Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Klassieke muziek, maar dan anders

Klassieke muziek, maar dan anders

Belevingsverslag Goldberg Variations — Simon Lenski & George van Dam

Voor wie klassieke muziek eens op een andere manier wilt beleven, is deze interpretatie van de Goldberg Variaties van Bach een perfecte optie. George van Dam serveert het publiek Bach van achter zijn klavecimbel, Simon Lenski geeft de compositie een extra touch door hier bewegingspatronen aan toe te voegen. De voorstelling was easy to watch. Je verloor de tijd uit het oog door de simpliciteit van het stuk.

De chemie tussen muzikant en danser was goed zichtbaar in de kleine, fijne interacties tussen de twee op het podium. Het was een groot muzikaal spel waar het publiek af en toe in betrokken werd. De inspiratie voor zijn bewegingspatronen haalde Lenski uit zijn kinderjaren. Hij belichaamt een kind dat zich volledig laat gaan op klassieke muziek die hij voor de eerste keer hoort. Dit zorgt voor een komisch effect.

De ontvangst was echter verdeeld. De meerderheid van het publiek wist wel te genieten van deze abstracte, kinderlijke bewegingen op Bach. Er waren echter ook toeschouwers die deze vorm van ‘dans’ niet konden appreciëren en vroegtijdig de zaal verlieten. Jammer, maar enigszins begrijpelijk want het stuk toont een allesbehalve traditionele uitwerking van dans op muziek. 

Goldberg Variations, gezien door Guilhem Bollé (Soundcast +) tijdens December Dance, op 06.12.2019

Deel dit nieuwsbericht