Ga naar de hoofdcontent
Vanaf 3 voorstellingen geniet je korting. Boek je keuzeabonnement via deze link!
(niet cumuleerbaar met andere reductietarieven)

Blijf genieten van cultuur in je kot

Blijf genieten van cultuur in je kot

Ons Concertgebouw is leeg en stil in deze vreemde periode, zo zonder muziek en dans van de bovenste plank. Om het gemis te verzachten en deze dagen van verplichte afstand in optimale stemming door te komen, wijzen we je graag op deze initiatieven:

Caress — een dagelijks mini pianoconcert door Daan Vandewalle

Handen schudden geen handen meer,
Handen strelen geen gezichten meer,
Maar handen raken nog steeds de piano.

Elke dag tijdens deze culturele lockdown reiken pianist Daan Vandewalle en Concertgebouw Brugge de hand aan het publiek via mini pianoconcerten die voelen als een 'Caress', een liefdevolle aanraking. Elke dag om 15.00 sturen we via Facebook en Youtube een klavierwerk de wereld in, van Brahms en Chopin over Schubert tot Satie en Debussy. Een moment van luwte en verwondering in vreemde tijden.

 [Deze reeks liep ten einde op 02.05.2020.]

Musicologische avonturen met Ignace Bossuyt

Er zijn nog zekerheden in deze onzekere tijden: onze 'huismusicoloog' Ignace Bossuyt blijft aan boord! Tijdens deze culturele lockdown is hij tweemaal per week onze ervaren kapitein op de zeven zeeën der musicologie. Hij noteert zijn avonturen in een (b)logboek op deze website en stuurt je op kompas naar bijhorende filmfragmenten. Met een klik en een scroll word jij van een landrot meteen een ervaren scheepsmakker!   

Coronavrije Cultuurtips

De Concertgebouw Coronavrije Cultuurtips verslaan elke kwaal. Onze medewerkers leveren graag inspirerende suggesties om de vrijgekomen tijd in te vullen met cultuur van allerlei allooi. Maar we willen ook jouw ultieme cultuurtip-van-thuis-uit kennen! 

Laat ons ook weten hoe jij thuis cultuur beleeft via Lore@concertgebouw.be.

 

Quizzen op woensdag

Lijkt elke dag tegenwoordig op de vorige en de volgende? Wij zorgen op woensdag voor een ijkpunt in de week, met onze Breek-je-week-quiz vol fascinerende weetjes. Wedden dat jij tijdens een volgende e-pero je vrienden en familie aan de andere kant van het scherm zal verbazen met je kennis van velerlei onderwerpen?

Deel dit nieuwsbericht