Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Langzaam genieten van eten én kunst

Langzaam genieten van eten én kunst

Met Concertgebouw Servies leggen enkele horecazaken uit de buurt concertgangers voor en na het concert in de watten. Servies-partners Bonte B en Patrick Devos gaan nu nog een stapje verder: enkel en alleen tijdens het kunstenfestival van de traagheid, SLOW(36h), op 23 en 24 februari, prikkelen zij de smaakpapillen met een bijzonder Slow-foodmenu.

Wat moeten we ons voorstellen bij dit Slow-foodmenu?
Patrick Devos: We merken vaak dat mensen vooral iets ‘fun’ en snel willen. Wij staan in ons vak voor langzaam genieten, van lekker eten én van het leven. Het is fijn om te merken dat een cultuurhuis als het Concertgebouw met SLOW(36h) ook inzet op traagheid en intensiteit.
Bernard Bonte: We willen de filosofie van het festival integreren in onze gerechten, bijvoorbeeld met ingrediënten die we heel traag laten garen of met het aanbieden van meerdere gangen die intens en langzaam geconsumeerd kunnen worden. Ook wij willen
onze klanten een zintuiglijke totaalbelevenis voorschotelen.
Devos: Zo zijn we net gestart met het volgen van een cursus rond fermentatie. SLOW(36h) staat ook voor duurzaamheid, dus gaan we tijdens het SLOW(36h)-weekend heel bewust aan de slag met lokale producten van lokale leveranciers. Aangezien februari bovendien de maand is van Tournée Minérale, kiezen we vooral voor bijpassende non-alcoholische dranken zoals thee, infusies, fermentatiedrankjes …

En vinden jullie ook een gaatje om iets uit het festivalprogramma mee te pikken?
Bonte: De cursus Slow Cooking die geprogrammeerd staat, spreekt me natuurlijk meteen aan, omdat die dicht bij mijn vak staat en omdat ik de lesgever ook persoonlijk ken. Club Surround: Wave Field Synthesis, met een installatie voor 192 luidsprekers vind ik ook enorm fascinerend.
Devos: Mocht ik meer tijd hebben, dan zou ik sowieso vaker naar het Concertgebouw komen. De theeceremonie in de Magdalenakerk tijdens SLOW(36h) springt voor mij meteen wel in het oog. Wij gaan tijdens het festival trouwens ook met een theesommelier werken.

Reserveren kan op www.restaurantbonteb.be en www.patrickdevos.be

uit het Concertgebouwmagazine mrt - jun 2019

Servies

Servies

Servies
Het Concertgebouw verwent je samen met enkele horecazaken uit de buurt voor of na de voorstelling met een culinair extraatje op vertoon van je ticket.
Pagina inhoud
Open inhoud
Deel dit nieuwsbericht