Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Eindelijk weer veel volk in onze zalen!

Eindelijk weer veel volk in onze zalen!

Je hoorde het ongetwijfeld al: vanaf vrijdag 28 januari zal de coronabarometer bepalen welke restricties en vrijheden gelden in onze samenleving. We starten in code rood, maar voor ons is dat eigenlijk best al rooskleurig nieuws. Dat betekent immers dat we voorstellingen mogen organiseren met een zaalcapaciteit van min. 70% en niet langer beperkt worden tot 200 bezoekers per voorstelling. Onze zalen zijn bovendien uitgerust met uitstekende ventilatiesystemen die mogelijkheden bieden om die bezetting optimaal te verhogen. 

We zijn blij dat onze inspanningen voor een veilige cultuurbeleving erkend werden en vooral héél enthousiast om eindelijk weer véél volk te mogen ontvangen. Opbeurende perspectieven dus voor artiesten, publiek én onszelf. Veiligheid was en is uiteraard een topprioriteit – mondmasker en CST blijven dan ook verplicht.

Cultuur op komst!

Ook zo content dat we weer in grote getale cultuur mogen beleven? De derde editie van SLOW(36h), de feestweek 20 jaar Concertgebouw en talloze andere inspirerende voorstellingen komen in zicht! We geven alvast enkele gouden tips mee:

SLOW(36h) — 05 & 06 feb

Tijdens de derde editie van dit kunstenfestival van de traagheid geven we je 36 uur tijd om stil te staan, in een maatschappij die al te vaak de vlucht vooruit neemt. Geïnspireerd door oude en andere culturen ervaren we tijd als ‘duur’ en genieten we maximaal van minimale middelen.

 

 20 JAAR CONCERTGEBOUW — 13–27 feb

Op 20.02.2022 wordt het Concertgebouw 20 jaar, en dat vieren we! Met een wereldpremière van huisartiest Rosas, een prentenboek voor families en nieuwe videokunst van David Claerbout, maar vooral samen met jou!

 

 CLUB Surround — 06–10 apr

Beleef klassiek vanuit het hart van het orkest! Neem plaats tussen de muzikanten van Brussels Philharmonic en laat je omver blazen door de kracht en pracht van klassiek. Een volstrekt unieke ervaring, voor kenners én nieuwsgierige beginners. 

 

Deel dit nieuwsbericht