Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
De verkoop van nov—dec start niet op 20/26 oktober maar wordt uitgesteld! De voorstellingen van deze week gaan tot nader order gewoon door. lees meer
menu

Concertgebouw decor voor de Ultimas

Concertgebouw decor voor de Ultimas

Op dinsdag 18 februari verzamelde de beau monde van het Vlaamse cultuurlandschap in het Concertgebouw voor de uitreiking van de Vlaamse cultuurprijzen: De Ultimas .

Tijdens dit feestelijke gala worden 12 Ultimas uitgereikt in diverse categorieën gaande van ‘Cultureel Ondernemerschap’ tot  ‘Letteren’ en ‘Vormgeving’. Er werd een prijs voor ‘Algemene Culturele Verdienste’ uitgereikt aan kunstschilder Luc Tuymans, wiens magistrale Angel hoog in het Atrium van het Concertgebouw prijkt. Gastvrouw en -heer van dienst waren Annelies Moons en Marcel Vanthilt.

Het Concertgebouw zorgde voor de muzikale ondersteuning van het gala met een bijzonder concert van Marie Daulne’s Zap Mama.

Het gala werd rechtstreeks uitgezonden op Radio 1 en komt ruimschoots aan bod in het programma Culture Club op Canvas.

Na afloop van het gala werden de meer dan 1.000 genodigden getrakteerd op een receptie op de foyers, verzorgd door preferentiële cateraar Gusto Catering.

      

De Ultimas werden georganiseerd door het Departement Jeugd, Cultuur en Media van de Vlaamse Overheid en gerealiseerd in samenwerking met onder meer Handelreizigers, PVL Sound & Light en Aventix.

De organisatie blikt terug op een geslaagde avond.

'Een gebouw op veren met een akoestiek zo mooi als de vriendelijkheid van alle medewerkers binnen Concertgebouw. Zij stonden keer op keer klaar om de meest zotte, soms wel moeilijke, maar vooral ook de meest dringende vragen zo snel en duidelijk mogelijk te beantwoorden. Een (event-)partner om van te dromen… Maar vooral één om in de toekomst (hopelijk) nog vaak mee te mogen samenwerken.'
— Anne-Marie Maene, Coördinator Ultimas

Zelf een evenement of voorstelling organiseren? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of een voorstel op maat.

Foto's © Belga & Lore Feryn

Deel dit nieuwsbericht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *