Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Dit was GOLD 2024

Dit was GOLD 2024

Het afgelopen hemelvaartweekend mochten we tal liefhebbers van oude muziek verwelkomen op een voorstelling of wandeling van de derde editie van ons polyfoniefestival GOLD. Vier dagen lang werd Brugge ondergedompeld in het mooiste uit de Gouden Eeuw: de fascinerende stadsgeschiedenis rond de figuur van Anselm Adornes, het onroerend erfgoed, de kunstschatten en bovenal de glorieuze muziek. Van hemelse stemmen die Obrechts topstuk Missa Graecorum tot leven wekten tot een concerttriptiek in het kielzog van Adornes: (g)oude(n) muziek bracht velen in vervoering.  


 

Gouden leesvoer

Gouden leesvoer

Gouden leesvoer
Brugge, stad van verhalen, beeldende kunst en muziek, is een plek als geen ander om het verleden bij de hand te nemen. Het boeiende GOLD-dossier uit ons magazine toont hoe muziek het verleden tot leven kan wekken.
Het verhaal achter het topstuk

Het verhaal achter het topstuk

Het verhaal achter het topstuk
Wist je dat Obrecht in Gent geboren werd en net als zowat alle polyfonisten enkele jaren van zijn leven in Italië doorbracht? Of dat hij naast de Missa Graecorum nog meer dan dertig missen componeerde, alvorens hij stierf aan de pest?
Deel dit nieuwsbericht