Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Bewogen verhaal met een vleug(elt)je humor

Bewogen verhaal met een vleug(elt)je humor

'Piece for Person and Ghetto Blaster' is een bizarre trip en een explosie aan indrukken

,,Compassie voor dieren is nauw verbonden met goedheid van karakter, en het is redelijk om te veronderstellen dat iemand die wreed is jegens levende wezens geen goed mens kan zijn.” – Arthur Schopenhauer''

Eén persoon, meer bepaald een vrouw en een Ghetto Blaster. Meer is er niet te zien. Of tenminste niet in tastbare vorm.

In 'Piece for Person and Ghetto Blaster' combineert Nicola Gunn woord en beweging tot een moeiteloos in elkaar overvloeiende stroom van beelden. Langs allerhande zijarmen voert Gunn de toeschouwer mee doorheen de krochten van het menselijke brein. Vertrekkende vanuit de concrete situatie waarin een vrouw een man stenen ziet gooien naar een eend, creëert Gunn een explosie aan indrukken. Met haar vlijmscherpe woorden voert ze een dissectie van deze specifieke gebeurtenis uit. Elk onderdeel wordt zorgvuldig onder een vergrootglas gelegd en vervolgens geanalyseerd. Naarmate de situatie een concretere vorm aanneemt, wordt het een complex geheel van gevoelens, meningen en vooral: vragen.

Waarom gooit de man stenen naar deze eend? Moet de vrouw ingrijpen? Wat zal er gebeuren wanneer de vrouw ingrijpt?

'Piece for Person and Ghetto Blaster' is een trip doorheen de menselijke gedachtegang waarin heel wat vragen en morele kwesties blootgelegd worden. Gunn verschaft de toeschouwer een overzicht van mogelijk menselijk gedrag en verschillende vormen van interactie. Vergezeld door de elektronische muziek die uit de Ghetto Blaster vloeit neemt ze de toeschouwer mee op een trip die uitmondt in een climax van woord, beweging, beeld en geluid. Een intelligente en tegelijkertijd humoristische benadering van een – in eerste instantie banale – vraagstelling.

Gezien door Lori Tuerlinckx op zondag 09.12.18 tijdens DD18

Deel dit nieuwsbericht