Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Leven blazen in kunst in vijf stappen

Leven blazen in kunst in vijf stappen

De afgelopen maanden werkte ons team participatie in samenwerking met De Batterie vol enthousiasme aan het project LifeStream. Het seizoensthema Let’s start again! diende als inspiratie voor dit traject met zelfgemaakte, opblaasbare kunstwerken. Klinkt bijzonder? Dat is het ook!

1. Alles begint met een vraag

Welke eigenschap wens je een pasgeborene toe voor een boeiend leven? Met deze vraag gingen de deelnemers eerst in groep, en vervolgens per duo, aan de slag in het najaar van 2023. In zes beeldende ateliers vertrokken
de deelnemers telkens weer vanuit deze insteek om zo hun kunstwerk vorm te geven.

2. Aan de slag

Tijd voor de workshops: de deelnemers maken kennis met elkaar, proeven en delen heel wat lekkers én praten vooral over de eigenschappen en kwaliteiten die zij een pasgeborene zouden willen wensen. Aangezien de deelnemers heel divers zijn in leeftijd en afkomst, leidt dat steevast tot boeiende gesprekken.

3. Van een idee tot een beeld

In enkele beeldende ateliers maken de deelnemers een eerste visualisatie van de gekozen eigenschappen. Ze geven dit onder het goedkeurende oog van kunstenaar Jonas Vansteenkiste vorm in een kleisculptuur die de duo’s op eigen tempo tot een goed einde brengen.

4. Kunst met een stijltang


Op basis van de kleiwerken, werden de grotelijnen van de uiteindelijke sculptuur uitgetekenden vormgegeven. In een plastic folie tekenden dedeelnemers de contouren en knipten ze vervolgensuit. Met hitte bevestigden ze de folies aan elkaar en zo kwamen de eerste opblaasbare sculpturen tot stand.

5. Kom jij ook eens langs?

Het resultaat van dit participatieproject kan je van 15 tot en met 27 mei 2024 gratis bewonderenin onze Inkomhal. Wie weet kan je zelf wel leven blazen in de kunstwerken van onze deelnemers?
Op zaterdag 2 maart start er nog een nieuwe groep met de workshopreeks. Interesse om deel te nemen? Mail naar participatie@concertgebouw.be

Deel dit nieuwsbericht