieuwjaarsbrief. Als David Van Reybrouck neerpent wat hij wenst voor het nieuwe jaar, weet je dat het serious business wordt. Naar aanleiding van 20 jaar Concertgebouw laat onze seizoensdenker rond de overgang van oud naar nieuw zijn gedachten de vrije loop over de toekomst van cultuurinstellingen, en wat hun rol zou kunnen en moeten zijn.

 • Woorden op het ritme van het zand

  ZO 06 FEB 2022 / 10.00
  Zandkorreltje voor zandkorreltje creëren boeddhistische monniken een zandmandala op het podium van de Concertzaal. Woord voor woord pent David Van Reybrouck op zijn beurt trage ideeën, gevoed door de niet-aflaatbare ijver en concentratie van de monniken.

 • Keynote voor Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen

  DO 24 FEB 2022 / 20.00
  Voor het orkest van wal steekt, laat David Van Reybrouck zijn licht schijnen over de fascinerende wisselwerking tussen tekst en muziek, bijvoorbeeld in Brahms’ Vier ernste Gesänge. Onze seizoensdenker gaat na wat de bijbelse teksten ons vandaag nog te vertellen hebben.

   

 • Revolusi: een levende geschiedenis

  DI 19 APRIL 2022 / 20.00
  Theatercollege door David Van Reybrouck
  In zijn theatervoorstelling Revolusi: een levende geschiedenis leert de seizoensdenker ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië. Aan de hand van mooie beelden, pakkende verhalen en intrigerende personages laat David Van Reybrouck zien hoe de Indonesische revolusi nog steeds doorleeft in onze tijd.

 • La pensée du soir

  DO 05 MEI 2022 / 20.00
  Zwijgen is geen optie voor David Van Reybrouck
  Onze seizoensdenker krijgt een aantal welgekozen, uitdagende fragmenten voorgeschoteld. Een brainstorm op hoog niveau, waarbij netelige kwesties allerminst geschuwd worden.