Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
We hanteren voor alle publieke voorstellingen het Covid Safe Ticket. Lees alle coronamaatregelen
menu
menu

Recordopkomst voor 7e editie Iedereen Klassiek!

Recordopkomst voor 7e editie Iedereen Klassiek!

18.500 mensen vierden op zaterdag 26 oktober mee op dé hoogdag van de klassieke muziek. 

Lees er alles over in het persbericht.
Of (her)beleef Iedereen Klassiek met deze beeldige fotocollectie:

Zot van Bach

Iedereen Klassiek start de hele dag volgens de traditie met een keur aan krokante koralen.  Warm alvast uw stem op voor een Bachcantate à la carte. Met recitatieven, aria’s en vijf koralen om mee te zingen, geplukt uit de zes eerdere edities van Zot van Bach. Ondersteund door vocale en muzikale solisten vullen doorgewinterde koorzangers, individuele zangers en voorzichtig meeneuriënde of luisterende liefhebbers de Concertzaal met de mooiste koralen. 

Sluimermuziek

Het is een intieme ontmoeting en een stiltemoment waarbij muzikanten improviseren in het duister, voor een geblinddoekt publiek, solo en/of in verschillende combinaties.

Call to Prayer

Romina Lischka en de Tunesisch-Belgische zangeres Ghalia Benali brengen samen een programma waarin Indiase raga’s en Arabische melodieën moeiteloos aansluiten bij de melancholische stemmingen van Marin Marais.

Het pleinje van Meneer Sax

Vandaag marcheren we als een echte fanfare! Dat klinkt feestelijk, maar hoe klinkt het als de fanfare buiten speelt, moe is en geen zin meer heeft om door de straat te stappen?

Toeters en bellen

Breng zes trombonisten, 200 pBonespelers, één beiaardier en één r&b-zanger samen en u krijgt vuurwerk op de Markt. Alle registers open voor deze unieke combinatie!

SphEre Trio

De muzikant-acteurs van het SphEre Trio jongleren lustig met alle clichés over klassieke percussionisten. Hun missie? Blijven verrassen, bijvoorbeeld door klassieke slagwerkinstrumenten te koppelen aan onconventionele vondsten. Hun repertoire? Hedendaags klassiek en eigen creaties, steeds met een verfrissende toets.

Music, movies & more

Het Ataneres Ensemble o.l.v. Erik Desimpelaere linkt minimalistische muziek aan de beelden van videografe Karen De Meyer.

De liefdes van Clara

Speciaal voor Iedereen Klassiek: een nog nooit eerder gehoorde combinatie van piano, harmonium en zang met muziek van Clara, Robert en Johannes. Zoals het ten huize van de Schumanns kon geklonken hebben…

Deel dit nieuwsbericht